MoDaCo.pl
ROM [WM6.5][28230][PL] - 4 wersje - Wersja do druku

+- MoDaCo.pl (https://www.modaco.pl)
+-- Dział: Windows Mobile (https://www.modaco.pl/Forum-Windows-Mobile)
+--- Dział: Samsung - WM (https://www.modaco.pl/Forum-Samsung-WM)
+---- Dział: i9x0 Omnia (https://www.modaco.pl/Forum-i9x0-Omnia)
+----- Dział: ROMy i9x0 (https://www.modaco.pl/Forum-ROMy-i9x0)
+----- Wątek: ROM [WM6.5][28230][PL] - 4 wersje (/Thread-ROM-WM6-5-28230-PL-4-wersje)



RE: [WM6.5] [28230][PL] - 4 wersje - mibo6666 - 02-24-2010

Mam pytanko odnośnie tego romu a mianowicie w Buildzie 28205 by Ryrzy występował problem z SPB Keyboard W tym nowym 28230 ktoś sprawdzał czy ten program poprawnie działa? Z góry dzięki za odpowiedz.


RE: [WM6.5] [28230][PL] - 4 wersje - Dzikoos - 02-24-2010

Witam może ktoś wrzucić skreny ? bo na stronie głównej nie ma. i czy ten rom jest szybszy względem 21889? Ten rom ma belkę na dole?


RE: [WM6.5] [28230][PL] - 4 wersje - magik-thc - 02-24-2010

Dzisiaj zauważyłem że w ogóle nie wyświetla info że ktoś dzwoni, wszystko wróciło do normy po restarcie ale mam pytanie czy bo używam s2u2 i działa dobrze ale jak go wyłączę to nie mam żadnego info że ktoś dzwoni tylko muzyka i wibracja plus info w taskbar i tyle żadnej chmurki systemowej.

Winna okazała się włączona opcja w s2u2 zastąp blokadę systemową w 6.5 po odznaczeniu na razie nie ma problemów.


RE: [WM6.5] [28230][PL] - 4 wersje - avalon - 02-24-2010

(02-24-2010, 09:05 AM)Artii napisał(a): P.S. jak mam wam udowodnic to ze mi tyle trzyma bateria? bo ja nie mam pomyslu Sad jak naladuje w niedziele to tak w pitek wieczorem sobota rano musze ladowac bo 7% tylko Sad jak mam udowodnic?

Hmmm..., jest sposób żeby mnie przekonać i jednocześnie udowodnić nam wszystkim, że masz inny telefon i baterię, niż my wszyscy. Smile

Musiałbyś zainstalować na swoim fonie programik AE Button Plus jest tutaj, przypisać pod jakiś przycisk, funkcję "Status urządzenia".

Naładuj baterię na maksa i zrób nam screen-a ze statusu jak przekroczysz 5 dni Tongue
W statusie jest zapisywana godzina i dzień ostatniego zasilania baterii, oraz czas pracy telefonu, od czasu ostatniego zasilania....,jak zobaczę u Ciebie 5 dni od ostatniego ładowania i jakieś 7,5 h pracy, to uwierzę Big Grin
[Obrazek: pc_capture2.png]


RE: [WM6.5] [28230][PL] - 4 wersje - Toldo - 02-25-2010

A co to ten status urządzenia? Jak to jest w SPB MS to sobie dam spokój bo nie lubię tego ale jak to jest jakieś zewnętrzne to bym sobie z chęcią srawdził.


RE: [WM6.5] [28230][PL] - 4 wersje - Artii - 02-25-2010

avalon spoczko Smile ej jeszcze jedno Ryrzy czemu nie dziala ikonka internetu w m2d ? tapniecie nic nei daje mge godzine klikac i nic si enie uruchamia xD


RE: [WM6.5] [28230][PL] - 4 wersje - grubyxxx - 02-25-2010

(02-25-2010, 01:08 AM)Artii napisał(a): avalon spoczko Smile ej jeszcze jedno Ryrzy czemu nie dziala ikonka internetu w m2d ? tapniecie nic nei daje mge godzine klikac i nic si enie uruchamia xD

doinstaluj sobie opere, bo Ryrzy nie wgotowuje opery w rom.
Następnie ustaw przez M2Dcustomizer odpowiednią ścieżkę do zainstalowanej opery.


RE: [WM6.5] [28230][PL] - 4 wersje - simono - 02-25-2010

(02-24-2010, 09:53 PM)avalon napisał(a):
(02-24-2010, 09:05 AM)Artii napisał(a): P.S. jak mam wam udowodnic to ze mi tyle trzyma bateria? bo ja nie mam pomyslu Sad jak naladuje w niedziele to tak w pitek wieczorem sobota rano musze ladowac bo 7% tylko Sad jak mam udowodnic?

Hmmm..., jest sposób żeby mnie przekonać i jednocześnie udowodnić nam wszystkim, że masz inny telefon i baterię, niż my wszyscy. Smile

Musiałbyś zainstalować na swoim fonie programik AE Button Plus jest tutaj, przypisać pod jakiś przycisk, funkcję "Status urządzenia".

Naładuj baterię na maksa i zrób nam screen-a ze statusu jak przekroczysz 5 dni Tongue
W statusie jest zapisywana godzina i dzień ostatniego zasilania baterii, oraz czas pracy telefonu, od czasu ostatniego zasilania....,jak zobaczę u Ciebie 5 dni od ostatniego ładowania i jakieś 7,5 h pracy, to uwierzę Big Grin
To nic nie da bo data i godzina dotyczy pełnego naładowania akumulatora. Sprawdź sam jeśli nie wierzysz w nastepujący sposób: podepnij na 5 minut kablem do komputera i odepnij - czas i data ładowania się nie zmienią. Może po prostu user podpina kabel często do synchronizacji do komputera i nie wiem, że w tym czasie Omnia się ładuje.


RE: [WM6.5] [28230][PL] - 4 wersje - avalon - 02-25-2010

(02-25-2010, 12:22 AM)Toldo napisał(a): A co to ten status urządzenia? Jak to jest w SPB MS to sobie dam spokój bo nie lubię tego ale jak to jest jakieś zewnętrzne to bym sobie z chęcią srawdził.

Opcja dostępna w AE Button Plus, więc tylko ten programik trzeba zainstalować - bardzo przydatny zresztą i działający na 100% z 28230

(02-25-2010, 07:40 AM)simono napisał(a): To nic nie da bo data i godzina dotyczy pełnego naładowania akumulatora. Sprawdź sam jeśli nie wierzysz w nastepujący sposób: podepnij na 5 minut kablem do komputera i odepnij - czas i data ładowania się nie zmienią. Może po prostu user podpina kabel często do synchronizacji do komputera i nie wiem, że w tym czasie Omnia się ładuje.

Podczas połączenia do PC bateria się nie ładuje, więc sposób jest ok Smile


RE: [WM6.5] [28230][PL] - 4 wersje - simono - 02-25-2010

(02-25-2010, 10:25 AM)avalon napisał(a): Podczas połączenia do PC bateria się nie ładuje, więc sposób jest ok Smile
Teraz to mnie załamałeś bo moja jakoś się ładuje i wszystkie się ładują (dziwne, że jak podepniesz w trybie active sync to od razu ikonka od baterii się zmienia z pokazywania stanu na ładowanie). Może Ty używasz cały czas trybu pamięci masowej bo wtedy tylko po podłączeniu do PC się nie ładuje.