MoDaCo.pl
ROM [WM6.5][28230][PL] - 4 wersje - Wersja do druku

+- MoDaCo.pl (https://www.modaco.pl)
+-- Dział: Windows Mobile (https://www.modaco.pl/Forum-Windows-Mobile)
+--- Dział: Samsung - WM (https://www.modaco.pl/Forum-Samsung-WM)
+---- Dział: i9x0 Omnia (https://www.modaco.pl/Forum-i9x0-Omnia)
+----- Dział: ROMy i9x0 (https://www.modaco.pl/Forum-ROMy-i9x0)
+----- Wątek: ROM [WM6.5][28230][PL] - 4 wersje (/Thread-ROM-WM6-5-28230-PL-4-wersje)



RE: [WM6.5] [28230][PL] - 4 wersje - jose - 02-20-2010

A ja zauważyłem taki drobny dysonansik na górnej belce - wszystkie ikonki są białe a bluetooth niebieski. Domyślam się że ma to związek z nazwą, ale tak chyba optycznie odstaje.


RE: [WM6.5] [28230][PL] - 4 wersje - gandalf - 02-20-2010

(02-19-2010, 04:36 PM)Ryrzy napisał(a): Kolejny build z serii 28xxx. ...
Screens: (później) ....

moze przy okazji rowniez sumy kontrolne Angel


RE: [WM6.5] [28230][PL] - 4 wersje - warson - 02-21-2010

W jaki sposób moge usunąc ikony te ktore sie pojawiaja po wciśnieciu ikonki windowsa w lewym gornym rogu?? odinstalowałem program a ikonka dalej tam siedzi :/

a reasumując to jest jedna wielka buła tego Romu, Touch FLO uruchamia się MEGA Wolno! Teraz po SF mam tapetke nic wiecej i stoi tak przez 5 minut i Dalej Flo nie ma .... ehh...


RE: [WM6.5] [28230][PL] - 4 wersje - kolka02 - 02-21-2010

ROM całkiem przyzwoity. Do tej pory miałem 28208 i strasznie sie muliło.

MOje pytanie: da się skonfigurować zakładkę INTERNET, aby wywoływała przeglądarkę i odnośniki do ulubionych??


RE: [WM6.5] [28230][PL] - 4 wersje - ramonm - 02-21-2010

Wlasnie testuje najnowszy rom 28230.
I nie wiem czy wiecie ale jesli chodzi o bug -z Dziwnie wielka czcionka w Aparacie...zauwazylem ze jak uruchomi sie aparat w trybie poziomym to wszystko jest OKI. Ja mam ustawiony pod przyciskiem reczny obrot ekranu i najpierw obracam ekran do trybu poziomego a nastepnie przytrzymuje dluzej przycisk i wlaczam aparat, wtedy wszystko jest w porzadku.


RE: [WM6.5] [28230][PL] - 4 wersje - Deamerius - 02-21-2010

Ja zauważyłem z kolei, że nie działa Power Point. Jeżeli chodzi o Excela lub Worda to od raz się uruchamia. Ewentualnie na dole możemy skorzystać z opcji Nowy. W przypadku Power Pointa w żaden sposób nie można go włączyć. Kolejny dziwny błąd to przycisk Aparat. Po jego naciśnięciu nie mogłem włączyć aparatu, dopiero soft reset pomógł. Podobnie miałem z przyciskiem to włączania/wyłączania telefonu. Mogłem tylko nim zablokować ekran. Dłuższe przytrzymywanie nic nie dawało. W tym przypadku również pomógł soft reset. Później się to już nie powtórzyło.

Korzystam z wersji M2D.


RE: [WM6.5] [28230][PL] - 4 wersje - lotzu - 02-21-2010

(02-21-2010, 08:47 AM)Deamerius napisał(a): Ja zauważyłem z kolei, że nie działa Power Point. Jeżeli chodzi o Excela lub Worda to od raz się uruchamia. Ewentualnie na dole możemy skorzystać z opcji Nowy. W przypadku Power Pointa w żaden sposób nie można go włączyć. Kolejny dziwny błąd to przycisk Aparat. Po jego naciśnięciu nie mogłem włączyć aparatu, dopiero soft reset pomógł. Podobnie miałem z przyciskiem to włączania/wyłączania telefonu. Mogłem tylko nim zablokować ekran. Dłuższe przytrzymywanie nic nie dawało. W tym przypadku również pomógł soft reset. Później się to już nie powtórzyło.

Korzystam z wersji M2D.

Jeśli chodzi o aparat to nie włączaj touchbuton-a krótkie przyciśnięcie przycisku aparat bo wtedy aparat nie wstaje bo nie może uzyskać dostępu do lampy...


RE: [WM6.5] [28230][PL] - 4 wersje - tom2600 - 02-21-2010

(02-20-2010, 09:08 PM)warson napisał(a): Mam ustawione aby podświetlenie wyłączało się po 20sek nieużywania tel oraz aby sie włączał poprzez dotknięcie ekranu i niestety ani jedna ani druga funkcja nie działa.

czy ktoś może mi pomóc?

Dołączę się do kolegi , u mnie również to samo, ekran cały czas jest podświetlony.Jedynie gdy podłączę ładowarkę to ekran się gasi. Poza tym Rom jest wypasiony.

P.S Rom Normal


RE: [WM6.5] [28230][PL] - 4 wersje - lotzu - 02-21-2010

(02-21-2010, 11:22 AM)tom2600 napisał(a):
(02-20-2010, 09:08 PM)warson napisał(a): Mam ustawione aby podświetlenie wyłączało się po 20sek nieużywania tel oraz aby sie włączał poprzez dotknięcie ekranu i niestety ani jedna ani druga funkcja nie działa.

czy ktoś może mi pomóc?

Dołączę się do kolegi , u mnie również to samo, ekran cały czas jest podświetlony.Jedynie gdy podłączę ładowarkę to ekran się gasi. Poza tym Rom jest wypasiony.

P.S Rom Normal

Odnośnie podświetlenia to nie pomogę używam s2u2 ver.2.22 i całkiem git się sprawuje Smile


RE: [WM6.5] [28230][PL] - 4 wersje - Toldo - 02-21-2010

A ustawiliście to przy korzystaniu z baterii czy przy ładowaniu? Bo mnie to wygląda na to że ustawiliście tylko przy podłączonej ładowarce wygaszanie.