10-30-2010, 10:26 PM
![]() |
|
![]() |
telefon omnia ii i8000 zmiana adresu mac karty wifi |
Telefon Omnia II i8000 zmiana adresu MAC karty WiFi
|
Witam
Czy istnieje możliwość fizycznej zmiany MAC adresu karty WI-FI w tym modelu telefonu.:idea: Bo po zmianach w rejestrze mac się zmienia ale tylko w ustawieniach telefonu natomiast fizycznie pozostaje ten sam. ![]() pozdrawiam rycho71
fizycznie raczej nigdy nie zmienisz adresu MAC, jest stale przypisany do urzadzenia
Jeżeli miałbyś na przykład wymienianą płytę główną urządzenie to wtedy zmieniłby się MAC adres.
W urządzeniach typu PDA, SmartPhone nie spotkałem się z możliwością programowej zmiany MAC'a. Niektóre routery umożliwiają tzw, klonowanie adresu. Pozdrawiam
Szkoda :idea: fajnie by było jakby można było zmieniać tak jak w laptopie
![]() pozdrawiam rycho71
Może zmiana wartości tych dwóch kluczy rejestru przyniesie oczekiwany skutek:
Kod: [HKEY_LOCAL_MACHINE\Comm\SWLDM201\Parms] To jest akurat MACAdress karty WiFi
<p><br></p>
(11-08-2010, 11:50 PM)Wall-E napisał(a): Może zmiana wartości tych dwóch kluczy rejestru przyniesie oczekiwany skutek: fizycznie w module wifi nie zmienisz MAC adresu to tak jak bys chcial zmienic w telefonie IMEI, podanie wartosci w tych kluczach rejestru, nowych wartosci nie wiem czy nie wywolalby konfliktu, moge sie mylic, wiem ze czy w laptopach czy innych kartach sieciowych gdzie wystepuje mac adres mozna ukryc badz oszukac karte sieciowa ze ma inny mac adres. Mowie moge sie mylic moze podanie wartosci w "tych" kluczach rejestru zmieni MAC adres. Pozdro (11-08-2010, 11:50 PM)Wall-E napisał(a): Może zmiana wartości tych dwóch kluczy rejestru przyniesie oczekiwany skutek: Próbowałem zmiany tych dwóch kluczy rejestru ale bez zmiany mac adres zmienia się tylko w ustawieniach telefonu natomiast fizycznie pozostaje ten sam. ![]() ![]() pozdrawiam rycho71 |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości