[-]
Reklama

Ocena wątku:
  • 24 głosów - średnia: 3.13
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
Tags
windows mobile 7 strzał w stopę

Windows Mobile 7.0 Strzał w stopę
nie chce kopiować artykułu z innego portalu, więc podaje link, temat jest interesujący

jak myślicie plotka czy prawda?
Windows Mobile 7.0 Strzał w stopę
[Obrazek: buttonRapideo.png]
Odpowiedz
tzn ja powiem tak... napewno nie będą działać aplikacje z poprzednich wersji... jest to mus gdyż system został przebudowany od zera... i żeby nie było tych samych błędów itp ten system nie będzie miał kompatybilności wstecz... co jest plusem i minusem Smile
S20 Ultra || ROM: Stock

Nie odpowiadam na PW !! Od tego jest FORUM... za dręczenie mnie na PW będę dawał warny !!
Odpowiedz
microsoft zdementowal te pogloski i producenci beda mogli dodawac swoje nakladki.
Odpowiedz
IMHO WinMo 7 będzie iphone'opodobny gównem. Przynajmniej taki obraz rodzi się z plotek i zapowiedzi. Wydaje mi się że za niedługo będziemy (my którzy używamy WinMo starej generacji - 6.0,6.1,6.5) szukać alternatywy. Zapewne większość znajdzie ją w Androidzie lub Symbianie... Pozostanie niewielka garstka wiernych "starej generacji". Normalnie apokalipsa, WinMo7 przeczy idei PDA...
Oneplus 7T 8/128GB | Oxygen OS Android 11 | Stock Kernel | Supcase UB Style

Samsung Galaxy Watch 3 | Ringke Air Sport

IPAD 10.2 (2019) | iOS 14.x | ESR Flip Cover
Odpowiedz
kolega redaktor naczelny z PDA.pl trochę ten temat rozwiną :

Cytat:Strona ppcgeeks.com twierdzi, że zdobyła listę możliwości Windows Mobile 7. Jest jednak coś co nie za bardzo pasuje w poniższej liście - domyślisz się o jaki punkt chodzi?

* Interfejs użytkownika będzie bazował na "Metro". Będzie podobny do interfejsu Zune HD z kompletnie przerobionym menu Start.
* Niestety nie będzie wsparcia dla technologi Adobe Flash. Nie było czasu na jej implementację.
* Będzie można instalować programy tylko przez odpowiednią aplikację - "Market". Nie będzie opcji instalowania z pliku .cab.
* Aplikacje nie będą działać w tle. Będzie działać koncepcja powiadomień na zasadzie push (usługa w internecie).
* Internetowy sklep będzie miał możliwość próbowania programów przed ich kupieniem. Dodatkowo będzie publiczny API do niego.
* Nie będzie wsparcia dla programów pisanych w .NET.
* Microsoft uważa, że pierwsze urządzenie z tym systemem pojawi się w wrześniu tego roku.
* Pełna integracja z ekosystemu Zune.
* Windows Mobile Device Center przejdzie do historii. Synchronizacja będzie przeprowadzana przez program Zune na PC.
* Firmy OEM nie będą mogły stosować własnych nakładek dla systemu.
* Pełne wsparcie dla świata Xbox.
* Pełne wsparcie dla stron społecznościowych.

No dobrze... tak naprawdę to was okłamałem - każdy z powyższych punktów nie dotyczy Windows Mobile 7. Ale tak to jest jeśli ktoś nie w temacie dowiaduje się o czymś co nie powinien i potem stara się zrobić z tego jakiś sens.

Jeśli te podpunkty są prawdziwe - a wyglądają na to - to widzimy specyfikację Zune Phone (Pink) a nie spis możliwości Windows Mobile 7 - "Business edition", ponieważ jak się ostatnio dowiedzieliśmy - Microsoft planuje zrobić dwie wersje Windows Mobile - jedna bardzo multimedialna bez możliwości ingerencji przez zewnętrznych producentów. Druga, zwykła, standardowa, taką jaką znamy - każdy robi z systemem co mu się podoba.

Dzięki takiemu podejściu każdy konsument będzie mógł wybrać najlepsze dla niego rozwiązanie. Chcesz móc grzebać, kombinować, hackować? Wybierzesz bardziej liberalną wersję. Osoby chcące coś co po prostu działa, wybiorą wersję multimedialną, która ma w sobie wszystko co trzeba.

Więc ta lista jest potwierdzeniem istnienia koncepcji Zune Phone.

Źródło: PDA.PL
S20 Ultra || ROM: Stock

Nie odpowiadam na PW !! Od tego jest FORUM... za dręczenie mnie na PW będę dawał warny !!
Odpowiedz
Nie wiem kto jest w stanie uwierzyc w takie brednie jak brak wsparcia dla technolohgii .NET, na ktora MS wydal gigantyczne pieniadze i jest nawet przenoszona na konkurencyjne platformy systemowe. Natomiast faktem jest, ze WM idzie w zlym kierunku - dlatego wybralem teraz Maemo, ktore wydaje sie obecnie duzo sensowniejszym wyborem od nowego produktu MS, powstajacego w pospiechu jako odpowiedz na popularnosc idiotycznej platformy Apple. Nie tedy droga.
Odpowiedz
Podobno będą dwie wersje win7. Jedna beznadziejna opisywana powyżej i jedna normalna, do której jesteśmy przyzwyczajeni wszyscy Wink
Więc nie ma się co gorączkować, tylko poczekać na jakieś oficjalne info, a nie bazować na plotkach Cool (co i ja robię, jak widać Tongue )
Odpowiedz
no ja będę czekać i chętnie dowiem się co to za system bedzie
Odpowiedz
Widziałem test telefonu z tym systemem i szczerze mówiąc już sam interfejs graficzny mocno mi się nie podobał.
Mam nadzieję, że będzie jednak można indywidualizować urządzenia.
Pożyjemy, zobaczymy.
Odpowiedz
wlasnie, pozyjemy zobaczymy, a poki co cieszmy sie tym co mamy;p
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości