MoDaCo.pl

Pełna wersja: Problem z Marketem
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam
Odkąd zainstalowałem Androida bete 2 nie mogę się w żaden sposób połączyć z Marketem oraz zsynchronizować kontaktów z gmailem poprzez połączenie domowe za pośrednictwem Wi-Fi, gdy łącze sie przez GSM wszystko działa jak należy. Na poprzednich wersjach andka nie miałem tego problemu. Przeglądarka działa bezproblemowo. O co tu może chodzić???
A i dodam również, że na stronie projektu o2droid ukazał się nowy patch, który pozwala na poprawne działanie sensoru światła, akcelerometru oraz czujnika magnetycznego. Sprawdziłem i wszystko działa fajnie.
pzdr.
(03-03-2011, 07:13 PM)michalwzs napisał(a): [ -> ]Witam
Odkąd zainstalowałem Androida bete 2 nie mogę się w żaden sposób połączyć z Marketem oraz zsynchronizować kontaktów z gmailem poprzez połączenie domowe za pośrednictwem Wi-Fi, gdy łącze sie przez GSM wszystko działa jak należy. Na poprzednich wersjach andka nie miałem tego problemu. Przeglądarka działa bezproblemowo. O co tu może chodzić???
A i dodam również, że na stronie projektu o2droid ukazał się nowy patch, który pozwala na poprawne działanie sensoru światła, akcelerometru oraz czujnika magnetycznego. Sprawdziłem i wszystko działa fajnie.
pzdr.

Niekiedy jeżeli sieć jest zabezpieczona kluczem wep tak się dzieje. Beta1 działała. Też jest opcja że przy instalacji powaliły sie jakieś pliki. To się zdarza najczęściej. Nawet kilkakrotna instalacja potrafi wywalić ten sam błąd. Można jeszcze raz plik ext2 wgrać na fona. Zobaczyć tez format karty.Wink
wiec jeśli ktos ma hasło wep to nigdy sie nie połączy przez wifi ??
Jak może się połączyć skoro sieć jest zabezpieczona? Bez hasła nic nie zrobisz.
(03-03-2011, 07:13 PM)michalwzs napisał(a): [ -> ]Witam
Odkąd zainstalowałem Androida bete 2 nie mogę się w żaden sposób połączyć z Marketem oraz zsynchronizować kontaktów z gmailem poprzez połączenie domowe za pośrednictwem Wi-Fi, gdy łącze sie przez GSM wszystko działa jak należy. Na poprzednich wersjach andka nie miałem tego problemu. Przeglądarka działa bezproblemowo. O co tu może chodzić???
A i dodam również, że na stronie projektu o2droid ukazał się nowy patch, który pozwala na poprawne działanie sensoru światła, akcelerometru oraz czujnika magnetycznego. Sprawdziłem i wszystko działa fajnie.
pzdr.

Witam,
to dziwne, bo ja nie mam problemu z synchronizacją z gmailem poprzez moją sieć WiFi. Mam ją zabezpieczoną i po dodaniu i uwierzytelnieniu jej w opcjach Andka, normalnie i szybko synchronizuje się z kontem. Ba, to przez GSM nie dawałem rady. Mam XTeK moda8. Pozdrawiam Smile
(03-03-2011, 07:13 PM)michalwzs napisał(a): [ -> ]Witam
Odkąd zainstalowałem Androida bete 2 nie mogę się w żaden sposób połączyć z Marketem oraz zsynchronizować kontaktów z gmailem poprzez połączenie domowe za pośrednictwem Wi-Fi, gdy łącze sie przez GSM wszystko działa jak należy. Na poprzednich wersjach andka nie miałem tego problemu. Przeglądarka działa bezproblemowo. O co tu może chodzić???
A i dodam również, że na stronie projektu o2droid ukazał się nowy patch, który pozwala na poprawne działanie sensoru światła, akcelerometru oraz czujnika magnetycznego. Sprawdziłem i wszystko działa fajnie.
pzdr.

Może przetestuj mój rom.Wink Jest problem niekiedy z kluczem wep w sieci wi-fi. Może coś się nie dograło przy instalacji co się często dzieje.
Próbowałem już wszystkiego, instalowałem twój rom v8, ustawiałem w routerze wszystkie rodzaje zabezpieczeń i cały czas mam ten sam problem. Poniżej dodaje fotki z wyświetlanymi komunikatami. Nawet zainstalowałem inny rom WM i próbowałem kilka kont GMAILBig Grin
Kod:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3bde492830d37536.html
Kod:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ee42d32f24d5bb9d.html

Z ciekawości sprawdzę jeszcze jak będzie teraz na pierwszej becie. Wtedy wszystko było OK.
Jeżeli po tych kombinacjach nie chodzi to na bank coś z wi-fi i antkiem.
Na becie 1 raczej chodzi bo wielu narzekało że coś po motali w 2.
Ja niestety nie jestem w stanie motać ze sterami lub ustawieniami wi-fi bo za długo trwa sprawdzanie tematu a pewnie bym jeszcze bardziej po motał.Wink