[-]
Reklama

Ocena wątku:
  • 35 głosów - średnia: 2.26
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
Tags
zewnetrzny odbiornik gps do leo

zewnetrzny odbiornik gps do leo
Informacja dla tych co maja te same problemy/a wiem ze jest ich wielu/ze skokami np.Automapy na postoju informuje ze problem rozwiązuje tylko zewnetrzny odbiornik GPS.Zakupilem takowy /MOTOROLA T805/nowy za 75zl na allegro i problem z glowy.Automapa na skrzyżowaniu stoi w miejscu,nie ma skokow ,przemieszczeń itp.Predkosc po zatrzymaniu na AM wskazuje natychmiast 0km/h wprost idealnie.Polecam ten moduł.Zmiana ustawien np.w AM nic nie daje tylko zewnetrzny GPS.
Odpowiedz
to po co kupować sprzęt za 1600 zł żeby jeszcze dokupować moduł gps ? porażka... lol
S20 Ultra || ROM: Stock

Nie odpowiadam na PW !! Od tego jest FORUM... za dręczenie mnie na PW będę dawał warny !!
Odpowiedz
Problem być może leży w konstrukcji telefonu. Wbudowany odbiornik GPS może być zakłócany przez znajdującą się np. zbyt blisko baterię.
Odpowiedz
A w takim odbiorniku Motorola T805 jak jest? Też jest bateria blisko anteny i do tego jeszcze BT nadaje... Myślę że po prostu HD2 jak i inne PDA mają kiepski odbiornik gps...
Oneplus 7T 8/128GB | Oxygen OS Android 11 | Stock Kernel | Supcase UB Style

Samsung Galaxy Watch 3 | Ringke Air Sport

IPAD 10.2 (2019) | iOS 14.x | ESR Flip Cover
Odpowiedz
(05-19-2010, 08:29 PM)Toldo napisał(a): A w takim odbiorniku Motorola T805 jak jest? Też jest bateria blisko anteny i do tego jeszcze BT nadaje... Myślę że po prostu HD2 jak i inne PDA mają kiepski odbiornik gps...
Zgadzam sie z Toldo-GPS w HTC jest cienki jak barszcz.Uzywam nawigacji w pracy po 8-10h/dziennie i od momentu kiedy dokupilem odbiornik motoroli problem zniknął.Zanim kupilem odbiornik probowalem wszystkiego,ZMIENIALEM ROMY,USTAWIENIA itp. i nic to nie dawalo.
Odpowiedz
Pewnie macie rację, ja tylko skojarzyłem sobie sytuację z Diamonda, kiedy poprzez zamontowanie większej baterii telefon nie mógł złapać zasięgu. Jakieś zakłócenia zostały widocznie wywołane. Być może w tych zewnętrzych odbiorniach jest dobra izolacja od baterii.
Odpowiedz
Akurat miałem na myśli większość odbiorników w telefonach. Zupełnie inna klasa niż np. stary sprawdzony Sirfstar III albo troszkę nowszy MTK, a takie są zazwyczaj montowane w zewnętrznych odbiornikach...
Oneplus 7T 8/128GB | Oxygen OS Android 11 | Stock Kernel | Supcase UB Style

Samsung Galaxy Watch 3 | Ringke Air Sport

IPAD 10.2 (2019) | iOS 14.x | ESR Flip Cover
Odpowiedz
nie wiem co za głupoty wygadujecie ja mam HTC HD2 mam wgraną auto mapę 6.0 i nie mam takich problemów jak wy tu opisujecie. NA postoju nie gubi zasięgu a strzałka stoi w miejscu nie ma żadnych skakań, sam dużo jeżdżę i korzystam z nawigacji. Pozdrawiam
Odpowiedz
(05-22-2010, 03:40 PM)karaco napisał(a): nie wiem co za głupoty wygadujecie ja mam HTC HD2 mam wgraną auto mapę 6.0 i nie mam takich problemów jak wy tu opisujecie. NA postoju nie gubi zasięgu a strzałka stoi w miejscu nie ma żadnych skakań, sam dużo jeżdżę i korzystam z nawigacji. Pozdrawiam

Zgadzam się z kolegą. Odbiornik GPS jest super. Sygnał w Automapie (v.6.5a final EU) łapie po 5 sek. i od razu łączy się do minimum 6 satelit a przeważnie 9-10. Dlatego jest stabilny i nie "lata" sygnał na postoju. Miałem poprzednio Omnia 2 (na start 3 satelity i komunikat słaby sygnał Sad ) - bez porównania do HTC. Odbiornik ten dorównuje GPS z PNA. A osobiście uważam że jest lepszy (ale to moje zdanie). Według nie ma potrzeby kupować zewnętrznego GPS. Porównywałem z dwoma różnymi modelami palmtopów MIO i Lark 35. HTC HD2 bije je na głowę. Jeszcze jedno - nareszcie TomTom działa super bez żadnych fixów (jak to miało miejsce w Omniach). W Automapie mam ustawiony port COM 4 i prędkość 38400 bps. Pozdrawiam.
Odpowiedz
Bo kiepski moduł GPS to przypadłość niektórych modeli HD2 - te nowsze nie powinny mieć już tej wady, a do starszych trzeba kupić zewnętrzny odbiornik albo się męczyć. Generalnie, to jest żenada żeby płacąc tyle za sprzęt uczestniczyć w loterii pod tytułem - działa gps czy nie. Jak ktoś chce porządny moduł GPS, to polecam pierwszego HD oraz Omnie HD i N900, w których sygnał łapany z satelitów jest jeszcze silniejszy niż w zewnętrznych odbiornikach GPS. Generalnie malo jest PDA z naprawde dobrym odbiornikiem - w Omni 1 i 2 jest calkiem poprawny, ale miedzy budynkami przy slabej pogodzie czasem zaczynaja sie skoki po okolicznych budynkach, co doprowadza dosłownie do frustracji.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości