W dniach 16.05.2019 do 13.06.2019 mail z forum nie działał poprawnie i mógł zgubić kilka maili, jeśli ktoś się próbował kontaktować proszę zrobić to ponownie. Za utrudnienia przepraszam!


[-]
Reklama



Ocena wątku:
  • 15 głosów - średnia: 2.73
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
Tags
problem z mapą

[Rozwiązane] Problem z Mapą
Witam, jestem tutaj nowy, chciałbym dowiedziec się co jest nie tak z moją Omnią sghi900, ponieważ Automapa w ogóle nie działa. Gdy włączam ją jest coś w stylu zwykłej mapki oraz "Szukam sygnału GPS", problem w tym, że ten sygnał nigdy się nie połączył i raczej nie połączy. Raz zostawiłem go na noc a rano dalej go nie było. W czym jest problem, jak temu zaradzic ?
Czy posiadasz aktywną kartę sim w tym telefonie?
tak, karta sim jest aktywna, ze starego telefonu, regularnie z niej dzwonie i doładowywuję stan konta
a sprawdz w ustawieniach telefonu czy masz tak samo ustawione i w automapie chodzi o ustawienia gps.
W Automapie jest port COM7 oraz prędkośc przesyłu [?] 9600, w ustawieniach gps jest COM7 a w ustawieniach sprzetu w GPS było COM9 oraz przesyłu 4800, gdy zmieniłem na 9600 to nie mogłem zmienic na COM7 bo się wyświetlał komunikat, że port nie może byc taki sam jak w ustawieniach programu.
Ty nic nie zmieniaj i nie kombinuj na siłę. AM powinna bezproblemowo działać na ustawieniach domyślnych.

Zmiany wprowadza się tylko w wyjątkowych przypadkach gdy program nijak nie chce działać.
<p><br></p>
(05-02-2012, 06:54 PM)damoved napisał(a): W Automapie jest port COM7 oraz prędkośc przesyłu [?] 9600, w ustawieniach gps jest COM7 a w ustawieniach sprzetu w GPS było COM9 oraz przesyłu 4800, gdy zmieniłem na 9600 to nie mogłem zmienic na COM7 bo się wyświetlał komunikat, że port nie może byc taki sam jak w ustawieniach programu.

Port to COM, 9600 czy 4800 to prędkość przesyłu danych. Port sprzętowy odnosi się bezpośrednio do urządzenia GPS, a port programowy ustala z jakiego portu mają korzystać programy bo otrzymywać sygnał GPS. Prędkość nie ma tu żadnego znaczenia, mogą być różne, grunt żebyś łapał satelity.

Ostatecznie możesz ustawić :
Port sprzętowy COM9
Port programowy COM7, prędkość 9600
W automapie COM7, prędkość 9600
@Wall-e
w tym problem, że ta automapa nie chce działac, mogę tylko popatrzyc sobię na mapę pozbliżac itp. Żadnej nawigacji, prędkości poruszania i co tam jeszcze jest, NIC
A jak wejdziesz w menu automapy to gps masz włączony? Oczywiście funkcja telefon musi byc włączona nawet jak byś nie miał karty sim aby nawigacja odpaliła.
Tak, GPS jest włączony, próbowałem go nawet włączac i wyłączac po kilka razy


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości