MoDaCo.pl
Lark FreeMe 70.6 - Wersja do druku

+- MoDaCo.pl (https://www.modaco.pl)
+-- Dział: Android OS (https://www.modaco.pl/Forum-Android-OS)
+--- Dział: Pozostałe - Android (https://www.modaco.pl/Forum-Pozostale-Android)
+--- Wątek: Lark FreeMe 70.6 (/Thread-Lark-FreeMe-70-6)



Lark FreeMe 70.6 - DCMarcus - 11-04-2013

Witam, ostatnio dostałem od dziewczyny wyżej wspomnianego Lark'a, niestety mam problem z ekranem objawiający się tym że dotykając jednego miejsca na ekranie często wciskają się inne nawet po zdjęciu palca, zainstalowałem oprogramowanie ze strony Lark'a na tablet 70.65. Niby ten problem usunięty ale tu pojawia się inny, a mianowicie ekran jest przesunięty w lewo o ok 1cm. Aby wcisnąć to co mnie interesuje muszę dotknąć miejsca gdzie dana ikona powinna być, a nie gdzie się obecnie znajduje.
Próbowałem wielu innych ROM'ow, ale przeważnie kończy się to na ekranie uruchamiania. Próbowałem odpalić tablet z poziomu recovery(lub coś w tym stylu - jestem noobem w tych sprawach) niestety, postępując zgodnie ze wszelkimi instrukcjami, nie udało mi się.
Bardzo proszę o pomoc, gdyż byłoby to świetne narzędzie pomagające mi w studiach.
Dodam że interesuje mnie najprostsze rozwiązanie problemu, chyba że ktoś lubi się pomęczyć.
Z góry dziękuję wszystkim za zainteresowanie.
Pozdrawiam DCMarcus.


RE: Lark FreeMe 70.6 - Ryrzy - 11-05-2013

do wymiany dotyk, co w takich chinskich tabletach w ogole się nie oplaca....


RE: Lark FreeMe 70.6 - DCMarcus - 11-05-2013

Czy aby na pewno? Gdy zainstalowany był ROM z 70.65 dotyk ogólnie działał dobrze tylko ekran był przesunięty(to co było wyświetlane) o ok 1cm, działałem na tym romie przez około 3dni, ale w niektórych przypadkach nie dało się na nim pracować z powodu ściętego ekranu. A jeśli chodzi o pierwszy przypadek to na innym larku (http://forum.android.com.pl/f516/lark-70-1-problem-z-ekranem-dotykowym-129444/) była to kwestia softu. Niestety nie znalazłem takiego który by działał poprawnie bądź w ogóle działał.
Jeśli można prosić o sposób niefizycznego sprawdzenia jaką płytę główną się posiada, a także inne podzespoły, to byłbym wdzięczny.
Z racji że sprzęt kosztował około 250zł to nie będę się wahał za specjalnie nad niczym(jedyny problem to otworzenie obudowy, a także kwestie finansowe), najważniejsze żeby działał a nie szalał.


RE: Lark FreeMe 70.6 - Ryrzy - 11-05-2013

hmmm powiem Ci tak wiem napewno ze 70.65 to to samo co 70.9 bo taki kiedys wgrywałem zamiennie (nie pamietam który na co...) bo do jednego z nich nie bylo a do drugiego był... tab byl zimny wiec niczym nie ryzykowalem, popatrzalem tylko na stronie larka na cpecyfkacje i byle te same (poza modemem chyba, albo bt)... może w ten sposob porównaj na stronie taby


RE: Lark FreeMe 70.6 - DCMarcus - 11-06-2013

Niestety brak podobnego, a mało który ROM podawany na forach odpala się na tym tablecie, może jeszcze jakby udało się wejść w tryb recovery, ale mimo wielu prób i wskazówek nie udało się. Z resztą, inaczej nie szukałbym pomocy.


RE: Lark FreeMe 70.6 - Ryrzy - 11-06-2013

znalazlem na elektrodzie taki temat, są tam linki do overmaxa jakiegos... poczytaj caly temat, mam nadzieje ze pomoże

Kod:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2541874-0.html

plus to jeszcze:

Kod:
http://forum.android.com.pl/f955/rom-lark-70-6-a-250408/


btw... co to mnie naszło żeby dawac linki do zielonego ehhh Tongue hehe


RE: Lark FreeMe 70.6 - DCMarcus - 11-06-2013

linki na pewno się przydadzą poza tym odnośnie overmaxa, bo już go testowałem i zatrzymuje się na ekranie z logo overmax :/ drugi już patrzę.