[-]
Reklama

Ocena wątku:
  • 10 głosów - średnia: 3.2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
Tags
wybór karty pamięci

Wybór karty pamięci
Witam, mam taki problem. Zakupiłem telefon SE Neo ( w końcu się udało i to nowyBig Grin) tylko tera pewna kwestia, karta pamięci... No więc jaką, patrzyłem na różne firmy i parametry i nie mam pojęcia co wybrać. Mianowicie karta 16 gb i tera tak, klasa 4 nie bo to jest za wolne, klasa 6 nie jestem do końca przekonany bo nie wiem czy wystarczy, a klasa 10 no trochę już drogo bo nie chce tak wyrzucać dużo kasy na to, jedyne co na allegro znalazłem to było Adata za przystępną cenę właśnie klasy 10. SanDisk no trochę drogo ale nie jestem aż tak do tej firmy przekonany tak jak i do Kingston bo dla mnie to wydaje się że to takie badziewia ale to z tego względu że nigdy nie kupowałem kart pamięciSmile No więc jakie wybrać? Kwota to 100zł, mogę nagiąć do 110 ale nie więcejSmile Jakieś propozycję?

XTeK edytował ten post dnia 03-04-2012 o godz. 02:30 PM ponieważ:

Zmień temat na bardziej zrozumiały.

Klasa 4 za wolna do czego? W telefonie różnicy ŻADNEJ nie odczujesz. Dopiero jak coś będziesz kopiował przez kabel. Klasa 6 będzie optymalna. Polecam karty Sony, mam 8GB od dawna i nigdy żadnych problemów nie miałem jak z innymi kartami. Może być ciut droższa od innych w tej klasie ale warto.
Oneplus 7T 8/128GB | Oxygen OS Android 11 | Stock Kernel | Supcase UB Style

Samsung Galaxy Watch 3 | Ringke Air Sport

IPAD 10.2 (2019) | iOS 14.x | ESR Flip Cover
Kingston to badziewie w dzisiejszych czasach zaś sandisk przoduje w produkcji kart i posiada bardzo szybkie kontrolery.
Adata polecam ale tylko kupić u siebie w mieście bo zdarzają się wadliwe i z allegro może być kłopot.
Sandisk z allegro odradzam bo jest masakra podrobek.
.

Toldo - a choćby do tego że dłużej zapisuje zdjęcia i filmiki robione i nie i czyta dłużej filmiki jakości HD 720PTongue bynajmniej już to zauwarzyłem jak kumpel zwiesił mi kinston 8gb klasy 4 i właśnie tak byłoSmile
Wolał bym na Allegro właśnie bo u mnie w okolicy to np klasy 4 8gb 55zł 16 gb 98zł xd to jest trochę chore jak na allegro mogę właśnie znaleźć już klasy 10 za te cenyBig Grin ale fakt faktem jest to ryzyko że może być podróbkaSmile
Ja miałem 8GB class 4 i chodziła ładnie sandiska teraz nie mam żadnej bo tamtą sprzedałem ale jak miałbym kupować to tylko sandiska nawet i class 4 ale tylko tej firmy chyba że A-Data żeby było taniej i więcej a tak to sandisk.
Kupiłem tą kartę Good Ram i naprawdę wystarczy class 4 do telefonu. A cena niska.Polecam.
Pomogłem? Cieszę się.Kliknij
Wystarczajaca jest 4 klasy 4MB/s poniewaz telefon nie bedzie wykorzystywal wiecej niz 4MB na sekunde tylko bedzie roznica w przesyle danych na kompa pomiedzy C4 a wyzszymi
Mam Adata class 10 32 GB i w przypadku kopiowania plików widać istotne przyspieszenie, nawet w stosunku do pendrive'a sandiska. Swoją drogą - Sandisk 16 GB mi padł bez dania racji, nie kupowany na Alledrogo, tylko normalnie w sklepie, więc jak widać i ta firma może nie być na 100% pewna Smile
Nie gap się! Buduj z nami MoDaCo.pl
Dzięki chłopaki za wypowiedź, właśnie zakupiłem adata klasa 10+ 16gb i mam nadzieje że to będzie dobry wybór za tą cenęWink jeżeli chcecie to podaje link co zakupiłem, temat do zamknięciaWink

Kod:
http://allegro.pl/adata-16gb-uhs-i-microsd-fullhd-up-20mb-usb-i2151083302.html
popraw temat bo nic nie mówi o czym tu jest rozmowa
S20 Ultra || ROM: Stock

Nie odpowiadam na PW !! Od tego jest FORUM... za dręczenie mnie na PW będę dawał warny !!

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości