MoDaCo.pl

Pełna wersja: CyanogenMod beta 2
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4
Wszystko wzięte z Angielskiej strony development

Cytat:Introducing CM beta 2, whole package recompiled from sources. It's as fast as CM beta 1, has it's all functionality + working FM Radio. For both Americas there is an update script in case of phone not working. DO A CLEAN INSTALL otherwise You can have problems.

Cytat:Things are working:

Phone
WiFi
GPS (first time slow, next time very fast)
Data connections (GPRS)
Sensors (all)
2D/3D
MP4/3GP movie play (camera hardware button doesn't work yet)
Camera in photo (up to 5MP) and movie recording mode (we are working on new driver)
Bluetooth
FM Radio
ADB/UMS
Autobrightness
it's already rooted

Paczka z Androidem

Kod:
http://o2droid.phj.hu/cm_beta2.zip

Orginalna Angielska strona

Kod:
http://o2droid.phj.hu/index_en.php

p.s: Przetestowałem Smile Działa owiele szybciej od CM1

26.02.2012r
Przez dwa dni używania na karcie SD Android zaciął się tylko raz. Mam kartę class 4 i zamówiłem już class 10 więc zobaczę jak będzie chodzić na tej nowej i dam znać Smile

23.03.2012r
Po zainstalowaniu na karcie class 10 minęły już 2 tygodnie. Telefon raz się zaciął a tak to wogóle nie miałem z nim problemów Smile

Witam.
Jak sobie poradziłeś z instalacją na karcie SD?
Dołączam się do prośby i proszę o opis krok po kroku bo z tego co na forum czytam o instalacji andka w tej nic nie pomaga i leże na łopatkach i kwiczę
Mi też poszło, ale mam brak połączenia z siecią.
Z instalacja na SD najlepiej zrobic tak.
1.Zainstalowac program do partycjonowania MiniTools.
2.Ustawic w telefonie na USB by byla karta pamieci.
3.Podlaczyc telefon do PC i wlaczyc MiniTools.
4.Zobaczycie partycje na karcie pamieci.
5.Wywalic wszystkie partycje i nie zakladac zadnej.
6.Zastosowac zmiany i odpiac telefon.
7.Jak WM bedzie sie plul by sformatowac to olac to.
8.Wlaczyc instalke andka z Mojej Pamieci.
9.Instalka (katalog O2BETA na moja pamiec) sama sobie podzieli partycje jak trzeba i je sformatuje.
10.Uruchomi sie ponownie telefon i uruchamiamy z mojej pamieci haret.exe. W katalogu glownym moja pamiec musza byc 3 pliki:haret.exe, zImage i startup.txt

Co do instalacji na Moja Pamiec.
1.Przelaczyc USB w telefonie na moja pamiec.
2.Podpiac pod PC i uruchomic MiniiTools.
3.Odciac z konca partycji FAT32 Moja Pamiec troche miejsca (resize).
4.Wolnej przestrzeni zalozyc partycje jako PRIMARY i systemie plikow EXT4 (kto woli moze zalozyc EXT2, szybsze troche) o wielkosci takiej by pozostalo wolnego min. 128MB na SWAP.
5.Z reszty wolnej przestrzeni zalozyc partycje jako PRIMARY i system plikow SWAP.
6. Zastosowac zmiany.Wylaczyc program.
7.Sprobowac podmienic pliki .cpio w katalogu O2BETA i puscic instalke. NIGDY TAK NIE ROBILEM WIEC NIE WIEM CZY DZIALA

DRUGA METODA PO PKT.6. Dalej mozna bawic sie Linuxem. Tak robie i to dziala.
1.Wlaczam UBUNTU .Moze byc live, zainstalowane na HDD lub tak ja mam "UBUNTU VMWARE"(obraz darmowy na stronie vmware i VMWARE PLAYER (darmowe).
2.Podpiac telefon. Ubuntu znajdzie do i zamontuje 2 partycje. Jedna FAT32 i EXT4 (nasza zalozona).
3.Partycje beda podpiete w katalogu /media pod dziwnymi nazami katalogu cyferki i literki.
5.Z partycji FAT32 z glownego katalogu znalezc plik EXT4.TAR.GZ i przegrac np. na pulpit.
6.Rozpakowac przegrany plik ext4.tar.gz wybierajac sciezke jak /media/partycja_linuxa_cos_tam czyli zamontowana partycja 2 z mojej pamieci.
7.Mozna wyjsc z UBUNTU. Rozlaczyc telefon od PC i uruchomic haret.exe

To tak na szybko napisane w 3 minuty.

Powodzenia
5.
(02-27-2012, 12:46 AM)janos-mac napisał(a): [ -> ]Witam.
Jak sobie poradziłeś z instalacją na karcie SD?

Musicie stworzyć sami partycje na karcie pamięci.
1.FAT32 tyle ile możecie bo to będzie wasza pamięć
2.Ext4 1200mb
3.Swap 128mb
(02-27-2012, 06:38 PM)adameko999 napisał(a): [ -> ]Mi też poszło, ale mam brak połączenia z siecią.

Wystarczy wejść w Sieci zwykłe i bezprzewodowe ->> Sieci komórkowe ->> Punkty dostępowe ->> i tam zaznaczyć swojego operatora Smile
A działa Wam połączenia andka z kontem gmail?
(02-29-2012, 12:20 PM)lukg napisał(a): [ -> ]A działa Wam połączenia andka z kontem gmail?

dziala
(02-29-2012, 12:20 PM)lukg napisał(a): [ -> ]A działa Wam połączenia andka z kontem gmail?

Działa Smile wszystko działa tylko jak to w becie trochę przycina Smile Ale może to wina mojej karty class4 Smile
Jak myślicie, w czym może być problem? Instaluje CM2, wszystko śmiga ładnie, ale jak np. już restartuje telefon to android się nie ładuje.. staje na oknie Loading Android for Omnia II i tyle. Próbowałem podmieniać świezy startup, ale to samo.

BTW. Telefon w nocy mi się rozładował, a pozostawiałem go z baterią na poziomie 43 procent. Trochę dziwne, bo dzień wcześniej miałem 15% zużycia.
Stron: 1 2 3 4