MoDaCo.pl

Pełna wersja: [WM6.5][28230][PL] - 4 wersje
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
dzieki
Cytat:powie mi ktoś gdzie znajde w "normal" aplikacje odpowiadającą za ustawienie pulpitu i jak sie ona nazywała bo zapomniałem a tu jej nie widze? a i błąd jeden taki jakiś jest jak sie jakąś wstawi tapetke to w pionie jest ok ale jak sie obruci obraz na poziom to na dole przy pasku na całej długości robi sie jakaś pixeloza a w starszym romie tego nie było a zmieniłem rom pierwszy raz do czerwca Tongue no i ta czcionka w aparacie to padaka.

Koledze chodzi chyba o taką aplikacje jak jest np. w wersji M2D czyli Manilla 2D Customize w której można w pewnym sensie dokonać zmian jak on to nazwał pulpitu. Niestety nie wgrywałem wersji normal więc nie bardzo się orientuję jak się nazywa i czy jest tam tego typu aplikacja Undecided. Co do tapet to różnie z nimi bywa w poziomym położeniu ekranu.
[attachment=50] jak to zmienić na pasek do pogłaśniania który jest w tym romie ?? ( pasek po lewej stronie )
(02-26-2010, 10:14 PM)Hubi napisał(a): [ -> ]Po pierwsze witam (mój pierwszy pisany tu post po po przeczytaniu setek) i oczywiście gratuluję doskonałej roboty. Nowych niedociągnięć (po za wymienionymi) jak na razie nie dostrzegłem, ale mam jedno pytanie (odpowiedzi nigdzie nie mogę znaleźć):

Czy jest możliwość usunięcia wgotowanego w ROM regulatora głośności z Omni Lite i powrotu do zwykłego, systemowego?
A może da się gdzieś zmienić mapowanie przycisków głośności, aby obsługiwały systemową wersję regulacji?
Kombinowałem już z plikami, szukałem w Advanced Config i w SKTools, ale bez skutku niestety.

Pozdrawiam Wink

(02-26-2010, 10:29 PM)Toldo napisał(a): [ -> ]Chyba właśnie nie da się go usunąć dlatego że jest wgotowanyWink Witamy, na forum (BTW jest dział od przywitań).

O ile dobrze rozumiem to było to już wałkowane wcześniej Wink
Witam, we wcześniejszych wersjach romu ryzego jest zawarta gra bubble breaker, zainstalowałem tego najnowszego z tego tematu w wersji CLassic i nie mam tej gry, czy ktoś ma linka gdzie ją moge dodatkowo sobie pobrać i dograć?
(02-28-2010, 07:58 PM)0kti napisał(a): [ -> ]Ryrzy czy planujesz w przyszłości dodawać ten cab

Kod:
http://www.modaco.com/content/i900-general-omnia-rom-discussion/302812/battery-enhancement/

z tego co można wyczytać znacznie wydłuża czas pracy baterii

Okti wielkie dzięki Smile Pisałem ciągle sms tak jak zwykle i zawsze wieczorem ładowałem bo było 20% a teraz mam 80% wielkie dziękiSmile Polecam ten programSmile
(03-01-2010, 09:18 PM)warson napisał(a): [ -> ]Witam, we wcześniejszych wersjach romu ryzego jest zawarta gra bubble breaker, zainstalowałem tego najnowszego z tego tematu w wersji CLassic i nie mam tej gry, czy ktoś ma linka gdzie ją moge dodatkowo sobie pobrać i dograć?

Na omniablog.pl szukaj pod aplikacje usunięte z romów.
Witam wszystkich, a w szczególności Ryrzego Smile Używam ROM'ów Ryrzego odkąd zaczął je gotować i jestem pełen uznania dla naszego kucharza. Dobra robota, BRAWO ! Niestety wychwyciłem błąd który przytrafił mi się w jego ROM'ach po raz pierwszy i który jest dla mnie bardzo uciążliwy.

Mianowicie kiedy ktoś do mnie dzwoni, to na ekranie Today nie wyświetla się informacja kto? Musze kliknąć "Stan połączenia" z dolnej belki i po tej operacji wyświetla się stan połączenia ostatniej rozmowy. Jest to o tyle irytujące, że de facto nie wiem kto do mnie dzwoni, gdyż telefon wyświetla mi nazwę/numer z ostatniego połączenia :/ Po SR wszystko wraca do normy, ale niestety nie na długo. Problem powraca, do kolejnego SR.

Przeczytałem cały wątek i nikt nie pisze o takim problemie, wiec chyba jestem sam Sad bo przecież trudno czegoś takiego nie zauważyć. Wykonałem HR po wgraniu ROM'u aby go ustabilizować i nie instaluje żadnych innych aplikacji niż te co w poprzednich ROM'ach. Dwa główne powody wielu usterek chyba wyeliminowałem, wiec gdzie tkwi problem?

Proszę o pomoc...

----Edit---
Aha, korzystam z wersji NORMAL.
A czy na Toshibe TG01 pójdzie ta winda? bo nie jestem wtajemniczony. A chciałbym coś zmienić bo mam rom z początku wieku.
Kolego, narażasz się na ostrzeżenie... Po co drugie takie samo pytanie o inny rom ugotowany dla samsunga? Działy na forum są wyraźnie oznaczone a to jest dział dla Omnii i każdy rom tu opisany jest tylko i wyłącznie dla niej i na niej działający. Tak na boku, jeśli zadajesz takie pytania to nie radzę bawić się w zmianę romu bo będziesz miał cenny przycisk do papieru. Inna sprawa że dla TG01 nie ma gotowanych romów, tylko oficjalne.