Da sie jakos zwiekszyc glosnosc mikrofonu, posiadam rom ock gtx, ale od jakiegos czasu kazdy kto ze mna rozmawia mowi mi ze ciezko mnie zrozumiec i jest cicho.ja natomiast slysze rozmowce calkiem dobrze.Gdy wlaczam nagrywanie to slysze dosc wyraznie szum natomiast zeby uslyszec swoj glos musze przyblizyc ucho, wie ktos moze co sie podzialo i jak to poprawic. W tym romie jest program sound tester, jest tam sporo ustawien do dzwieku ale jakos nie moge trafic na ustawienia mikrofonu i juz mi rece opadaja.
W dniach 16.05.2019 do 13.06.2019 mail z forum nie działał poprawnie i mógł zgubić kilka maili, jeśli ktoś się próbował kontaktować proszę zrobić to ponownie. Za utrudnienia przepraszam!
![]() |
|
![]() |
niska jakosc rozmowy |
niska jakosc rozmowy
|
(07-10-2011, 10:38 PM)lukczas napisał(a): Da sie jakos zwiekszyc glosnosc mikrofonu, posiadam rom ock gtx, ale od jakiegos czasu kazdy kto ze mna rozmawia mowi mi ze ciezko mnie zrozumiec i jest cicho.ja natomiast slysze rozmowce calkiem dobrze.Gdy wlaczam nagrywanie to slysze dosc wyraznie szum natomiast zeby uslyszec swoj glos musze przyblizyc ucho, wie ktos moze co sie podzialo i jak to poprawic. W tym romie jest program sound tester, jest tam sporo ustawien do dzwieku ale jakos nie moge trafic na ustawienia mikrofonu i juz mi rece opadaja. Możesz z klawiatury wpisać *#0002*28346# i wejdziesz w AudioControl, tam będziesz miał możliwość zwiększenia głośności mikrofonu. W moim przypadku podziałało połowicznie - było mnie słychać głośniej ale jak mówiłem ciszej to słyszano mnie niewyraźnie. Pomogła zmiana radioromu. Różnica baaaaaaardzo duża!
no po wpisaniu tego kodu otwiera sie sound tester ktory jest wgotowany w romie od ock ale problem w tym ze juz bawilem sie tym i nie moge znalesc opcji odpowiadajacej mikrofonowi, moze jeszcze sprobuje z radiem
(07-13-2011, 12:24 PM)lukczas napisał(a): no po wpisaniu tego kodu otwiera sie sound tester ktory jest wgotowany w romie od ock ale problem w tym ze juz bawilem sie tym i nie moge znalesc opcji odpowiadajacej mikrofonowi, moze jeszcze sprobuje z radiem Poczytaj: http://www.modaco.pl/Thread-bardzo-cicho...as-rozmowy
A podczas rozmowy na pewno masz ustawioną pełną głośność(podczas rozmowy wciśnij boczny przycisk zwiększania głośności)?
probowalem zmienic te 2 opcje o ktorych tam pisza i nie zapamietuje ustawien, dziwne bo inne zmienia procz tych 2, vivi glosnosc oczywiscie ustawiona na max, a tak wogule to problem rozwiazalem kupujac nowy telefon :-)
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości