MoDaCo.pl
ROM [WM6.5][28230][PL] - 4 wersje - Wersja do druku

+- MoDaCo.pl (https://www.modaco.pl)
+-- Dział: Windows Mobile (https://www.modaco.pl/Forum-Windows-Mobile)
+--- Dział: Samsung - WM (https://www.modaco.pl/Forum-Samsung-WM)
+---- Dział: i9x0 Omnia (https://www.modaco.pl/Forum-i9x0-Omnia)
+----- Dział: ROMy i9x0 (https://www.modaco.pl/Forum-ROMy-i9x0)
+----- Wątek: ROM [WM6.5][28230][PL] - 4 wersje (/Thread-ROM-WM6-5-28230-PL-4-wersje)



RE: [WM6.5] [28230][PL] - 4 wersje - d.skarb - 02-27-2010

no właśnie nie robiłem, teraz wgrałem M2D v2 i potestuje ten troche. Jak się nie sprawdzi to wrócę do M2D Classic i zrobie HR i zobaczymy jak będzie Wink
EDIT: Przez Kowalczykową nie mogę skalibrować ekranu ;p brawo! Smile


RE: [WM6.5] [28230][PL] - 4 wersje - darkmen72 - 02-27-2010

Miałem też nie podświetlone Wifi. Pomogło wyłączenie i włączenie modułu telefonu.


RE: [WM6.5] [28230][PL] - 4 wersje - pHarel - 02-28-2010

Jest kolejny bug w tym romie..
Jeśli ktoś używa klawiatury spb to na pełnym ekranie jest taka sama duża czcionka jak w aparacie.


RE: [WM6.5] [28230][PL] - 4 wersje - 0kti - 02-28-2010

Ryrzy czy planujesz w przyszłości dodawać ten cab

Kod:
http://www.modaco.com/content/i900-general-omnia-rom-discussion/302812/battery-enhancement/

z tego co można wyczytać znacznie wydłuża czas pracy baterii


RE: [WM6.5] [28230][PL] - 4 wersje - maniek - 02-28-2010

(02-27-2010, 12:16 PM)jachraniak napisał(a): znalazłem poważny błąd:

po całkowitym rozładowaniu baterii i naładowaniu po tym, rom nie jest w stanie wystartować - zatrzymuje się na żółto-pomarańczowym ekranie z logo Windows Mobile

pomaga tylko HR!

Po HR lekko podładowałem, następnie rozładowałem do końca, podłączyłem do ładowarki i próbowałem włączyć telefon - sytuacja się powtórzyła - żółto-pomarańczowy ekran z logo Windows Mobile i ni huhu


może ktoś jeszcze to potwierdzić?

mam bardzo podobny problem, z tym, że ja nie ładowałem akurat komórki, kilka dni śmigała bez zarzutu i jak teraz wziąłem ją do ręki to była zawieszona - telefonu nie można było również wyłączyć, a jedynie zresetować, jednak soft reset nic nie daje i na tym ekranie pomarańczowym się wiesza, dopiero hard reset pomógł...zobaczymy jak to później z tym będzie


RE: [WM6.5] [28230][PL] - 4 wersje - Ryrzy - 02-28-2010

(02-28-2010, 07:58 PM)0kti napisał(a): Ryrzy czy planujesz w przyszłości dodawać ten cab

Kod:
http://www.modaco.com/content/i900-general-omnia-rom-discussion/302812/battery-enhancement/

z tego co można wyczytać znacznie wydłuża czas pracy baterii

Część z tych zmian już sam od siebie dodałem Smile wątpię żeby to jakoś specjalnie wydłużyło czas działania... myślę że nie ma po co to dodawać... zawsze można zainstalować caba Smile


RE: [WM6.5] [28230][PL] - 4 wersje - .Max. - 03-01-2010

Witam wszystkich.

Pierwszy moj post na tym forum i od razu w temacie, ktory przykul moja uwage juz na poczatku szukania informacji o moim nowym nabytku.
Kupilem Omnie i 900 w zeszly piatek. Jest to moj pierwszy w zyciu smartphone [na htc hd2 pieniedzy brak, poki co].

Pierwasza rzecza o ktorej pomyslalem po rozladowaniu i naladowaniu baterii byla zmiana domyslnego ROMu na wersje 'fanowska'. Z doswiadczenia z Windowsem XP wiem, ze warto uzywac wersji modowanych (jak np teraz korzystan z Win XP Silens edition! wypas!)

Dzieki Rydzy za 'wygotowanie' tego ROMu -> M2D 2.0 -> wgrala sie blyskawicznie i jak narazie smiga bez wiekszych zarzutow. Mam jednawk kilka uwag/pytan, jako ze jestem kompletnie nowy w uzytkowaniu tego telefonu.

1. Nie robilem zadnego resetu telefonu. Tuz po zainstalowaniu ROMu odpalilem go i zaczalem uzywac. Czy brak tzw HR tuz po instalacji ROMu to grzech smiertelny? [czy znaczaco wplywa na jego pozniejsze funkcjonowanie]
2. Nie wszystkie okna sa przystosowane/nie wyswietlaja sie poprawnie w poziomym ukladzie ekranu. NP. ekran startowy/ustawienia
3. Po wylaczeniu telefonu i jego ponownym wlaczeniu musze ponowie wlaczac i ustawiac automatyczne ustawianie ekranu w pion/poziom.

Mam tez pytanie: czy znajde na jakims forum dokladny opis co takiego znajduje sie w kazdej z poszczegolnych wersji tego ROMu? [lite/normal/m2d/m2d clas]. Czy planujesz moze stworzenie wersji 'ultra-lite', tak, azeby w ROMie bylo absolutnie niezbedne minimum do jegio uzywania? W ten sposob bylaby to dobra baza do pelnej customizacji telefonu przez kolejne wgrywanie wlasnorecznie wybranego softu[jezeli dobrze rozumuje]. Coraz bardziej sklaniam sie w strone kolejnego reinstallu nowej wersji ROMu czym predzej Smile

Tyle chcialem zapytac, prosze o wyrozumialosc raz jeszcze - jestem nowym uzytkownikiem tego telefonu, chetnie poslucham porad i odpowiedzi... no i wlasnie koncze nocna zmiane, moglem cos przeoczyc lub napisac nieskladnie Smile Zajrze tu jak tylko wstane i poczytam co sie kroi.

Pozdrawiam!


RE: [WM6.5] [28230][PL] - 4 wersje - icemac - 03-01-2010

do tej pory miałem dwa "zwisy" telefony

- pierwszy podczas wybudzania ze stanu uśpienia
- drugi podczas odblokowywania - wskaźnik przesunął się do brzegu ekranu i ... zwis

pomógł dwa razy softreset

nie wiem czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem ??

poza tym rom chodzi stabilnie, dotyk jakby lepszy niż w poprzednich romach, bateria trzyma 2-3 dni (sporo rozmów, kilka smsów, sprawdzanie pogody w Manilce).


RE: [WM6.5] [28230][PL] - 4 wersje - Deamerius - 03-01-2010

Cytat:do tej pory miałem dwa "zwisy" telefony

- pierwszy podczas wybudzania ze stanu uśpienia
- drugi podczas odblokowywania - wskaźnik przesunął się do brzegu ekranu i ... zwis

pomógł dwa razy softreset

nie wiem czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem ??

poza tym rom chodzi stabilnie, dotyk jakby lepszy niż w poprzednich romach, bateria trzyma 2-3 dni (sporo rozmów, kilka smsów, sprawdzanie pogody w Manilce).

Osobiście używam M2D od ponad tygodnia i telefon jak narazie ani razu mi się nie zawiesił. Robiłeś hard reset pod wgraniu romu ? Zwykle jest to zalecane. Jeśli nie spróbuj zrobić teraz. Jeżeli problem będzie się powtarzał wgraj rom od nowa robiąc HR po wgraniu.


RE: [WM6.5] [28230][PL] - 4 wersje - adaj1583 - 03-01-2010

ludzie ściągnalem normal i lite i oba pliki sa zaszyfrowane i nie moge ich otyworzycAngry .POMOCY!!!!dodam ze przy probie wypakowania chce haslo a skad mam je wziac?
Prosze napiszcie o co chodzi!