![]() |
|
![]() |
sterowniki open gl z oficjalnego romu |
Sterowniki open gl z oficjalnego romu
|
Próbowałem odpalić na omni 2 nfs shift wersja specjalna dla htc hd2 czytałem że gra ma śliczną grafikę i dobrą grywalność (gra zajmuje 98mb), włącza się logo EA sport i po chwili wywala błąd: Failed to start gl. Mam rom Ryrzego w którym był już sterownik OpenGL ES 3D niestety nie działa na nim nsf undercover a pamiętam że na orginalnych romach działał, myślę że w przypadku tej specjalnej wersji nfs shift dla hd2 może być podobnie...
Czy mógł by ktoś wrzucić sterowniki open gl z oficjalnego romu? Chciałbym potestować tą grę ale nie bardzo widzi mi się wgrywanie oficjalnego romu tylko ze względu na tą grę. A może ktoś z was już próbował ją odpalić na swojej omni 2? Jak by ktoś chciał sprawdzić grę u siebie podaje link: Kod: http://www.megaupload.com/?d=UH88CANP
Możesz zapomnieć o tej grze. Ew. możesz spróbować odpalić androida i zainstalować wersję Shifta pod ten system, która ponoć działa nieźle.
Oneplus 7T 8/128GB | Oxygen OS Android 11 | Stock Kernel | Supcase UB Style Samsung Galaxy Watch 3 | Ringke Air Sport IPAD 10.2 (2019) | iOS 14.x | ESR Flip Cover
(02-24-2011, 06:30 PM)Toldo napisał(a): Możesz zapomnieć o tej grze. Ew. możesz spróbować odpalić androida i zainstalować wersję Shifta pod ten system, która ponoć działa nieźle.Dlaczego zapomnieć? Mógł byś podać konkretny powód? próbowałeś ją odpalić? Na androidzie to gry 3d zabardzo nie działają, testowałem troche gierek z andka na omni 2 i 2d w miare chodzi ale 3d to już inna bajka... Niektóre działają ale w większości występuje problem z białymi texturami...
Powód jest prozaiczny. Sterowniki 3D... Po prostu Omnia nie obsługuje pewnych instrukcji OpenGL dlatego wyświetla się ten błąd. Nie uruchomisz tego w żaden sposób. Tyle.
Oneplus 7T 8/128GB | Oxygen OS Android 11 | Stock Kernel | Supcase UB Style Samsung Galaxy Watch 3 | Ringke Air Sport IPAD 10.2 (2019) | iOS 14.x | ESR Flip Cover
w ROMach nie usuwam żadnych sterowników ani nie podmieniałem... jedynie DODAWAŁEM wrapera dla sterowników OpenGL 1.0, spróbujcie usunąć libgles_cl.dll i libgles_cm.dll jednak po tym sense przestanie działać całkowicie i wiele innych gier. a to że działało to być może była inna wersja
S20 Ultra || ROM: Stock
Nie odpowiadam na PW !! Od tego jest FORUM... za dręczenie mnie na PW będę dawał warny !!
raczej tak, są dwie wersje shift, jedna działa na naszych telefonach (na romie Ryrzego). Druga nie - błąd przy instalacji albo nie odpala po instalacji
Toldo miałeś rację, nsf shift dla hd2 nie pójdzie na omni 2. Dzisiaj dla zaspokojenia ciekawości i trochę z nudów wgrałem oficjalny rom i przy próbie uruchomienia gry pojawia się ten sam komunikat co w romie Ryrzego... Ale nsf undercover na oficjalnym romie działa.
"ktoś kiedyś" pisał że tak właśnie jest z niektórymi grami od EA. Rozwiązaniem (nie testowałem) miało być wrzucanie sterownika jedynie do katalogu gry która go wymaga. Oczywiście zawsze możesz "trochę" poczekać na pisane od dawna całkowicie nowe sterowniki openGl na spicę (android; ten sam hardware). Te nie powinny wywalać białych kwadratów, za to mają być kilkakrotnie szybsze.
Kod: http://code.google.com/p/gles6410/
N.O.V.A. near orbit vanguard alliance - "Niskoorbitowy Sojusz Obronny"
Deus Ex Human Revolution - "Deus Ex Bunt Ludzkości" ... dalej jesteś za tłumaczeniem tytułów? |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości