MoDaCo.pl

Pełna wersja: Automatyczne uruchamianie androida
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Znalazłem na modaco.com dość ciekawy program pozwalający na wybór lub automatyczne uruchomienie androida lub wm przy uruchamianiu telefonu.
1. Pobierz plik
Kod:
http://www.4shared.com/file/fbzOWe7e/RapidBoot.html
2.Zainstaluj plik rapidboot.cab na pamięci głównej telefonu(urządzenie)
3.Uruchom zainstalowany program, wskaż gdzie znajduje się plik haret.exe uruchamiający androida
4.Zaznacz który system chcesz odpalać automatycznie i po jakim czasie ma startować
5.Zapisz ustawienia klikając save

[Obrazek: screen01r.png]
Ten program działa tak samo jak Gen.Y DualBOOT v1.0.6.0? (włącza się jako pierwszy w Windows Mobile?)
(03-08-2011, 09:40 AM)hubahubaab napisał(a): [ -> ]Ten program działa tak samo jak Gen.Y DualBOOT v1.0.6.0? (włącza się jako pierwszy w Windows Mobile?)
Tak

a wie ktos dlaczego gen.y dualboot nie widzi bety2??
bardziej mi pasuje wygladem od tegoSmile
(03-27-2011, 10:54 PM)zenq napisał(a): [ -> ]a wie ktos dlaczego gen.y dualboot nie widzi bety2??
bardziej mi pasuje wygladem od tegoSmile

bo w gen.y haret.exe i inne pliki potrzebne do uruchomienia muszą być na karcie pamięci (haret.rexe default.txt, zImage)
thnx, racjaSmile
blednie zasugerowalem sie wpisem z modaco o tym, ze moze byc w pamieci urzadzenia.

pytanko, da sie jakos zrobic, aby 'automagicznie' naciskal sie RUN w harecie? fajnie by bylo wcisnac jedynie ikonke androida w dualboot'cie
(03-28-2011, 10:09 PM)zenq napisał(a): [ -> ]thnx, racjaSmile
blednie zasugerowalem sie wpisem z modaco o tym, ze moze byc w pamieci urzadzenia.

pytanko, da sie jakos zrobic, aby 'automagicznie' naciskal sie RUN w harecie? fajnie by bylo wcisnac jedynie ikonke androida w dualboot'cie

zmień nazwę default.txt na startup.txt
dzieki!
jak w reklamie, dostałes plusikoweWink
(03-28-2011, 10:09 PM)zenq napisał(a): [ -> ]blednie zasugerowalem sie wpisem z modaco o tym, ze moze byc w pamieci urzadzenia.

U mnie działa z pamięci wbudowanej. Wystarczyło dopisać w rejestrze Gen.Y DualBoot (HCU\Software\Gen.Y\DualBoot) jako wartość 'AndroidBootFolder' ciąg '..\Moja pamiec' (oczywiście zgodnie ze swoim ROM-em).

Pozdrawiam,
Ł.O.