MoDaCo.pl

Pełna wersja: ROMy Testowe
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
Takie problemy proszę poruszać w odpowiednim wątku dla danego romu. W tym wypadku ROMy Testowe. Przenoszę.
Ryrzy dało by rade byś wgotowal w swój romu jak z tego zdjęcia chodzi mi dokładnie w belce na górze o baterie , zasięg sieci, głośność i resztę ikonek wyświetlających się tam fajnie to wygląda zdjęcie pochodzi z romu WM 6.5 os 23017 Barr2 pozdrawiam
[Obrazek: 822b0100.jpg]
Taki taskbar można sobie dograć gdzieś miałem link mogę zapodać na forum.
Ryrzy już się wypowiadał na temat taskbara. Taki jaki jest jest czytelny i nie ma potrzeby go zmieniać i ja się z tym zgadzam. Jak ktoś chce to sobie wgra jakiś, a jeśli jest bardziej zdolny to na forum jest mój opis jak edytować dll'ki.
(03-11-2010, 06:32 PM)magik-thc napisał(a): [ -> ]Taki taskbar można sobie dograć gdzieś miałem link mogę zapodać na forum.
to zapodaj
(03-11-2010, 01:08 AM)grubyxxx napisał(a): [ -> ]
(03-11-2010, 01:00 AM)Toldo napisał(a): [ -> ]Tak się dzieje na ogół z włączonym smartlockiem. Na starszych buildach było jeszcze gorzej...

Dzięki za szybką odpowiedź, jutro po testuje tak jak pisałem wyżej w innych konfiguracjach i dam znać.
W poprzednich ROMach osobiście tego nie zauważyłem, a już kilkanaście ich miałem od Ryrzego, zaś na tym to tragedia, prawie jakby ktoś korbką nakręcał w tym momencie Omnie i akurat zadyszki dostał. Smile

Tak jak obiecałem, przeprowadziłem kilka testów i problem który opisałem wyżej wygląda tak.
Mały konfig telefonu :
Manila 2d v1.20
Smartlock stara wersja
Wyłączone automatyczne wyskakiwanie klawiatury

Nie jest to wina SmartLocka, bo po jego wyłączeniu nadal problem występuje, ale rozwiązaniem byłoby powtórne włączenie automatycznego wyskakiwania klawiatury, bo wtedy problemu nie ma bo w każdym polu gdzie można coś wpisać wyskakuje klawiatura, ale nie bardzo uśmiecha mi się żeby klawiatura sama się pojawiała.
Niestety nie doszedłem do etapu jak to wygląda z manilą czy bez, bo cały dzień korzystałem z Omni i nie mogłem pozwolić sobie na HR. Smile

Według mnie problemem jest zmiana w rejestrze wpisu aby klawiatura sama nie wyskakiwała. Nie wiem na ile to jest realne aby ten rejestr coś takiego robił, ale z moich obserwacji tak to wygląda.
Ryrzy jak tam postępy z nowym 23544 Big Grin
(03-11-2010, 09:49 PM)grubyxxx napisał(a): [ -> ]Według mnie problemem jest zmiana w rejestrze wpisu aby klawiatura sama nie wyskakiwała. Nie wiem na ile to jest realne aby ten rejestr coś takiego robił, ale z moich obserwacji tak to wygląda.
zainstaluj adavanced configuration tool
i we wprowadzaniu danych wyłącz automatyczne wysuwanie klawiatury
Ryrzy mozesz zapodac jakies info kiedy bedzie rom 23542 w wersji lite? i kiedy bedzie ten zapowiadany romik 23544.

pzdr.
(03-13-2010, 02:45 PM)g.a.polak napisał(a): [ -> ]
(03-11-2010, 09:49 PM)grubyxxx napisał(a): [ -> ]Według mnie problemem jest zmiana w rejestrze wpisu aby klawiatura sama nie wyskakiwała. Nie wiem na ile to jest realne aby ten rejestr coś takiego robił, ale z moich obserwacji tak to wygląda.
zainstaluj adavanced configuration tool
i we wprowadzaniu danych wyłącz automatyczne wysuwanie klawiatury

Kolego po pierwsze ten program jest wgotowany w ROM.
Po drugie co to za różnica czy zmienię wartość w rejestrze ręcznie czy zrobi to za mnie ten program? Dla mnie żadna.

Żeby nie było sprawdziłem i nadal występuje ten problem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25