[-]
Reklama

Ocena wątku:
  • 4 głosów - średnia: 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
Tags
szukam oficjalnego ruu ics pod evo

Szukam oficjalnego RUU ics pod evo
Witam. W temacie "oficjalne romy" Ryrzego znalazłem odpowiadający mi oficjalny rom, jednak linki nie działają, a nie wiem skąd pobrać ten rom. Szukam więc "RUU_SHOOTER_U_ICS_35_S_HTC_Europe_3.28.401.1_Radio_11.77.3504.00U_11.25.3504.06_​M_release_262714_signed.exe" W guglach szukałem, niestety nie ma.

A teraz oczywiście kilka pytań, jak to przystało na laika:
Czy instaluję to po prostu podłączając kabel pod komputer, do telefonu i odpalam exe?
Czy są do tego jakieś specjalne wymagania? (nie mam s-off, mam roota i odblokowany bootloader)
Czy usunie mi się recovery?
Odpowiedz
Kod:
http://www.shipped-roms.com/download.php?category=android&model=Shooter&file=RUU_SHOOTER_U_ICS_35_S_HTC_Europe_3.28.401.1_Radio_11.77.3504.00U_11.25.3504.06_M_release_262714_signed.exe

najłatwiej powiedziec nie ma ;]
S20 Ultra || ROM: Stock

Nie odpowiadam na PW !! Od tego jest FORUM... za dręczenie mnie na PW będę dawał warny !!
Odpowiedz
"error".
Odpowiedz
bosz........

to wejdz sobie recznie

http://www.shipped-roms.com/index.php?category=android

Nie odpowiadam na PW !! Od tego jest FORUM... za dręczenie mnie na PW będę dawał warny !!
Odpowiedz
Przepraszam, już to zrobiłem w międzyczasie. A znasz może odpowiedzi na moje pytania?
Odpowiedz
TAK,
NIE - chociaż telefon musi mieć CID który obsługuje dany ROM, ten jest środkowo europejski
TAK,

Odpowiedz
Nie wiem czy mój telefon jest stąd czy z Wielkiej Brytanii, bo dostałem ładowarkę brytyjską. Mogę jakoś sprawdzić CID?

/edit

Sprawdziłem informacje o telefonie. Jest napisane, że aparat ma 2*5, więc chyba to stąd, bo z Playa miały 5x2

Żeby nie spamować zapytam się jeszcze o ostatnią rzecz. Czy jest możliwość, że nie odpalę systemu, bo był problem z kernelem. Mam go za każdym razem, gdy wgrywam jakiś rom z czystym kernelem (bo tylko taki mogę wgrać na s-off). Jeżeli nie użyję smartflasha przed instalacją, system mi się nie uruchomi, a jeżeli tak, to kernel będzie poprzedni, i sam nie wiem jak to możliwe. W każdym razie system jest wtedy niestabilny, po jakimś czasie trzeba od nowu wgrać rom (cały czas mówię tutaj o romach z innym kernelem niż stock), nie działa wi-fi itd. Dlatego zdecydowałem się na wgranie romu z stockowym kernelem, i wszystko działa bardzo dobrze, ale muszę używać smartflasha.

Dlatego teraz boję się tego robić, bo w razie awarii nie mam recovery
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości