[-]
Reklama

Ocena wątku:
  • 11 głosów - średnia: 2.64
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
Tags
wrażenia użytkownka i9100 po aktualizacji do ics

Wrażenia użytkownka I9100 po aktualizacji do ICS
Witam. Kilka dni temu Samsung udostępnił oficjalną wersję ICS dla Galaxy SII. Popchnięty manią ICS (pewnie jak wielu innych) zrobiłem aktualizację i wszelkie wipe - by móc się cieszyć w pełni sprawnym nowiutkim systemem.
System w S2 działa w miarę szybko i jest kilka ciekawych udogodnień w stosunku do GB jak np.:
- wbudowany licznik danych,
- zmieniona ikonka od wi-fi (wiemy kiedy nasz telefon coś wysyła i coś ściąga),
- nowy ekran blokady (pogoda, która i tak nie działa),
- nowy wygląd i funkcjonalność programów pocztowych (w końcu możemy zaznaczyć maile z jakiegoś dnia za pomocą jednego tapnięcia).

Jest też cała masa niedoróbek, które jak na dzień dzisiejszy troszkę dyskwalifikują ten konkretny rom jak dla mnie:
- brak obsługi APNdroid (jak wyłączymy transmisję danych to o MMS proszę zapomnieć),
- nowa przeglądarka (ma kilka nowych funkcji - desktop mode, ale czy ktoś próbował obejrzeć jakikolwiek filmik - przycina niemiłosiernie,
- nowy dialer a w zasadzie z jednego programu teraz są dwa (mało wygodna jest to rozdzielenie na telefon i kontakty).
- nie wiem jak u innych ale u mnie to bateryjka leci troszkę szybciej (wcześniej na ki4 przy moim użytkowaniu ok. 2 dni teraz ok. 1,5 dnia),
- brak możliwości nagrywania rozmów,
- zbyt często zdarzają się przycięcia i bliżej niewyjaśnione nagłe zamknięcia aplikacji (próba dodania zdjęcia do kontaktu często kończy się w ten sposób).

Podsumowując jak dla mnie osobiście to troszkę za wczesna wersja, nie jestem beta testerem i potrzebuje pewnej niezawodności. Wracam na GB i czekam z niecierpliwością na dalszy rozwój sytuacji.
Odpowiedz
Ja ogólnie czekam na bardziej stabilne i gotowane romy z tym czymś.
ICS jak wielokrotnie pisałem na SII wiele nie zmienia i raczej sceptycznie do tego podchodzę.
.

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości