[-]
Reklama

Ocena wątku:
  • 23 głosów - średnia: 2.87
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
Tags
telefon omnia ii i8000 zmiana adresu mac karty wifi

Telefon Omnia II i8000 zmiana adresu MAC karty WiFi
Witam
Czy istnieje możliwość fizycznej zmiany MAC adresu karty WI-FI w tym modelu telefonu.:idea:
Bo po zmianach w rejestrze mac się zmienia ale tylko w ustawieniach telefonu natomiast fizycznie pozostaje ten sam.Huh
pozdrawiam rycho71
Odpowiedz
fizycznie raczej nigdy nie zmienisz adresu MAC, jest stale przypisany do urzadzenia
Odpowiedz
Jeżeli miałbyś na przykład wymienianą płytę główną urządzenie to wtedy zmieniłby się MAC adres.
W urządzeniach typu PDA, SmartPhone nie spotkałem się z możliwością programowej zmiany MAC'a.
Niektóre routery umożliwiają tzw, klonowanie adresu.

Pozdrawiam
Odpowiedz
Szkoda :idea: fajnie by było jakby można było zmieniać tak jak w laptopieSmile
pozdrawiam rycho71
Odpowiedz
Może zmiana wartości tych dwóch kluczy rejestru przyniesie oczekiwany skutek:

Kod:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Comm\SWLDM201\Parms]
"MACAddress"="xxxxxxxxxxxx"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\samsung\WiFi]

To jest akurat MACAdress karty WiFi
<p><br></p>
Odpowiedz
(11-08-2010, 11:50 PM)Wall-E napisał(a): Może zmiana wartości tych dwóch kluczy rejestru przyniesie oczekiwany skutek:

Kod:

fizycznie w module wifi nie zmienisz MAC adresu to tak jak bys chcial zmienic w telefonie IMEI, podanie wartosci w tych kluczach rejestru, nowych wartosci nie wiem czy nie wywolalby konfliktu, moge sie mylic, wiem ze czy w laptopach czy innych kartach sieciowych gdzie wystepuje mac adres mozna ukryc badz oszukac karte sieciowa ze ma inny mac adres. Mowie moge sie mylic moze podanie wartosci w "tych" kluczach rejestru zmieni MAC adres.
Pozdro
Odpowiedz
(11-08-2010, 11:50 PM)Wall-E napisał(a): Może zmiana wartości tych dwóch kluczy rejestru przyniesie oczekiwany skutek:

Kod:

Próbowałem zmiany tych dwóch kluczy rejestru ale bez zmiany mac adres zmienia się
tylko w ustawieniach telefonu natomiast fizycznie pozostaje ten sam.Confused nie da się go oszukać szkodaWink
pozdrawiam rycho71
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości