MoDaCo.pl

Pełna wersja: [WM6.5][28230][PL] - 4 wersje
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Chyba tak samo zaraz zmienię Rom na 23017 wiele osób mi go poleciło a jak sprawuje się ten Rom ?
(02-25-2010, 11:21 AM)magik-thc napisał(a): [ -> ]Nic nie przenosiłem w 6.1 zdjęcia miałem przypisane w spb wiec po wgraniu romu i tak się to skasowało, na 6.5 jest o tyle dziwnie że zdjęcia trzeba przypisać do kontaktu systemowego bo jeśli tego nie zrobię to nie pokaże się zdjęcie gdy ktoś zadzwoni mimo że w spb jest ono przypisane.

Czyli, że kontakty skopiowałeś z karty SIM i nastęnie dopinałeś do nich zdjęcia. Gdzieś czytałem chyba wczoraj, że nie można dodawać zdjęć przez aplikację systemową bo ona od razu skaluje i takie lipne zapisuje (chyba tak w nie których nowszych buildach jest) a jak się się np. przez Manilkę czy inną aplikację doda (używasz jakiegoś innegi dialera, może tam spróbuj). SPB już długo nie używałem, ale z tego co pamiętam to nie zawsze po dodaniu w SPB zdjęcie było widoczne w systemowej bazie kontaktów
(02-25-2010, 11:45 AM)david1276 napisał(a): [ -> ]Chyba tak samo zaraz zmienię Rom na 23017 wiele osób mi go poleciło a jak sprawuje się ten Rom ?

U jednych się sprawdza, a u innych nie. Nie można mówić że jest zły. Każdy poza tym szuka idealnego dla siebie romu i używa innego zestawu aplikacji które czasem powodują jakieś problemy
(02-25-2010, 11:21 AM)simono napisał(a): [ -> ]
(02-25-2010, 11:14 AM)david1276 napisał(a): [ -> ]Witam a ja dzisiaj miałem jakiś dziwny problem po rozmowie odłożyłem telefon po jakimś czasie chciałem zadzwonić ale telefon jak by się wyłączył nie reagował na żadne przyciski dopiero pomogło soft reset czego może być tego przyczyna może coś mam nie tak w ustawieniach

Też miałem tak chyba 3 razy i dlatego niestety wróciłem do romu na buildzie 23017, chyba to ostanie najsprawniej działające

(02-25-2010, 11:49 AM)simono napisał(a): [ -> ]
(02-25-2010, 11:21 AM)magik-thc napisał(a): [ -> ]Nic nie przenosiłem w 6.1 zdjęcia miałem przypisane w spb wiec po wgraniu romu i tak się to skasowało, na 6.5 jest o tyle dziwnie że zdjęcia trzeba przypisać do kontaktu systemowego bo jeśli tego nie zrobię to nie pokaże się zdjęcie gdy ktoś zadzwoni mimo że w spb jest ono przypisane.

Czyli, że kontakty skopiowałeś z karty SIM i nastęnie dopinałeś do nich zdjęcia. Gdzieś czytałem chyba wczoraj, że nie można dodawać zdjęć przez aplikację systemową bo ona od razu skaluje i takie lipne zapisuje (chyba tak w nie których nowszych buildach jest) a jak się się np. przez Manilkę czy inną aplikację doda (używasz jakiegoś innegi dialera, może tam spróbuj). SPB już długo nie używałem, ale z tego co pamiętam to nie zawsze po dodaniu w SPB zdjęcie było widoczne w systemowej bazie kontaktów
(02-25-2010, 11:45 AM)david1276 napisał(a): [ -> ]Chyba tak samo zaraz zmienię Rom na 23017 wiele osób mi go poleciło a jak sprawuje się ten Rom ?

U jednych się sprawdza, a u innych nie. Nie można mówić że jest zły. Każdy poza tym szuka idealnego dla siebie romu i używa innego zestawu aplikacji które czasem powodują jakieś problemy
Ja praktycznie nic nie wgrywam Automape i kilka gier zaraz będę testował to zobacze
Wydaje mi się że przeinstaluje spb i zainstaluje bez sense ewentualnie jakieś skin dodam bo na tym sense nie odświeża mi ikony od skyfire.
(02-25-2010, 10:25 AM)avalon napisał(a): [ -> ]
(02-25-2010, 12:22 AM)Toldo napisał(a): [ -> ]A co to ten status urządzenia? Jak to jest w SPB MS to sobie dam spokój bo nie lubię tego ale jak to jest jakieś zewnętrzne to bym sobie z chęcią srawdził.

Opcja dostępna w AE Button Plus, więc tylko ten programik trzeba zainstalować - bardzo przydatny zresztą i działający na 100% z 28230

(02-25-2010, 07:40 AM)simono napisał(a): [ -> ]To nic nie da bo data i godzina dotyczy pełnego naładowania akumulatora. Sprawdź sam jeśli nie wierzysz w nastepujący sposób: podepnij na 5 minut kablem do komputera i odepnij - czas i data ładowania się nie zmienią. Może po prostu user podpina kabel często do synchronizacji do komputera i nie wiem, że w tym czasie Omnia się ładuje.

Podczas połączenia do PC bateria się nie ładuje, więc sposób jest ok Smile

moze masz i racje i tak mysle ze przez te 5 dni nie pracuje wiecej jak te 7,5 godziny wiec wracamy do domu Smile czyli na jedno wychodzi nieraz OMNIA lezi mi pol dnia nie uzywana wiec mysle koniec offtopa ale i tak sprawdze Smile zobnaczymy nowy bulid nowt radioROM obadamy zobaczymy.
Pozdrawiam
(02-25-2010, 01:17 AM)grubyxxx napisał(a): [ -> ]
(02-25-2010, 01:08 AM)Artii napisał(a): [ -> ]avalon spoczko Smile ej jeszcze jedno Ryrzy czemu nie dziala ikonka internetu w m2d ? tapniecie nic nei daje mge godzine klikac i nic si enie uruchamia xD

doinstaluj sobie opere, bo Ryrzy nie wgotowuje opery w rom.
Następnie ustaw przez M2Dcustomizer odpowiednią ścieżkę do zainstalowanej opery.

masz plusa dzieki za pomoc
ROM chodzi jak marzenie, mając wersje normal i do grając SP Mobile Shell 3.5 jest istna rewelka, właśnie coś takiego chciałem ! Smile bałem się tych czcionek w aparacie ale okazało się, że w niczym nie przeszkadza. Brakuje mi jednej rzeczy w tym romie, mianowicie tego co było w poprzednim
[WM6.5] [28205][PL] gdzie jak ktoś dzwonił fajny motyw z przeciąganiem żeby odebrać lub odrzucić, szkoda że tego tu nie ma ;D
(02-25-2010, 04:53 PM)Iwans napisał(a): [ -> ]ROM chodzi jak marzenie, mając wersje normal i do grając SP Mobile Shell 3.5 jest istna rewelka, właśnie coś takiego chciałem ! Smile bałem się tych czcionek w aparacie ale okazało się, że w niczym nie przeszkadza. Brakuje mi jednej rzeczy w tym romie, mianowicie tego co było w poprzednim
[WM6.5] [28205][PL] gdzie jak ktoś dzwonił fajny motyw z przeciąganiem żeby odebrać lub odrzucić, szkoda że tego tu nie ma ;D
Ad. SPB Mobile Shell 3.5 - ile za to się płaci? A może są wersje "opłacone" żeby nie powiedzieć skrakowane ;-)
(02-25-2010, 06:47 PM)Wróbel-67 napisał(a): [ -> ]Ad. SPB Mobile Shell 3.5 - ile za to się płaci? A może są wersje "opłacone" żeby nie powiedzieć skrakowane ;-)
Na forum znajdziesz wszystko co trzeba Smile
Zastanawiam się właśnie czy nie zainstalować sobie SPB Mobile Shell 3.5.3
Możecie powiedzieć ile Shell zajmuje wam RAMu ?
Obecnie używam romu 28230 w wersji Lite i sprawuje się super!!!
55% zużycia ram
rom : normal + spb ms 3.5.3