W dniach 16.05.2019 do 13.06.2019 mail z forum nie działał poprawnie i mógł zgubić kilka maili, jeśli ktoś się próbował kontaktować proszę zrobić to ponownie. Za utrudnienia przepraszam!


[-]
Reklama



Tags
Author: madridista - Replies: 10 - Views: 6784
nie działa wipe
Witam!
Mam problem odnośnie mojego ZTE BLADE, otóż nie mogę zrobić wipe do ustawień fabrycznych poprzez menu (prywatność --> reset...), ani przez recovery managera. Po prostu telefon zatrzymuje się na "zielonym androidzie" i tak w nieskończoność... rom stokowy, zrobiony root, RM v.0.36, recovery clockwork-3.0.1.4. Możliwe że wgrałem wadliwą wersję recovery managera. Jestem początkujący w Androidzie więc proszę o pomoc.
Author: ochkarol - Replies: 1 - Views: 3016
Vito Audio Notes nie nagrywa
Stwierdziłem, że mój Vito Audio Notes (1.37) nie nagrywa większości rozmów. Podejrzewam, że związane jest to z wygaszaniem ekranu, gdy zbliżamy telefon do ucha.
Podobnie jest z innymi programami. Auto Call Recorder też nic nie nagrywa a Resco Audio Recorder nagrał mi jedynie 42 sekundy rozmowy (potem kilka nagrał dobrze, potem znowu jedna 43 sek.).
Dialer Samsunga włączony (i jedynie on daje radę nagrać całość - ale to ręczna manufaktura)
Macie jakiś pomysł?Huh

Edit:Przeprowadziłe
Author: qba_com - Replies: 17 - Views: 6951
Omnia nie wstaje po wgraniu romu przez GrandPrixa
Witam

Coś mnie przed podkusiło,żeby przetestować wgrywanie romów prz GrandPrixa na Windows 7. Zrobiłem dokładnie tak jak jest w instrukcji wgrywania zamieszczonej w dziale romów i lipa. Program pokazał, że rom jest wgrany, natomiast omnia nie wstała. Nie reaguje na wciskanie przycisku power, reset, zupełnie nic. Czy jest jakaś szansa na przywrócenie jej do życia, czy z takim przypadkiem nic się już nie da zrobić?
Author: jasniak - Replies: 4 - Views: 4545
Zmiana rozmiaru partycji nie działa!
Chcę zmienić układ partycji systemowej ale żadna z metod nie działa... (próbowałem na 4 różnych kartach sd- sformatowanych przez androida)
Kod:
http://android.modaco.com/content/zte-blade-blade-modaco-com/331205/guide-how-to-get-more-free-space-for-your-apps/#b_partition
metoda przez tpt też nie działa, i nie chce przechodzić na gen2.

Jakieś pomysły?
Author: macpie - Replies: 4 - Views: 2488
Omnia nie czyta karty
Witam!

Mam następujący kłopot. Moja Omnia nie czyta mi karty pamięci. Karta jest na pewno dobra bo w starym fonie działała. Rom jaki jest wgrany to 21898_Normal od ryrzego.

Jest to problem z romem? Czy może slot na kartę jest zepsuty.

Z góry dzięki za pomoc.
Author: elmel - Replies: 0 - Views: 2472
Nie wykrywa softa na karcie. Tel sie nie uruchomi.
Witam.
Wgralem na telefon FLB Froyo r10b G2. Telefon ladnie chodzil az do czasu gdy sformatowalem karte. Telefon sie nie uruchomi z karta i bez. Przez ClockworkMod probuje wgrac softa(softa na karte wrzuciłem bezpośrednio z kompa na karte) ale gdy daje "choose zip from sfcard" to wyświetla mi:
E:can't mount /dev/block/mmcblk0p1 (or /dev/block/mmcb1k0)
(no such file or directory)
E:can't mount /sdcard
Proszę o rady co zrobic.

Edit:
Problem rozwiazany,zrobilem wipe nastepnie na godzinke
Author: Davvvi - Replies: 7 - Views: 5395
Górny róg ekranu reaguje na dotyk ale nie poprawnie.
Witam kolegów. Pojawił mi się kłopot, jak naciskam górny prawy róg ekranu to ekran pika ale np. iksem nie mogę nic zamknąć ,tak samo jak wejdę w opcję to nie mogę przejść na kolejna stronę. Obracając ekran wtedy inne funkcje nie reagują przy naciskaniu w tym miejscu. Próbowałem zrobić kalibracje ale nie chce jej zakończyć ,czyli wygląda na to że ekran dotykowy się uszkodził? czyżby do wymiany?

Author: calypso83 - Replies: 6 - Views: 2507
nie wgrywa się rom do końca
witam mam problem którego wcześniej nie miałem otóż gdy wgrywam sobie jakiś romik , wgrywanie staje na jakiś 60-70% i nic dalej nie idzie na wyświetlaczu pojawiają się jakieś kreski i znikają i czarny ekran, próbowałem już sciągac z różnych źródeł grand prixa i executora ale to nic nie daje. Rom wgrywam na win 7 . wcześniej przed formatowaniem kompa było ok . Nawet jak stanie na tych 65% to odłączam tela i normalnie się włącza z tym romem co go wgrywam.
Author: krakowiak1234 - Replies: 10 - Views: 8575
GT540 nie włącza się...
tak wiem...zrobiłem wszysko i działaBig Grin
a to jest drugi mój tel i na mi to nie działa wogóle, próbawałem kilka razy i nic.
tylko wibra...i delikatne podswietlenie.
Author: bakusqadpl - Replies: 3 - Views: 6392
Digitalizer problem raz działa raz nie
Witam mam problem z mojim Leo od pewnego czasu pszestawał mi reagować na dotyk( raz działał raz przestawał na chwile) teraz już prawie wogule nie reaguje. Co może być nie tak?
Rom wgrywałem kilka razy, rozebrałem leosia wyczyściłem styki i nic nawet zerwałem folie ochronną wyświetlacza.
Proszę o pomoc co z nim czy ktoś już tal miał?