01-30-2010, 10:25 AM
![]() |
|
![]() |
czy można ładować romy do omni przez win7 ? |
czy można ładować ROMy do Omni przez WIN7 ?
|
czy można ładować ROMy do Omni przez WIN7 ?
można, robi się to tak samo jak przy viscie, opis jest tutaj na forum
S20 Ultra || ROM: Stock
Nie odpowiadam na PW !! Od tego jest FORUM... za dręczenie mnie na PW będę dawał warny !!
TUTAJ PROGRAM> http://www.modaco.pl/showthread.php?tid=...ight=vista
TUTAJ i900_Executor > http://www.megaupload.com/?d=3ATWVUBU INSTRUKCJA 1.Ściągnij ROM .exe 2. Ściągnij i900_EXEcutor.exe 3. Użyj do rozpakowania (extract) ROMu (language ENGLISH/wskaż na 1 stornie rom.exe a potem od razu naciśnij GO - pliki masz w katalogu z romem.exe w katalogu z nazwa romu) 4. Ściągnij Grand Prix VISTA 1.6.4 5. Odpal go (jako administrator) i odznacz "Start downloading immediately" (lubi się samo zaznaczać!!) 6. Wybierz GRANDPRIX LV w profilu 7. Wybierz Loader/PDA/CSC wskazując wcześniej rozpakowane pliki z ROMU 8. Wyłącz tela/odłącz USB/podłącz USB/włącz telefon i natychmiast naciśnij DETECT w Grandprix. (jak Ci się nie uda to olej to i wyłącz go(np wyjmij baterie jak nie chcesz czekać) i znowu włącz tel. 9. Jeśli go znajdzie, naciśnij START DOWNLOADING 10. Telefon się zrebootuje, Kiedy pokaże się logo Omnia, naciśnij START DOWNLOADING jeszcze raz 11. Bingo!!!!
Małe sprostowanie w 8 punkcie.
Można mieć włączonego pda i podpiętego do kompa, wcisnąć DETECT zresetować pocketa i zacznie się wgrywać. Pomogłem? Kliknij
![]() ![]()
Zrobiłem krok po kroku wg instrukcji Zingera ale za każdym razem pojawia się komunikat "OnDeviceChange: DBT_DEVICEARRIVAL
PDA Device not found." Mogę prosić o jakieś pomysły? Opanowałem temat. Posłużyłem się opisem Toldo. Pozdrawiam (02-05-2010, 02:15 PM)Wróbel-67 napisał(a): Zrobiłem krok po kroku wg instrukcji Zingera ale za każdym razem pojawia się komunikat "OnDeviceChange: DBT_DEVICEARRIVAL a może wykorzystaj VMWare.Workstation.v6.5.3.185404 + xp sp2
Samsung Galaxy S II I9100 16GB BLACK
![]() ![]() (02-05-2010, 02:15 PM)Wróbel-67 napisał(a): Opanowałem temat. Przecież napisał że dał sobie radę... Nie nabijaj postów a czytaj uważnie. Oneplus 7T 8/128GB | Oxygen OS Android 11 | Stock Kernel | Supcase UB Style Samsung Galaxy Watch 3 | Ringke Air Sport IPAD 10.2 (2019) | iOS 14.x | ESR Flip Cover
(02-05-2010, 02:15 PM)Wróbel-67 napisał(a): Zrobiłem krok po kroku wg instrukcji Zingera ale za każdym razem pojawia się komunikat "OnDeviceChange: DBT_DEVICEARRIVAL Mialem wlasnie ten sam problem, oczywiscie zapomnialem odpalic GrandPrix'a jako administrator. Chciałem zwrócic na to uwage bo w FAQ od Toldo brakuje tego małego punkciku ![]()
Nie napisałem o tym bo u mnie działa bez tego
![]() Oneplus 7T 8/128GB | Oxygen OS Android 11 | Stock Kernel | Supcase UB Style Samsung Galaxy Watch 3 | Ringke Air Sport IPAD 10.2 (2019) | iOS 14.x | ESR Flip Cover
ja bym jeszcze dodał że w Windows Mobile Device Center - trzeba odznaczyc Allow USB connection. U mnie przy zaznaczonych haczyku - zaczął updatować i po chwili wyskoczył komunikat że nie widzi PDA. Omnia oczywiście się już nie uruchomiła (po włączeniu był tylko napis Samsung Omnia). Siedziałem nad tym prawie cały dzień. Po odznaczeniu tego haczyka - nagle Grand Prix wykrył Omnie i sflashował ją poprawnie.
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości