MoDaCo.pl
ROM [P7500] P7500XXKL4 Android 3.2 - Wersja do druku

+- MoDaCo.pl (https://www.modaco.pl)
+-- Dział: Android OS (https://www.modaco.pl/Forum-Android-OS)
+--- Dział: Samsung - Android (https://www.modaco.pl/Forum-Samsung-Android)
+---- Dział: Samsung P75x0 Galaxy Tab 10.1 (https://www.modaco.pl/Forum-Samsung-P75x0-Galaxy-Tab-10-1)
+----- Dział: Samsung P75x0 Galaxy Tab 10.1 - ROM'y & Modyfikacje (https://www.modaco.pl/Forum-Samsung-P75x0-Galaxy-Tab-10-1-ROM-y-Modyfikacje)
+----- Wątek: ROM [P7500] P7500XXKL4 Android 3.2 (/Thread-ROM-P7500-P7500XXKL4-Android-3-2)



[P7500] P7500XXKL4 Android 3.2 - XTeK - 12-21-2011

Rom z 12.12.2011

PDA: P7500XXKL4
Phone: P7500XXKL3
CSC: P7500OXAKL4

Kod:
http://hotfile.com/dl/138091742/79a8316/GT-P7500_ITV_P7500OXAKL4_P7500XXKL4_P7500XXKL4.zip.html

Zmiany:
Jak znajdziecie to pisaćSmile

Instalacja:
Wgrywamy odinem jako pda. Instalacja


RE: [P7500] P7500XXKL4 - Format - 12-21-2011

Re Up na multiupload.

hasło:
Cytat:modaco.pl

Kod:
http://www.multiupload.com/VYUILCBMU1



RE: P7500XXKL4 - Wall-E - 12-24-2011

(12-21-2011, 06:43 PM)XTeK napisał(a): Phone: P7500XXKL3

Wersja modemu:
P7500XXKL4

No i Android 3.2 Smile

ROM szybki, miły i przyjemny... choć trochę dziwny.
Romowałem tak jak Pan Bóg przykazał - przez Odina. Jakież było moje zdziwienie gdy okazało się, że nie wykonało się przy tej okazji Wipe... Najzwyczajniej miałem nowy ROM ze starymi ustawieniami Big Grin OK. Ale i tak sobie full wipe strzeliłem.

Aha... ROM wydaje się przeznaczony być na rynek włoski... Albo ma z nim dużo wspólnego. W cholerę w nim gadżetów z włoskich kanałów TV i gazet (po italiańsku oczywiście) - całe szczęście da się to odinstalować.
Z innych rzeczy, których dotąd nie spotkałem w ROMach stockowych dla Taba to freewarowe wersje kilku tapet live, gra "NFS Shift HD" oraz program "Młody Rysownik".
Również i te dodatki da się odinstalować.

No... Tak więc zromowany, zrootowany, zakernelowany i podkręcony... działamy Big Grin


RE: P7500XXKL4 - Toldo - 12-24-2011

Wall-E, mnie takie cuda i dziwy, że przez Odina nie robił wipe również i na wcześniejszych romanach się zdarzały. Ja nie wgrywam dopóki Overcome nie wyjdzie na tej bazie. Może ewentualnie sam modem sobie strzelę.


RE: P7500XXKL4 - Wall-E - 12-24-2011

(12-24-2011, 09:54 PM)Toldo napisał(a): Ja nie wgrywam dopóki Overcome nie wyjdzie na tej bazie.

A to już jak kto sobie życzy Big Grin Ja czasami lubię zerknąć na nowego stocka. Przynajmniej (tak liczę) będę miał pojęcie co warta była baza nowego Overcoma Big Grin




RE: P7500XXKL4 - Toldo - 12-24-2011

Nie ce mi sięTongue


RE: P7500XXKL4 - Wall-E - 12-24-2011

Mnie też nie, ale czasami nuda jest silniejsza od lenistwa Tongue


RE: P7500XXKL4 - XTeK - 12-25-2011

Phi, komu się nie chce to nie chce.Smile
Ja lece na overcomie 1.2.3 i nadal działa to poco przeplacac ?Smile
Ale fakt że dziwne że te akcenty w romie są.
Niby wschodnio-europejski a takie cudeńka.


RE: P7500XXKL4 - Wall-E - 12-25-2011

Hah !!!
Zapomniałem o jeszcze jednym. W ROMie była domyślnie aplikacja Super User (w jakiejś zabytkowej wersji 2.x.x) - ten ROM zaczyna być coraz dziwniejszy. Bardziej wygląda on na modyfikowany ROM niż na stockowy stock.

No i pierwszy błąd(?)... Bardzo często po restarcie taba (a czasami tylko po odblokowaniu) transmisja danych przełącza się z WiFi na 3G - mimo, że WiFi jest cały czas włączone. Wiem, że niby można takie przełączanie wyeliminować poprzez ustawienia w opcjach WiFi (co też zrobiłem) jednak na poprzednich ROMach tak się nie działo na ustawieniach domyślnych.

Ale jest też coś na plus.
Na Overcome 1.2.3 i 2.1.1 często miałem niejakie problemy z instalowaniem programów z Marketu... Często było tak, że niby pobierał... ale pobierał, pobierał, pobierał... i pobrać nie mógł. Musiałem zatrzymać i ponowić - wtedy było OK. Nie wspomnę już o synchronizacji i przywracaniu aplikacji z marketu - 15 programów przywracał ponad 2 godziny (właśnie tak pobierał i pobierał i pobierał...)
Na tym ROMie takich problemów nie było... Myk, myk i do kasy... Pobrał po kolei, zainstalował i w 10 minut było po bólu.
Może to "zasługa" Marketu? W tym ROMie jest Market 3.4.4... Nie pamiętam niestety jaką wersję posiadał Overcome...