![]() |
|
![]() |
wrażenia użytkownka i9100 po aktualizacji do ics |
Wrażenia użytkownka I9100 po aktualizacji do ICS
|
Witam. Kilka dni temu Samsung udostępnił oficjalną wersję ICS dla Galaxy SII. Popchnięty manią ICS (pewnie jak wielu innych) zrobiłem aktualizację i wszelkie wipe - by móc się cieszyć w pełni sprawnym nowiutkim systemem.
System w S2 działa w miarę szybko i jest kilka ciekawych udogodnień w stosunku do GB jak np.: - wbudowany licznik danych, - zmieniona ikonka od wi-fi (wiemy kiedy nasz telefon coś wysyła i coś ściąga), - nowy ekran blokady (pogoda, która i tak nie działa), - nowy wygląd i funkcjonalność programów pocztowych (w końcu możemy zaznaczyć maile z jakiegoś dnia za pomocą jednego tapnięcia). Jest też cała masa niedoróbek, które jak na dzień dzisiejszy troszkę dyskwalifikują ten konkretny rom jak dla mnie: - brak obsługi APNdroid (jak wyłączymy transmisję danych to o MMS proszę zapomnieć), - nowa przeglądarka (ma kilka nowych funkcji - desktop mode, ale czy ktoś próbował obejrzeć jakikolwiek filmik - przycina niemiłosiernie, - nowy dialer a w zasadzie z jednego programu teraz są dwa (mało wygodna jest to rozdzielenie na telefon i kontakty). - nie wiem jak u innych ale u mnie to bateryjka leci troszkę szybciej (wcześniej na ki4 przy moim użytkowaniu ok. 2 dni teraz ok. 1,5 dnia), - brak możliwości nagrywania rozmów, - zbyt często zdarzają się przycięcia i bliżej niewyjaśnione nagłe zamknięcia aplikacji (próba dodania zdjęcia do kontaktu często kończy się w ten sposób). Podsumowując jak dla mnie osobiście to troszkę za wczesna wersja, nie jestem beta testerem i potrzebuje pewnej niezawodności. Wracam na GB i czekam z niecierpliwością na dalszy rozwój sytuacji. ![]()
Ja ogólnie czekam na bardziej stabilne i gotowane romy z tym czymś.
ICS jak wielokrotnie pisałem na SII wiele nie zmienia i raczej sceptycznie do tego podchodzę.
.
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości