MoDaCo.pl

Pełna wersja: Problem z lokalizacją
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam, mam taki problemik, a mianowicie, telefon nie może odnaleść lokalizacji tzn, przez to pogoda nie może się zaktualizować (bo jak się domyślam telefon nie wie gdzie jest) i na google map pisze że Bieżące położenie jest tymczasowo niedostępne. Dodam że wcześniej działało. PDA: i900SAID2/23563
A GPS masz włączony? Jeśli nie - włącz go, zlokalizuj telefon na otwartej przestrzeni i spróbuj ponownie. Dla przyspieszenia procesu użyj dancyh XTRA.
(10-04-2012, 11:48 AM)malymon napisał(a): [ -> ]A GPS masz włączony? Jeśli nie - włącz go, zlokalizuj telefon na otwartej przestrzeni i spróbuj ponownie. Dla przyspieszenia procesu użyj dancyh XTRA.

Włączyłem go w GoogleMap jeśli o to chodziło, co to XTRA, sory za głupie pytania, ale jestem zielony w tym temacie.
(10-06-2012, 12:41 AM)Jagiel napisał(a): [ -> ]co to XTRA

To są dane z bieżącą lokalizacją satelitów nawigacyjnych - ułatwiają urządzeniu namierzenie sygnału z tychże. Jednym słowem przyspieszają - przynajmniej w teorii - łapanie przez urządzenie tzw. fixa.

Pobranie tych danych wymaga połączenia z Internetem - kilka(naście) KB danych. Dane pobiera się raz na - mniej więcej - tydzień.
Lokalizacja panelu danych XTRA zależy od posiadanego ROMu - czasami może go nie być wogóle.
Co do pobierania XTRA to mozna jeszcze skonfigurowac zeby samo sie aktualizowalo gdy polaczysz sie przez WiFi albo podlaczysz sie do komputera przez ActiveSync
Użyłem XTRA, teraz bez problemu lokalizuje mnie na mapie google, lecz niestety dalej pogoda się nie aktualizuje Sad
co do pogody... jesli masz ja w m2d to raczej sie juz nie zaktualizuje, accuweather zmienil cos na serwerach i pogoda w romach i900 z m2d juz sie nie aktualizuje od dluzszego czasu
(10-09-2012, 03:45 PM)Ryrzy napisał(a): [ -> ]co do pogody... jesli masz ja w m2d to raczej sie juz nie zaktualizuje, accuweather zmienil cos na serwerach i pogoda w romach i900 z m2d juz sie nie aktualizuje od dluzszego czasu

Uuu szkoda, dzięki za odpowiedz Smile

Trochę offtopic, ale szybkie pytanie do Cb, mogę teraz wyłączyć pogodę żeby jej nie mieć na ekranie głównym?
Witam wszystkich.
Czy coś się zmieniło w kwestii pogody na ekranie głównym?
Czy nadal nie ma możliwości aktualizacji?

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
Już się chyba nic nie zmieni.

Sent from my OG Galaxy S with Tapatalk 2