03-24-2010, 08:53 PM
![]() |
|
![]() |
silniczek wibracji gdzie się znajduje? |
Silniczek wibracji - gdzie się znajduje?
|
Witam.
Dwa dni temu upadł mi telefon. Oczywiście jak na Omnię przystało, tylna klapka i bateria wypadły. Złożyłem, włączyłem i niby wszystko działało, leczy dopiero po otrzymaniu SMSa zorientowałem się, że jednak nie jest OK. Wibracja pracuje bardzo głośno. Chodziłem po serwisach, chcąc oddać do naprawy, leczy każdy twierdził, że musi wysłać telefon do innego miasta i trwać to będzie 2 tygodnie - zdecydowanie za dużo. Telefon jest mi potrzebny, więc taka opcja nie wchodzi w grę. W związku z tym chcę sam wymienić/naprawić silniczek. Pytanie, gdzie on się znajduje? Z tego, co wyczułem, jest on gdzieś w okolicach głośnika i aparatu. Bardzo proszę o sprecyzowanie moich spostrzeżeń. Pozdrawiam.
tu nie ma 'silniczka' tylko masa wibrująca, zerknij do serwisówki
[dl=SGH-i900_service_manual.pdf]http://rapidshare.com/files/167818284/SGH-i900_service_manual.pdf[/dl] Widoczne zabudowane na stronie 42, caly moduł z głośnikiem S20 Ultra || ROM: Stock
Nie odpowiadam na PW !! Od tego jest FORUM... za dręczenie mnie na PW będę dawał warny !!
Eh, właśnie chciałem to napisać. Nie w każdy telefonie jest to silniczek z ciężarkiem. Dobrze o tym pamiętać. Poza tym przeszukanie serwisówki pomaga na ogół.
Oneplus 7T 8/128GB | Oxygen OS Android 11 | Stock Kernel | Supcase UB Style Samsung Galaxy Watch 3 | Ringke Air Sport IPAD 10.2 (2019) | iOS 14.x | ESR Flip Cover
Dobra, Omnia poszła do autoryzowanego serwisu i mam pytanko. Ile może kosztować naprawa tej usterki?
nie mam pojęcia ile sobie liczy za to autoryzowany, ale pewnie sporo... Powiem szczerze że nie znam ceny tej części, na żadnej hurtowni jej nie widzę.
S20 Ultra || ROM: Stock
Nie odpowiadam na PW !! Od tego jest FORUM... za dręczenie mnie na PW będę dawał warny !!
Na allegro jakiś czas temu widziałem tą ramkę za ok. 50 ale była poserwisowa (czyt. używana). Znając serwisy to pewnie <100 zapłacisz...
Oneplus 7T 8/128GB | Oxygen OS Android 11 | Stock Kernel | Supcase UB Style Samsung Galaxy Watch 3 | Ringke Air Sport IPAD 10.2 (2019) | iOS 14.x | ESR Flip Cover
Też tak sądziłem, ale wolałem się upewnić. W całej Cz-wie nie ma porządnego serwisu GSM, niestety, pozostał mi tylko autoryzowany.
Dzisiaj odebrałem telefon.
Niestety, wymiana całej masy wibrującej. Koszt części to 120zł brutto plus robota. ![]() Oneplus 7T 8/128GB | Oxygen OS Android 11 | Stock Kernel | Supcase UB Style Samsung Galaxy Watch 3 | Ringke Air Sport IPAD 10.2 (2019) | iOS 14.x | ESR Flip Cover
Bardzo drogo ! :|
S20 Ultra || ROM: Stock
Nie odpowiadam na PW !! Od tego jest FORUM... za dręczenie mnie na PW będę dawał warny !! |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości