MoDaCo.pl
prestigio multipad 2 pro duo 5670c - Wersja do druku

+- MoDaCo.pl (https://www.modaco.pl)
+-- Dział: Android OS (https://www.modaco.pl/Forum-Android-OS)
+--- Dział: Pozostałe - Android (https://www.modaco.pl/Forum-Pozostale-Android)
+---- Dział: Prestigio - Android (https://www.modaco.pl/Forum-Prestigio-Android)
+---- Wątek: prestigio multipad 2 pro duo 5670c (/Thread-prestigio-multipad-2-pro-duo-5670c)

Strony: 1 2


prestigio multipad 2 pro duo 5670c - mrsoho - 03-26-2014

Witam. mam problem z modelem PMP 5670c mianowicie już trzeci raz po naładowaniu nie chce się włączyć. Był już dwa razy w serwisie wrócił z notatka reinstalacja oprogramowania i działał aż do kolejnego ładowania. Wcześniejsze dwa razy były bez roota teraz tablet po roocie i nie wiem czy go dać na gwarancje czy jakoś samemu można zainstalować. Jeśli ktoś posiada rom od tego modelu poprosiłbym o wrzucenie oprogramowania na jakiś hosting. Dodam, że komputer wykrywa urządzenie ale nie znajduje sterowników, wyświetla jako nieznane urządzenie. Klawisze vol- i power nie dają resetu ani nie uruchamiają bootloadera. Jakieś pomysły z góry dzięki za zainteresowanie Pozdr.
Nie ingerowałem w oprogramowanie tzn. nie instalowałem żadnego rom-a z innym oznaczeniem ani z tym samym Big Grin przekopałem już pół internetu i nie znalazłem nigdzie oryginalnego romu ani cmw pod ten model ;/


RE: prestigio multipad 2 pro duo 5670c - Ryrzy - 03-26-2014

proszę bardzo:

Kod:
http://nl02.dl.prestigio.com/Service_Files/TabletPC/PMP5670/



RE: prestigio multipad 2 pro duo 5670c - mrsoho - 03-26-2014

oki dzięki wielkie za link Smile wszystko mam Smile nawet sprzęt mi wykrywa jako m3-chip tylko jak to wrzucić na tą "chińszczyznę"


RE: prestigio multipad 2 pro duo 5670c - Ryrzy - 03-26-2014

w archiwum powinien być jakiś downloader, nie mam doświadczenia z tym dokładnie modelem


RE: prestigio multipad 2 pro duo 5670c - mrsoho - 03-26-2014

Wielkie dzięki Ryrzy za pomoc coś ruszyło ale nie bardzo odniosłem sukces. updater poszedł z karty sd i powinien ruszyć po tym zabiegu tak mi się wydaje, a tu reset i dalej tylko podświetlony czarny ekran. jak zrobić całkowity wipe i wrzucić na czysto. Wygooglowałem ImageBurnTool wykrywa urządzenie ale nie wiem czy nic nie będzie po tym w sensie czy nie uszkodzę bootloadera.


RE: prestigio multipad 2 pro duo 5670c - mrsoho - 03-27-2014

Myślicie czy backup z tego modelu byłby w stanie go reanimować ? posiada może ktoś takowy ? sorki że cały czas o coś proszę ale nie bardzo mi się chce wysyłać go ponownie na 2 tygodnie do serwisu.


RE: prestigio multipad 2 pro duo 5670c - Ryrzy - 03-27-2014

w archiwum widze są wszystkie najważniejsze partycje więc teoretycznie powinno to postawić taba na nogi... spróbuj jeszcze raz wedle instrukcji skopiowac trzy wymienione pliki i włączyć taba z wcisniętym klawiszem VOL -


RE: prestigio multipad 2 pro duo 5670c - TheViperVip - 11-08-2014

Witam to mój pierwszy post na tym forum Smile
Mam taki sam sprzęt tz. 5670_c i podobny problem mianowicie przy starcie wiesza się na logo Prestigio i wisi do końca świata Sad operacja vol- + power nic nie daje. Mam wgranego update do najnowszej wersji [ze strony Prestigio czyli vol 9] i roota. Kiedyś już się tak zawiesił ale po paru próbach uruchomienia mu przeszło ale teraz nie wiem co zrobić Sad Proszę o pomoc.
Pozdrawiam


RE: prestigio multipad 2 pro duo 5670c - Ryrzy - 11-08-2014

hmmm dziwne, najlepiej byłoby wgrać ROM na nowo + pełne wipe i jeśli to nie problem HW to na pewno ruszyło by. Tylko jeśli nie chce z karty otworzyć updejtu to hjuston mamy problem...


RE: prestigio multipad 2 pro duo 5670c - TheViperVip - 11-08-2014

Dziękuję za szybką odpowiedź, niestety nie da się włączyć menu do resetu ani wgrania update [tak jakby nie działała kombinacja power+vol- lub power+vol+]. Uruchamia się tylko i wyłącznie ekran z logiem Prestigio i lipa Sad. Dam znać jak coś wykombinuję a jak nic nie zdziałam to oddam do gwarancji i napiszę co zrobili Smile Pozdrawiam