![]() |
|
![]() |
tablet ferguson s3 kilka pytan |
Tablet Ferguson S3 - Kilka pytan
|
Witam, zakupilem tableta marki Ferguson S3. Sprzecik fajny ale pojawilo sie sporo problemow zwiazanych z modowaniem.
1. Sprzet ma procesor Telechips TCC8923 taktowany 1.2Ghz Jednak w kazdej aplikacji do monitoringu CPU czy benchmarku mam nastepujaca informacje Min czestotliwosc 343Mhz Maksymalna czestotliwosc 1.2Ghz Biezaca 937,5 Mhz - i wyzej nigdy nie idzie co bym nie robil. Dodam ze jak wyedytuje plik scaling_cur_freq na 1200000 to tez sie nie podnosi taktowanie. W plikach max speed i min speed sa wartosci poprawne czyli ze cpu ma mozliwosc pracy z czest. 1.2 GHZ 2. Kolejny problem powstal po zrootowaniu Oczywiscie jak to w internecie jest masa informacji o rootowaniu nawet tego tabletu, gdzie root ma niby byc po zmianie uprawnien do pliku build.prop co jest smieszne. No ale zeby nie przedluzac to powiem ze testowalem kilka programow do rootowania i dopiero Unlock Root zadzialal i mam roota. Natomiast problem w tym ze byc moze po ktorym niby roocie jakis program, chyba skasowal mi orginalne recovery ktore sie wlaczalo poprzez volume - + power. Teraz jak odpalam recovery wlacza sie tylko podswietlenie ekranu. Wiec pomyslalem ze skozystam z narzedzia Nexus Root toolkit ale nim tez za duzo nie jestem w stanie zdzialac, niby bootloader jest odblokowany, recovery sie wlacza ale sam ekran a aplikacja nie jestem w stanie wgrac innego recovery albo nie umiem. 3. Tablet niby nazywa sie Ferguson S3 ale w markecie czy w benchmarku jest widziany jako Galaxy Nexus. Dodam info z Quadranta: SDK 4.0.3 Wersja systemu 3.0.8 tcc Produkt full_m805_892x_evm Plyta jak wyzej Z jakiego narzedzia mam kozystac zeby moc wgrac recovery i flashowac romy ew. przywrocic orginalne oprogramowanie ktore mam w update.zip ale tego go nie zflashuje bo recovery nie dziala
Ad. 1 spróbuj zainstalować setcpu bo pewnie masz ustawione na 1GHz. a max kernela jest 1.2
Niekoniecznie będzie działać sprawnie. Ad. 2 może wgraj cały soft od nowa (jeżeli jest gdzieś dostępny) Ad. 3 Pewnie właśnie w buildzie masz takową nazwę (mogę się mylić) Dają takie zmiany niekiedy chinole coby widziany właśnie był przez inne programy jak właśnie market. Inaczej by market nie działał jak należy.
.
1. W set Cpu mam 1.2 Max wlasnie a mimo tego nie dziala z max taktowaniem
2. orginalnego softa nie wgram bo nie mam recovery (sie skasowalo) a producent udostepnia je w update.zip 3. w buildzie nie widze tej nazwy. Dodam od siebie ze kolega z forum z watku http://www.modaco.pl/Thread-How-To-KIANO...-i-TV-Root ma chyba bardzo podobny sprzet, jadro 3.0.8, te same wartosci plyty glownej i CPU wiec moze warto sie pokierowac cos na model Kiano? PS: Kod: http://www.kiano.pl/index.php/pl/page/21/core-ii-gps-dvbt.html
Fakt, no niestety z tym recovery to masz troszkę problema.
Więcej nic nie wymyślę, eksperymentuj. ![]()
.
a jest jakis program na PC ktorym wgram recovery z trybu fastboot czy moze niewiem z samego urzadzenia jakosc by dalo rade?
dodam ze uzywam Xperi Arc wiec laikiem nie jestem ale te recovery mnie przeroslo chyba, na SE wszystko latwo sie robilo a tu jakies dziwne akcje |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości