05-22-2016, 02:19 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-22-2016, 02:19 PM przez michal0885.)
![]() |
|
![]() |
perfidny wyjatkowo v6 blade zte bootloop |
ZTE Blade V6 wyjatkowo perfidny bootloop
|
zrobiłem coś bardzo głupiego, czyli zapomniałem o backupie przy wgrywaniu custom roma do niezbyt popularnego telefonu. Po wielu godzinach harówki trafiłem wreszcie na plik update.zip do tego modelu ale mam problem z wgraniem, ponieważ w recovery po kilkunastu sekundach od puszczenia instalacji pojawia się komunikat: "New data partition did not have enough free space. Instalation aborted".
Dodam, że teraz jestem na stockowym recovery, bo jak zauważyłem, że nie jestem w stanie tego naprawić, to starałem się posprzątać po sobie na tyle, żeby w serwisie nie było widać mojej winy w tym bootloopie i żeby po gwarancji to poszło ![]() Czy ktoś spotkał się z takim błędem i wie co on oznacza? I jak się go oczywiście pozbyć. Z góry dzięki za wszelką pomoc.
A próbowałeś wipe z poziomu fabrycznego recovery i potem update.zip?
Oneplus 7T 8/128GB | Oxygen OS Android 11 | Stock Kernel | Supcase UB Style Samsung Galaxy Watch 3 | Ringke Air Sport IPAD 10.2 (2019) | iOS 14.x | ESR Flip Cover
Czasem najprostsze sposoby są najtrudniejsze w rozkminieniu, jeśli wiesz co mam na myśli
![]() Czy ten zte obsługuje fastboot? Jeśli w tym update.zip masz pliki img to możesz je wgrać ręcznie poprzez kabel. Polecam zainstalować Minimal Adb & Fastboot w tym celu. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Oneplus 7T 8/128GB | Oxygen OS Android 11 | Stock Kernel | Supcase UB Style Samsung Galaxy Watch 3 | Ringke Air Sport IPAD 10.2 (2019) | iOS 14.x | ESR Flip Cover
(05-22-2016, 08:36 PM)Toldo napisał(a): Czasem najprostsze sposoby są najtrudniejsze w rozkminieniu, jeśli wiesz co mam na myśli Powtarzam, próbowalem naprawdę wiele ![]() Owszem obsługuje. ale bootloader jest zablokowany. próbowałem odblokować, ale w fastboocie nie chcą działać przyciski głośności, dlatego nie mam jak zaakceptować odblokowania ![]() I chyba temat do zamknięcia, bo dzisiaj do serwisu oddałem telefon ![]()
Hmm... Dziwne, jeśli wygrywasz rom fabryczny to nie potrzeba odblokowywać BL bo oryginalne pliki są podpisane, więc bezproblemowo powinny się wgrać.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Oneplus 7T 8/128GB | Oxygen OS Android 11 | Stock Kernel | Supcase UB Style Samsung Galaxy Watch 3 | Ringke Air Sport IPAD 10.2 (2019) | iOS 14.x | ESR Flip Cover
Ten telefon jest dziwny
![]() ![]() ![]()
przedewszystkim odblokowac bl. wtedy wieksze mozliwosci postawienia cegły
![]() S20 Ultra || ROM: Stock
Nie odpowiadam na PW !! Od tego jest FORUM... za dręczenie mnie na PW będę dawał warny !! |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości