[-]
Reklama

Ocena wątku:
  • 4 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
Tags
katalog windows i moje dokumenty z omnii na komputerze gdzie sie podzial ?

katalog windows i moje dokumenty z omnii na komputerze, gdzie sie podzial ?
Witam, mam pytanie, gdzie znajduje się folder moje dokumenty i windows gdy podłącze moją omnie do komputera ? nie ma ich w Moja pamięc, nie próbowałem z ActiveSync[połączenie do usb], to chyba jest oprogramowanie ale nie wiem jak działa, jeśli je zainstaluje to znajdę tam te foldery ? problem wynika z tego, że gdy ktoś mi coś wyśle przez bluetootha, nie mogę tego zgrac na komputer bo nigdzie nie ma folderu, w którym mi się to zapisuje [moje dok.]. Z drugiej strony gdy chcę wgrac jakąś grę na telefon do javy, nie mogę znaleźc folderu windows - > java, a gdy zgram to na moją pamięc poprostu tego tam nie pokazuje. Tu też jest problem, mam film w formacie movie file mpeg, i jego też nie pokazuje nigdzie. Jak mogę znaleźc te foldery i co jest z tym filmem[dodam, że niektórych dziwnych rozszerzeń też nie pokazuje]
Odpowiedz
Hmmm, wina z tego co pamiętam leży po stronie kompa i trzeba było odhaczyć pliki ukryte.
Wtedy było i na fonie widać, pewny nie jestem bo już dość dawno to robiłem .Wink
.

Odpowiedz
Ach, tak to to, sek w tym,ze w "poradnikach" jak to zrobic pisze o 2 sposobach jak to zrobic
1.moj komputer - narzedzia - opcje folderow -...
2.panel sterowania - opcje folderow -...
tyle ze jest problem bo w moim komputerze nie mam zadnego folderu ani niczego w stylu "narzedzia", a w panelu sterowania nie ma takiego folderu jak opcje folderow, gdzie lezy haczyk ?
Odpowiedz
Windows i moje dokumenty znajdziesz kiedy połączysz się przez ActiveSync.
Jeśli nie widzisz tych plików może spróbuj skorzystać z innego niż systemowy eksplorator (??) plików.
Np chyba najbardziej popularny total-commander
Kod:
http://www.modaco.pl/Thread-Total-Commander-v-2-5-1-PL

z jakiego korzystasz systemu??

@Edit 2.
Do plików BT możesz użyć ObexInbox.
Wtedy pliki przesłane przez bt bedą zapisywać się w wybranej lokalizacji
Odpowiedz
@przycmiony troche bylem, nie zaczailem, ze chodzi o narzedzia tam u gory, sory moj blad, sek w tym, ze tam nie ma opcji folderow tylko
1.mapa dysku sieciowego
2.odlacz dysk sieciowy
3.zsynchronizuj
nic o opcjach folderow
@edit
to nie zalezy od activesynca, bo gdy podlaczylem do komputera brata to normalnie mu pokazywalo, a obaj nie mamy oprogramowania na ta omnie zainstalowanego
Odpowiedz
Coś nie kumam- jak nie masz w Panelu sterowania na kompie Opcje folderów? Przełącz widok w Panelu sterowania na Klasyczny (jeśli masz XP) lub na Duże/Małe Ikony (jeśli masz Vistę lub W7). Potem jak w reszcie instrukcji; Opcja folderów>zakładka Widok i odhaczasz; ukryj chronione pliki systemowe i zahaczasz; pokaż ukryte pliki.
Są skróty w każdym otwartym dysku czy katalogu; w XP klikasz w Narzędzia>Opcje folderów, a w Viście/W7 Organizuj>Opcje folderów i wyszukiwania.
Poznaj w końcu swój komputer.
...najlepiej jest się uczyć na błędach innych...(chyba po to jest te forum?)

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości