11-17-2010, 12:27 PM
![]() |
|
![]() |
problem z gwarancja samsunga |
problem z gwarancja samsunga
|
w tym roku kupilem przez alledrogo omnie 2, w paczce dostalem brandowy telefon orange i gwaracje i paragon + pudelko z pelna, nowa zawartoscia.
Oczywiscie nastepnego dnia powedrowalem do serwisu gsm (autoryzowanego rpzez samsunga) w celu wymiany ROMU. Przyjeli telefon i okazalo sie ze jest problem z gwarancja. o ile moga wcisnac wymiane romu pod serwis gwarancyjny to okazuje sie, ze na paragonie widnieje napis- ze telefon uzywany. Gdyby nie bylo slowa uzywany wszystko byloby ok. chca ode mnie oryginalny paragon ze sklepu gdzie kupil go pierwszy wlasciciel. I co mam teraz zrobic ? Zaplacilem za wymiane romu zeby nie tracic czasu a teraz przyszla kolej na rozwiazanie tego problemu bo szykuje sie kolejna wizyta w serwisie ![]() Ktos mi doradzi ? Sklep -komis w ktorym kupilem nie ma takiego paragonu.
no to masz problem, bez tego dowodu zakupu będzie lipa...
a tak btw to nie masz u nich gwarancji (od sklepu w ktorym kupiłeś) ? S20 Ultra || ROM: Stock
Nie odpowiadam na PW !! Od tego jest FORUM... za dręczenie mnie na PW będę dawał warny !!
mam ale oni sa z poznania a ja z wawy i wysylac do nich za 20zl narazie mi sie nie oplaci
przyslali mi drugi paragon z nr imei telefonu ale nie wiem czy mi to cos pomoze
oo... powinno pomóc
S20 Ultra || ROM: Stock
Nie odpowiadam na PW !! Od tego jest FORUM... za dręczenie mnie na PW będę dawał warny !!
tylko z drugiej strony na karcie gwarancyjnej jest inny nr dowodu zakupu a przyslany paragon ma inny.
Najwyzje przejade sie do serwisu i dopytam a jak nie to bedzie trzeba cos kombinowac inaczej
uu jak masz karte gwarancyjna orange (taka kartka A4) to nie przejdzie z innym dowodem zakupu niz ten z ktorym bylo kupione
uff - mam samsungowa, mala chyba b5 albo a5 (taki zeszytowy)
czyli moge pojsc z takim zestawem do serwisu i nie spodziewac sie jakis wiekszych problemow ?
teoretycznie nie powinno być problemu jeśli pieczątki (adresy), daty zgadzają się na karcie i na paragonie
Nie odpowiadam na PW !! Od tego jest FORUM... za dręczenie mnie na PW będę dawał warny !! |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości