MoDaCo.pl
ROM [WM6.5][28230][PL] - 4 wersje - Wersja do druku

+- MoDaCo.pl (https://www.modaco.pl)
+-- Dział: Windows Mobile (https://www.modaco.pl/Forum-Windows-Mobile)
+--- Dział: Samsung - WM (https://www.modaco.pl/Forum-Samsung-WM)
+---- Dział: i9x0 Omnia (https://www.modaco.pl/Forum-i9x0-Omnia)
+----- Dział: ROMy i9x0 (https://www.modaco.pl/Forum-ROMy-i9x0)
+----- Wątek: ROM [WM6.5][28230][PL] - 4 wersje (/Thread-ROM-WM6-5-28230-PL-4-wersje)



RE: [WM6.5] [28230][PL] - 4 wersje - dafus - 02-26-2010

A teraz pytanie z gatunku debilnych. Jest to moje pierwsze podejscia do WM6.5 i nie ma pojecia jak przelaczac miedzy otwartymi programami. Trzeba cos doinstalowac czy jest jakis trick? Wczesniej uzywalem HTC Task Manager.


RE: [WM6.5] [28230][PL] - 4 wersje - Toldo - 02-26-2010

Poszukaj: Showcase.


RE: [WM6.5] [28230][PL] - 4 wersje - sator75 - 02-26-2010

Witam
co zrobic z pogadą w tym romie , mianowicie aktualizuje wszystko ok , pobiera wszystko cacy tylko Smile co innego mam na zakładce pogody a co innego na home , niezgadza sie nic ani temperatura ani zachmurzenie i nie wazne z której zakladki aktualizuje , zawsze sie niezgadza.

Pozdrawiam


RE: [WM6.5] [28230][PL] - 4 wersje - pHarel - 02-26-2010

(02-26-2010, 02:43 PM)dafus napisał(a): A teraz pytanie z gatunku debilnych. Jest to moje pierwsze podejscia do WM6.5 i nie ma pojecia jak przelaczac miedzy otwartymi programami. Trzeba cos doinstalowac czy jest jakis trick? Wczesniej uzywalem HTC Task Manager.

Jeśli masz rom Ryrzego to przytrzymaj ikonkę windowsa i włączy się showcase (menadżer zadań).


(02-26-2010, 04:01 PM)sator75 napisał(a): Witam
co zrobic z pogadą w tym romie , mianowicie aktualizuje wszystko ok , pobiera wszystko cacy tylko Smile co innego mam na zakładce pogody a co innego na home , niezgadza sie nic ani temperatura ani zachmurzenie i nie wazne z której zakladki aktualizuje , zawsze sie niezgadza.

Pozdrawiam

Po pierwsze sprawdź czy masz ustawione żeby pokazywało temperaturę w celcjuszach bo pewnie masz włączone fahrenheity.
Po drugie zainstaluj to a będzie pogoda na todayu taka sama jak na zakładce.

[dl=Manila.Home.Weather.Updater]http://anonym.to/?http://chomikuj.pl/okti/Omnia/M2Dv2/Manila.Home.Weather.Updater.with.MortScript.cab[/dl]


RE: [WM6.5] [28230][PL] - 4 wersje - magik-thc - 02-26-2010

Może ktoś wie jak zwiększyć ilość pamięci ram?


RE: [WM6.5] [28230][PL] - 4 wersje - pHarel - 02-26-2010

Możesz powyłączać niepotrzebne procesy a tak to tylko cleanram.


RE: [WM6.5] [28230][PL] - 4 wersje - Toldo - 02-26-2010

Co rozumiesz przez zwiększenie ilości pamięci? Nie używaj spb czy manili, ani titanium, wyłacz dialer samsunga, zobaczysz ile będziesz miał pamięciBig Grin A tak na poważnie, bez gotowania niewiele zdziałasz...


RE: [WM6.5] [28230][PL] - 4 wersje - magik-thc - 02-26-2010

Na 6.1 miałem 10mb więcej ramu, jakie procesy mogę wyłaczyć co do dialera to jest on domyślnie wyłączony, spb dużo ramo nie zjada.


RE: [WM6.5] [28230][PL] - 4 wersje - Toldo - 02-26-2010

Bo 6.1 to mniej wymagający system.


RE: [WM6.5] [28230][PL] - 4 wersje - pHarel - 02-26-2010

(02-26-2010, 06:11 PM)magik-thc napisał(a): Na 6.1 miałem 10mb więcej ramu, jakie procesy mogę wyłaczyć co do dialera to jest on domyślnie wyłączony, spb dużo ramo nie zjada.

Spb zjada ok 5-7mb więc zawsze trochę to jest.. Może zacznijmy od tego ile masz wolnego ramu?
Co do procesów no niech się wypowie Ryrzy.