MoDaCo.pl

Pełna wersja: Pamiec programow
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Mam pytanie na starym PDA kiedys widzialem ze byla mozliwosc za pomoca suwaka zmienianie pamieci pomiedzy pamiecia Storage a tej do uzywania.
Da sie zwiekszyc pamiec na programy w Omnii?
da sie zrobic:

zmieniasz rom na jakis light badz ultra light ze stajni Ryrzego - jest tu wiecej miejsca na programy niz przy zwyklym brandowanym romie.

soft znajdziesz w dziale romy.

Toldo w swoich postach poleca 21889 lub 23017 , ja osobiscie jestem wierny wersji 23009.
(02-10-2010, 10:05 PM)Srebroo napisał(a): [ -> ]da sie zrobic:

zmieniasz rom na jakis light badz ultra light ze stajni Ryrzego - jest tu wiecej miejsca na programy niz przy zwyklym brandowanym romie.

soft znajdziesz w dziale romy.

Toldo w swoich postach poleca 21889 lub 23017 , ja osobiscie jestem wierny wersji 23009.

Jemu chodzi o pamięć programu czyli tzw. RAM Wink

(02-10-2010, 05:26 PM)marrrrcin88 napisał(a): [ -> ]Mam pytanie na starym PDA kiedys widzialem ze byla mozliwosc za pomoca suwaka zmienianie pamieci pomiedzy pamiecia Storage a tej do uzywania.
Da sie zwiekszyc pamiec na programy w Omnii?

To o czym mówisz to zarządzanie pamięcią występujące tylko i wyłącznie w Windows Mobile 2003/SE. Bardzo by było ciekawie mieć możliwość takiej regulacji (mam 90mb wolnego na telefonie i aż się prosi o wykorzystanie) ale jest to niestety niemożliwe bo wpływa na to też fizyczna struktura kości pamięci (inny, starszy typ). Inna sprawa że nowsze WM'y mają zupełnie inny rodzaj zarządzania pamięcią, znacznie wydajniejszy więc w zasadzie wychodzi na jedno.
No wlasnie troche szkoda ze nie ma czegos takiego na WM 6.1.
A jest mozliwosc zainstalowania gdzies indziej nakladki Manilla?
Bo wladowala mi sie w pamiec telefonu i mi zostalo tlyko 3 MB.
(02-11-2010, 08:30 AM)marrrrcin88 napisał(a): [ -> ]No wlasnie troche szkoda ze nie ma czegos takiego na WM 6.1.
A jest mozliwosc zainstalowania gdzies indziej nakladki Manilla?
Bo wladowala mi sie w pamiec telefonu i mi zostalo tlyko 3 MB.

Manilka niestety musi lądować w pamięci telefonu inaczej nie będzie działać.
Nie radzę jej instalować gdzie indziej. Będzie się dłużej włączała i może się wyłączać.
Wracam do watku powiedzcie dlaczego jak mialem fabryczny rom to mialem 80 mb tej pamieci na programy, a teraz po romie by Ryrzy mam 160mb?
Bo Ryrzy usunął dużo rzeczy z romu, nie ma żadnych today'ów samsunga, widżetów itp. To zajmowało sporo miejsca.