04-27-2010, 08:56 PM
![]() |
|
![]() |
format karty pamięci problem |
format karty pamięci - problem
|
Witam
podczas próby formatu karty pamięci wyskakuje błąd "Formatowanie nie powiodło się". Znacie może jakiś inny sposób formatu karty pamięci bo ja nie mogę znaleźć ani na tym forum ani na innych. POMOCY
W takim wypadku polecam Ci tzw. low level format z poziomu PC/lapka (czytnik), najpierw wykonujesz taki format a potem zwykły i karta jest jak z fabryki. Po low level formacie nie da się odzyskać z takiego nośnika danych.
Program znajdziesz tu: HDD Guru Low Level Format Tool Uprzedzam, że ten rodzaj formatu jest czasochłonny ale w 99% naprawia większość problemów z kartami pamięci. Oneplus 7T 8/128GB | Oxygen OS Android 11 | Stock Kernel | Supcase UB Style Samsung Galaxy Watch 3 | Ringke Air Sport IPAD 10.2 (2019) | iOS 14.x | ESR Flip Cover
kurcze a nie ma ktos innego sposobu bo nie wiem jak to za bardzo zrobic
Przecież to proste jak drut. Wkładasz kartę do czytnika, włączasz progs, wybierasz kartę z listy, dajesz Continue, wybierasz drugą zakładkę od lewej na górze, i dajesz format, jak mówiłem, trochę to trwa. Jak już się skończy to Windows po próbie otwarcia karty pokaże Ci że należy sformatować pamięć, więc formatujesz na fat32, następnie wkładasz do Omnii i formatujesz w Omnii.
Oneplus 7T 8/128GB | Oxygen OS Android 11 | Stock Kernel | Supcase UB Style Samsung Galaxy Watch 3 | Ringke Air Sport IPAD 10.2 (2019) | iOS 14.x | ESR Flip Cover
A mi się wydaje że poprostu masz uszkodzoną kartę pamięci i możesz ją wyrzucić
![]() S20 Ultra || ROM: Stock
Nie odpowiadam na PW !! Od tego jest FORUM... za dręczenie mnie na PW będę dawał warny !!
ale ja nie mam czytnika kart pamięci...mogę otworzyć kartę za pomocą pamięci masowej czy czegoś takiego???(sam bym sprawdził ale mam kompa uwalonego i nie mogę sprawdzić)...
Wydaje mi się że możesz. Wyjdzie na jedno, bo tak jakbyś pendrive'a formatował.
Oneplus 7T 8/128GB | Oxygen OS Android 11 | Stock Kernel | Supcase UB Style Samsung Galaxy Watch 3 | Ringke Air Sport IPAD 10.2 (2019) | iOS 14.x | ESR Flip Cover
oooo właśnie o to mi chodziło. bardzo dziękuję...wszystko odbyło się wg instrukcji Toldo. moja karta jest pusta
![]()
Kciuk w górę i po sprawie
![]() Oneplus 7T 8/128GB | Oxygen OS Android 11 | Stock Kernel | Supcase UB Style Samsung Galaxy Watch 3 | Ringke Air Sport IPAD 10.2 (2019) | iOS 14.x | ESR Flip Cover
OK
do zamknięcia |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości