[-]
Reklama

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
Tags
perfidny wyjatkowo v6 blade zte bootloop

ZTE Blade V6 wyjatkowo perfidny bootloop
zrobiłem coś bardzo głupiego, czyli zapomniałem o backupie przy wgrywaniu custom roma do niezbyt popularnego telefonu. Po wielu godzinach harówki trafiłem wreszcie na plik update.zip do tego modelu ale mam problem z wgraniem, ponieważ w recovery po kilkunastu sekundach od puszczenia instalacji pojawia się komunikat: "New data partition did not have enough free space. Instalation aborted".

Dodam, że teraz jestem na stockowym recovery, bo jak zauważyłem, że nie jestem w stanie tego naprawić, to starałem się posprzątać po sobie na tyle, żeby w serwisie nie było widać mojej winy w tym bootloopie i żeby po gwarancji to poszło Big Grin Jak próbowałem instalowac zipy przez TWRP to nie chciało mi zamontować /system. na tym kończyła się każda próba instalacji romu.

Czy ktoś spotkał się z takim błędem i wie co on oznacza? I jak się go oczywiście pozbyć.
Z góry dzięki za wszelką pomoc.
Odpowiedz
A próbowałeś wipe z poziomu fabrycznego recovery i potem update.zip?
Oneplus 7T 8/128GB | Oxygen OS Android 11 | Stock Kernel | Supcase UB Style

Samsung Galaxy Watch 3 | Ringke Air Sport

IPAD 10.2 (2019) | iOS 14.x | ESR Flip Cover
Odpowiedz
(05-22-2016, 02:59 PM)Toldo napisał(a): A próbowałeś wipe z poziomu fabrycznego recovery i potem update.zip?

Nie jestem debilem Smile Wszelkie wipy były, na prawde wielu rzeczy próbowałem Smile
Odpowiedz
Czasem najprostsze sposoby są najtrudniejsze w rozkminieniu, jeśli wiesz co mam na myśliWink
Czy ten zte obsługuje fastboot? Jeśli w tym update.zip masz pliki img to możesz je wgrać ręcznie poprzez kabel. Polecam zainstalować Minimal Adb & Fastboot w tym celu.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Odpowiedz
(05-22-2016, 08:36 PM)Toldo napisał(a): Czasem najprostsze sposoby są najtrudniejsze w rozkminieniu, jeśli wiesz co mam na myśliWink
Czy ten zte obsługuje fastboot? Jeśli w tym update.zip masz pliki img to możesz je wgrać ręcznie poprzez kabel. Polecam zainstalować Minimal Adb & Fastboot w tym celu.

Powtarzam, próbowalem naprawdę wiele Big Grin
Owszem obsługuje. ale bootloader jest zablokowany. próbowałem odblokować, ale w fastboocie nie chcą działać przyciski głośności, dlatego nie mam jak zaakceptować odblokowania Smile

I chyba temat do zamknięcia, bo dzisiaj do serwisu oddałem telefon Smile
Odpowiedz
Hmm... Dziwne, jeśli wygrywasz rom fabryczny to nie potrzeba odblokowywać BL bo oryginalne pliki są podpisane, więc bezproblemowo powinny się wgrać.

Odpowiedz
Ten telefon jest dziwny Smile Ale już trudno, za 3 tygodnie pewnie nie wytrzymam i będę próbował znowu Smile tylko że tym razem będę pamiętał o backupie Big Grin
Odpowiedz
przedewszystkim odblokowac bl. wtedy wieksze mozliwosci postawienia cegły Smile
S20 Ultra || ROM: Stock

Nie odpowiadam na PW !! Od tego jest FORUM... za dręczenie mnie na PW będę dawał warny !!
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości