12-26-2011, 11:42 AM
![]() |
|
![]() |
zaden rom mi nie dziala?? |
Zaden ROM mi nie dziala??
|
Witam,
Probuje zainstalowac jakikolwiek ROM na moim HD2 za pomoca MAGLDR'a... ale bez sukcesu... przed kazda instalacja robie task29, potem upgraduje MAGLDR w zaleznosci jakie wymagania ma obraz... i instaluje... po instalacji za kazdym razem przy pierwszym odpaleniu... nic sie nie dzieje przez kilkanascie min. (20-30)... wszystko zastyga na logo... i jeszcze pytanie, czy przy instalacji wersji EU musze miec partycje ext na sd (nie mam)?? Probowalem tez instalowac Tmous wersje.
Opisz wszystko po kolei co robisz. Co do ext to zależy od romu, więc daj link do romu i zobaczymy
![]() Ps. Wątki przyklejone czytałeś? Zanim o coś zapytasz użyj opcji SZUKAJ
Jeśli ci pomogłem daj +
Na poczatku uzylem HD2 android nand toolkit... wyczyscilem nim telefon (task29), nastepnie zainstalowalem HSPL 2.08, pozniej radio Radio_Leo_2.15.50.14 i MAGLDR (te dwa ostatnie nie jestem pewien w ktorej kolejnosci)... po instalacji MAGLDR pozwolilem zeby telefon sie odpalil... wtedy wybralem opcje USB Flasher i instalowalem recovery_150 (jak nie pomoglo to 250 pozniej 400)... za kazdym razem jesli cos mi nie wychodzilo to probowalem wszystko powtarzac od samego poczatku... po zainstalowaniu 'recovery' wrzucalem zip na karte sd i wchodzilem do CWR jeszcze na wszelki wypadek robilem wipe telefonu... i odpalalem zipa... wszystko sie instalowalo OK... do wyboru wybieralem opce EU (raz dla testu Tmous - obie byly w robie) i na koniec do wyboru bylo MAGLDR albo cLK... to wybieralem MAGLDR... obrazy ktore mi nie poszlty to: TBD_Sensationxl_V2.6_EU&Tmo_A2sd_Latest_Tweaks, TEAM_BLUE_DROID_Runny_2.3.5_v1.2_EU, RCMix_ICS_v11, TyphooN_CM7_v3.7.5-MAGLDR, Glacier_2.32.531.1_v1.4_cLK_EU... w koncu... ta sama procedura... jak wyzej i przy instalacji MAGLDR_CWR_5.0.2.6_flash_6_220_5 udalo mi sie zainstalowac UrDroid_1.3_CLK_MGLDR_EU_TMOUS_Runnymede_1.17.1010.1_Sense_3.5_marc1706_0.1.3_kernel
.... aha zapomnialem ze na karte za kazdym razem wrzucalem pliki zImage i initrd... Jesli o czyms zapominalem... to prosze o wskazowki... pewnie przyda mi sie na nastepny raz... Sorki, ze tak chaotycznie... ale to przez Swieta... czas niestety niedokonca nalezy do mnie ![]()
HSPL, radio i magldr dobre
![]() ![]() ![]() Przykładowo jeżeli chciałbyś wgrać ten rom: Kod: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1275119 ![]() ![]() Zanim o coś zapytasz użyj opcji SZUKAJ
Jeśli ci pomogłem daj +
MAGLDR/CLK EU 5/230/8 - ten opis znalazlem w linku, ktoy mi podales... rozumiem ze 230 to rozmiar partycji a 8 - cache'u... co natomiast znaczy te 5 z przodu?? I czy te wartosci podawane... to wartosci minimalne?? czy moze optymalne??... w tej chwili testuje ROM, ktory udalo mi sie zainstalowac... na razie jestem z niego srednio zadowolony... bo niestety nie moge zainstalowac Android Marketu, wczesniej mialem ZTE Blade i tam wrzucilem Gaapsa (google addon), teraz tez sprobowalem to samo... i nie poszlo, sprobowalem tez sciagnac market apk ale podczas instalacji mam 'aborded'... jakis trick do tego jest potrzebny??
Aha... i jeszcze jedno... jest tam cytat "I advise you to reflash you phone with the ext4 recovery"... jak to zrobic?
Te 5 z przodu wartość dla boot
![]() Co do marketu już odpowiedziałem w innym wątku. Cytat:Aha... i jeszcze jedno... jest tam cytat "I advise you to reflash you phone with the ext4 recovery"... jak to zrobic?Bez sensu. Po prostu zrób tak jak napisałem w poprzednim poście, zrób partycję ext4 i git ![]() Zanim o coś zapytasz użyj opcji SZUKAJ
Jeśli ci pomogłem daj + |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości