MoDaCo.pl
Beta2 na mojej pamieci bez linuxa na kompie? - Wersja do druku

+- MoDaCo.pl (https://www.modaco.pl)
+-- Dział: Android OS (https://www.modaco.pl/Forum-Android-OS)
+--- Dział: Samsung - Android (https://www.modaco.pl/Forum-Samsung-Android)
+---- Dział: Omnia II Android Development (https://www.modaco.pl/Forum-Omnia-II-Android-Development)
+---- Wątek: Beta2 na mojej pamieci bez linuxa na kompie? (/Thread-Beta2-na-mojej-pamieci-bez-linuxa-na-kompie)

Strony: 1 2


Beta2 na mojej pamieci bez linuxa na kompie? - xxx777xxx - 03-04-2011

Pytanie tak jak w temacie, czy da się zainstalować bete2 na mojej pamieci bez linuxa na kompie?


RE: Beta2 na mojej pamieci bez linuxa na kompie? - rufik - 03-04-2011

(03-04-2011, 11:28 AM)xxx777xxx napisał(a): Pytanie tak jak w temacie, czy da się zainstalować bete2 na mojej pamieci bez linuxa na kompie?

Obecnie nie. Możesz użyć np. wmware player i stworzyć wirtualną maszynkę i zainstalować ubuntu. Po podłączeniu kablem USB telefonu w trybie "pamięć masowa" pojawi się ona na wirtualizowanym ubuntu - wtedy możesz dowolnie szaleć samemu.
Aha, taka uwaga - tylko dla orłów Wink Jak się znasz, to nie dłub.



RE: Beta2 na mojej pamieci bez linuxa na kompie? - xxx777xxx - 03-04-2011

(03-04-2011, 12:48 PM)rufik napisał(a):
(03-04-2011, 11:28 AM)xxx777xxx napisał(a): Pytanie tak jak w temacie, czy da się zainstalować bete2 na mojej pamieci bez linuxa na kompie?

Obecnie nie. Możesz użyć np. wmware player i stworzyć wirtualną maszynkę i zainstalować ubuntu. Po podłączeniu kablem USB telefonu w trybie "pamięć masowa" pojawi się ona na wirtualizowanym ubuntu - wtedy możesz dowolnie szaleć samemu.
Aha, taka uwaga - tylko dla orłów Wink Jak się znasz, to nie dłub.

O wmware player i wiryualnej maszynie słyszałem próbowałem się za to zabrać ale swoją przygodę z tym zakończyłem na próbie pobrania ubuntu, a wszystko dzięki super wolnemu i przerywającemu połączenie internetowi play on-line, pobranie na nim 700mb to katorga...
Własnie przez to pytałem o możliwość instalacji bety2 na moja pamięć bez linuxa na kompie.
No ale jeśli się nie da to trudno...




RE: Beta2 na mojej pamieci bez linuxa na kompie? - bofff - 03-04-2011

Cytat:Aha, taka uwaga - tylko dla orłów Wink Jak się znasz, to nie dłub.
od razu dla orłów... z tutorialem z modaco.com prosta sprawa
a jeśli od razu poprawnie sformatuje się partycje to ok. 15 minut
p.s. ext4 z nowym zImage działa, działają czujniki
wynik w Quadrant 280pts



RE: Beta2 na mojej pamieci bez linuxa na kompie? - XTeK - 03-04-2011

Można zainstalować na pamięci wewnętrznej bez problemu. Wystarczy ściągnąć mojego roma i w katalogu O2beta są dwie wersie sd.cpio.
Wystarczy z drugiej usunąć nawias i podmienić pierwszą.


RE: Beta2 na mojej pamieci bez linuxa na kompie? - xxx777xxx - 03-04-2011

(03-04-2011, 03:53 PM)XTeK1 napisał(a): Można zainstalować na pamięci wewnętrznej bez problemu. Wystarczy ściągnąć mojego roma i w katalogu O2beta są dwie wersie sd.cpio.
Wystarczy z drugiej usunąć nawias i podmienić pierwszą.

Tylko tyle? Usunąć nawias, podmienić i działa na pamięci wewnętrznej bez karty pamięci?




RE: Beta2 na mojej pamieci bez linuxa na kompie? - XTeK - 03-04-2011

(03-04-2011, 04:38 PM)xxx777xxx napisał(a):
(03-04-2011, 03:53 PM)XTeK1 napisał(a): Można zainstalować na pamięci wewnętrznej bez problemu. Wystarczy ściągnąć mojego roma i w katalogu O2beta są dwie wersie sd.cpio.
Wystarczy z drugiej usunąć nawias i podmienić pierwszą.

Tylko tyle? Usunąć nawias, podmienić i działa na pamięci wewnętrznej bez karty pamięci?

Karta jest potrzebna, tylko system jest na wewnętrznej.
A tak to tylko tyle.Wink


RE: Beta2 na mojej pamieci bez linuxa na kompie? - d00blan - 03-05-2011

(03-04-2011, 04:49 PM)XTeK1 napisał(a):
(03-04-2011, 04:38 PM)xxx777xxx napisał(a):
(03-04-2011, 03:53 PM)XTeK1 napisał(a): Można zainstalować na pamięci wewnętrznej bez problemu. Wystarczy ściągnąć mojego roma i w katalogu O2beta są dwie wersie sd.cpio.
Wystarczy z drugiej usunąć nawias i podmienić pierwszą.

Tylko tyle? Usunąć nawias, podmienić i działa na pamięci wewnętrznej bez karty pamięci?

Karta jest potrzebna, tylko system jest na wewnętrznej.
A tak to tylko tyle.Wink

XTeK1 -> żeby zrobić instalkę na mojej pamięci Twoim romem należy zgrać pliki instalacji najpierw na moja pamięć czy na kartę pamięci ? czy Twoja instalka usunie ukrytą partycję WinMo, służącą do backupu systemu przy hard resecie ?

Testowałeś u siebie taką metodę instalacji ?


RE: Beta2 na mojej pamieci bez linuxa na kompie? - XTeK - 03-05-2011

(03-05-2011, 10:41 AM)d00blan napisał(a):
(03-04-2011, 04:49 PM)XTeK1 napisał(a):
(03-04-2011, 04:38 PM)xxx777xxx napisał(a):
(03-04-2011, 03:53 PM)XTeK1 napisał(a): Można zainstalować na pamięci wewnętrznej bez problemu. Wystarczy ściągnąć mojego roma i w katalogu O2beta są dwie wersie sd.cpio.
Wystarczy z drugiej usunąć nawias i podmienić pierwszą.

Tylko tyle? Usunąć nawias, podmienić i działa na pamięci wewnętrznej bez karty pamięci?

Karta jest potrzebna, tylko system jest na wewnętrznej.
A tak to tylko tyle.Wink

XTeK1 -> żeby zrobić instalkę na mojej pamięci Twoim romem należy zgrać pliki instalacji najpierw na moja pamięć czy na kartę pamięci ? czy Twoja instalka usunie ukrytą partycję WinMo, służącą do backupu systemu przy hard resecie ?

Testowałeś u siebie taką metodę instalacji ?

Instalka tak jak zawsze na moją pamięć. Co do tego czy usunie ukrytą partycje to powiem szczerze że nie robiłem HR. a instalowałem już na pamięci wew.
Nie wydaje mi się że skasuje bo widzę że wycięło 0,5 giga z partycji WM.
Czyli raczej nie ruszyło nic poza tym.
Tak testowałem u siebie i dziowa, tylko mam dosyć szybką karte i motam często dlatego zrezygnowałem.
Jak zawsze gwarancji nie ma.Wink


RE: Beta2 na mojej pamieci bez linuxa na kompie? - d00blan - 03-05-2011

OK, postanowiłem spróbować Smile

1. sformatowałem moją pamięć (zawiera 2 oryginalne partycje) i kartę pamięci (1 partycja fat32)
2. wgrałem pliki XTeK1 mod na moją pamięć i w folderze o2beta zamieniłem nazwę pliku z nawiasem na "sd.cpio.gz"
3. odpaliłem haret z folderu o2beta

i tu koniec - napisało mi coś że nie może zamontować karty sd (invalid parametr) Sad

jakiś pomysł ?