MoDaCo.pl
ROM [WM6.5][28230][PL] - 4 wersje - Wersja do druku

+- MoDaCo.pl (https://www.modaco.pl)
+-- Dział: Windows Mobile (https://www.modaco.pl/Forum-Windows-Mobile)
+--- Dział: Samsung - WM (https://www.modaco.pl/Forum-Samsung-WM)
+---- Dział: i9x0 Omnia (https://www.modaco.pl/Forum-i9x0-Omnia)
+----- Dział: ROMy i9x0 (https://www.modaco.pl/Forum-ROMy-i9x0)
+----- Wątek: ROM [WM6.5][28230][PL] - 4 wersje (/Thread-ROM-WM6-5-28230-PL-4-wersje)



RE: [WM6.5] [28230][PL] - 4 wersje - Toldo - 03-05-2010

Nie zmapujesz klawisza touchpada. Co prawda mysz nie działa ale klawisz jako kierunki (góra-dół-prawo-lewo) działa, a wciśnięcie tego przycisku to takie jakby ok-zatwierdzenie. Spróbuj sobie musnąć ten klawisz w górę lub w dół, działa jako pad. Co do drugiej części pytania, poszukaj na forum, jest temat o tym jak zmienić mapowanie softkeyów.


RE: [WM6.5] [28230][PL] - 4 wersje - .Max. - 03-05-2010

Ok... pogrzebalem korzystajac z opcji search, jak zwykle - malo konstruktywnie to wyszlo. Znalazlem temat toledo, zeby przeedytowac to w rejestrze, zgralem ten program od edycjy rejestru z poziomu windy XP i *****. W folderze z windowsem na omni nie znalazlem tez regedita.

Ponadto: w takim razie, jak moge przypisac obrot ekranu pod inny hard button? np ktorys z klawiszy odpowiadajcych za glosnosc; lub- jeszcze lepiej: klawisz torchlighta; [dawniej aparat]?

Wiem, ze pewnie jest masa tego typu pytan, ale to dlatego, ze kopanie w forach opcja search z reguly daje mizerne efekty... poza pozeraniem ogromnych ilosci czasu.


RE: [WM6.5] [28230][PL] - 4 wersje - Toldo - 03-05-2010

Toledo to miasto w HiszpaniiWink

(03-05-2010, 06:21 PM).Max. napisał(a): Ponadto: w takim razie, jak moge przypisac obrot ekranu pod inny hard button? np ktorys z klawiszy odpowiadajcych za glosnosc; lub- jeszcze lepiej: klawisz torchlighta; [dawniej aparat]?

Start > Ustawienia > Osobisty > Przyciski - tam możesz zmapować klawisze...


RE: [WM6.5] [28230][PL] - 4 wersje - konius - 03-05-2010

Ponawiam zapytanie użytkownika jose

Mam problem z Inesoft Phone 6 polegający na tym, że przy zestawianiu połączenia pokazuje się zawsze ekran wyboru ( zdjęcie i numer ) osoby do której zostało zrealizowane pierwsze połączenie po zainstalowaniu aplikacji. Samo połączenie jednak jest właściwie realizowane. Problem ten pojawił się dopiero na tych romach ( na poprzednim angielskim 23025 nie było tego problemu ) i dotyczy wszystkich wersji.

mam dokładnie to samo dodatkowo są problemy z ustawieniem konta mail pod koniec konfiguracji wszystko znika bez zapisania więcej błędów nie ma ale coś jest na rzeczy z dialerem żadne ze znanych ogólnie rozwiązań nie działają.


RE: [WM6.5] [28230][PL] - 4 wersje - g4dz10r3k - 03-05-2010

(03-05-2010, 08:33 AM)Ryrzy napisał(a): Nie ma takiej opcji... użyj grand prixa

jeżeli dobrze pamiętam to ze strony samsunga był do zassania rom pod viste, a vista nie wiele się różni budową od win 7
ale mogę się mylić


RE: [WM6.5] [28230][PL] - 4 wersje - mieto100 - 03-06-2010

czy mogę powtórzyc pytanie-w czasie rozmowy słysze rozmówcę z drugjej strony jakby stał w pustym pokoju i jak by wytwarzało się echo zle to tak jak bym słuchał muzyki bez basów.Czy coś namieszałem czy czegoś brakuje a mam wgrany rom litte .Nie wiem czy mam rom zmieniac


RE: [WM6.5] [28230][PL] - 4 wersje - rbl - 03-06-2010

Witam Big Grin Jako, że to mój pierwszy post na tym forum to przy okazji przywitam się ze wszystkimiWink Wracając do tematu: wgrałem dzisiaj w/w Rom w wersji NORMAL to mój pierwszy WM6.5 i jestem miło zaskoczony. Wszystko to co powinno to działa. Jedyne co zauważyłem na minus to telefon zawiesił mi się po użyciu PIMBackup (sprawdziłem 3 razy) oraz po, niektórych zmianach w Advanced Config. Jak potwierdziłem zmiany to zwiecha. Już ktoś wcześniej napisał, że jest różnie z siłą jaką trzeba użyć obsługując panel dotykowy. U mnie jest tak, że jak chcę odblokować tel to muszę na prawdę mocno wcisnąć ale już po odblokowaniu w tym samym miejscu na wyświetlaczu jak wciskam "Ulubione" to już wystarczy muśnięcie. Być może jest to celowe aby uniknąć przypadkowego odblokowaniaHuh Poza tym wszystko OK. dzięki pzdr


RE: [WM6.5] [28230][PL] - 4 wersje - maxweber1981 - 03-06-2010

Witam
Po początkowych problemach z zdziałaniem Wifi muszę przyznać, że ten ROM jest naprawdę świetny. Może długo sie ładuje - tzn uruchamia - ale jest stabilny i jak już jest uruchomiony działa wszystko szybko i co najważniejsze stabilnie.
Ogólnie duże słowa uznana dla Ryrzy i wszystkich tych którym udaje sie robić takie genialne romy.


RE: [WM6.5] [28230][PL] - 4 wersje - amonlb - 03-06-2010

Jest jeden problem po przytrzymaniu przycisku aparatu nie zawsze się uruchamia wtedy nawet jak wejdę w multimedia i go próbuje odpalić klikając w ikonkę aparatu nic się nie dzieje. Pomaga tylko soft reset Nie jest to tragedia ale gdy potrzebuję zrobić fotkę na przykład w sklepie lub księgarni i muszę czekać aż się ponownie PDA uruchomi to trochę upierdliwe się robi.


RE: [WM6.5] [28230][PL] - 4 wersje - Przemek211 - 03-06-2010

@amonlb: nie zauważyłem niczego podobnego u siebie.
Romik miodzio Smile
Co prawda miałem problem, musiałem trzy razy wgrywać rom, bo cały czas były komunikaty, że musi się restartnąć, żeby dokonać zmian (It is necessary to soft-reset device...) Przed serwisem miałem taki problem gdy wgrywałem SAID1, ale drugie wgranie było wystarczające.
Natomiast ogólnie ROM świetny, co do problemu z czcionką w aparacie to nie jest to specjalnie uciążliwe. Po pierwsze to bez wchodzenia do menu aparatu czy edycji jakiś ustawień podczas fotografowania nawet tego nie zauważymy. A zawsze można obrócić telefon do pozycji poziomej.
Zdarza się, że telefon się zawiesi w przypadku wygaszenia się ekranu przy włączonej jakiejś aplikacji. Na smartlocku na razie nie stwierdziłem takiej przypadłości (z czym miałem problem w 28008). Testuję od wczoraj i jestem bardzo zadowolony ;]