[-]
Reklama



Ocena wątku:
  • 49 głosów - średnia: 2.92
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
Tags
samsung i900 omnia android

Samsung i900 Omnia Android
Samsung i900 Omnia Android
oficjalny temat

Witam,
jako iż jestem jednym z "pomocników" vl(@)da zakładam oficjalny temat portu Androida na Omnię na Modaco.pl.
Będę tu zamieszczał wszystkie nowości związane z projektem, oraz odpowiadał na pytania, które możecie zadawać. Nie będę odpisywał na PW, więc proszę pisać tylko w temacie.

Oczywiście jeżeli jest ktoś, kto ma doświadczenie w pracy z linuxem (Androidem, lub innymi) jak najbardziej może się przydać do pomocy.

Więcej na:
Kod:
http://www.androidomnia.freeiz.com/

Download
W niektórych wersjach do uruchomienia trzeba dociągnąć HARET:
Kod:
http://www.easy-share.com/1914497940/Haret.rar
i skopiować do Moja Pamięć/Android/
Jak zainstalować?
Filmiki
Szukaj
Odpowiedz
#2
Offline
 norotn1992
Full User
Full User
Liczba postów: 8
Liczba wątków: 2
Dołączył: May 2011
Reputacja: 2
Telefon: Omnia
ROM: 6,5
Tablet: 
ROM: 

Spytam się tak:
1.Czy naprawiono problem z połączeniami Wi-Fi, Gsm itp.?
2. Czy dochodzą sms na telefon?
3. Co jeszcze brakuje w systemie do pełnego funkcjonalnego działania?
Odpowiedz
#3
Offline
 simono
Chef
Chef
Full User
Android User
Liczba postów: 262
Liczba wątków: 9
Dołączył: Jan 2010
Reputacja: 105
Telefon: Samsung Galaxy S3
ROM: CM10.2
Tablet: jakiś tam
ROM: 

Zostawiłem swoją staruteńką Omnię I i leży w grzecznie pudełku bo się za bardzo nie opłaca jej sprzedać. Czy możliwe jest wyszczególnienie co działa, a co nie i w jakim ewentualnie stopniu?
!!! Nie pomagam na PW od tego jest forum !!!

Odpowiedz
#4
Offline
 Zieju
Android User
Android User
Full User
Liczba postów: 40
Liczba wątków: 1
Dołączył: Apr 2010
Reputacja: 5
Telefon: xperia neo v
ROM: phenom type s
Tablet: 
ROM: 

Witam, bardzo się cieszę, że pojawił się ktoś kompetenty w tym temacie na naszym forum!

Niestety nie umiem go chyba poprawnie zainstalować tzn.:

Za pierwszym razem wybrałem instalacje w Mojej Pamięci (8GB), i podczas pierwszego uruchomienia pokazał mi się błąd, odnośnie wyboru złej partycji w pliku startup. Po kilku próbach wybrałem właściwą i system pięknie odpalił - ALE TYLKO RAZ. Po resecie podobny bład o złej partycji. Więc później wypróbowałem wszystkie możliwe opcje dostępnych partycji ale już nie odpalił.

Drugi raz po kilku dniach zgrałem obraz na karte sd (1GB) i andek odpalil bez edycji startupa czyli była wybrana poprawnie karta sd. No ale niestety po uruchomieniu lekko się przywiesił i nie dałem rady nawet odblokować ekranu. Soft reset i znowu kernel panic :/

Opis odnosi się do najnowszej wersji ze stronki witu na googlach.

Bardzo bym prosił o jakieś sugestie, bo win mobile to już na szczęście przeszłość a wiemy że portowanie często przynosi dobre efekty np. HTC HD2 śmiga na andku aż miło Smile
Może i nasza omnia, mimo, że ma słaby chip graficzny (choć wątpię czy najtańsze androidy mają lepsze) i mało ramu, przyda się jeszcze na coś Smile

Pozdrawiam
Odpowiedz
#5
Offline
 Grayah
Full User
Full User
Liczba postów: 9
Liczba wątków: 1
Dołączył: May 2011
Reputacja: 0
Telefon: lg gt540
ROM: 2.3.7 CM7
Tablet: 
ROM: 

Dzisiaj bawiłem się przez chwilę Adroidem 2.2.1 na mojej Omni. Z instalacją nie miałem problemów, ale system zachowywał się co najmniej dziwnie. Po pierwsze nie miałem zasięgu, po drugie gdy ekran przygasł nie mogłem go w żadem sposób ponownie włączyć, po trzecie zawiesił się po wejściu do któregoś z ustawień. Niestety musiałem co chwila restartować telefon. Czasami po restarcie nie działał "dotyk" więc musiałem restartować tel. ponownieConfused. W wolnym czasie spróbuję może z inną wersją Androida.
Odpowiedz
#6
Offline
 crackgm
Full User
Full User
Liczba postów: 20
Liczba wątków: 1
Dołączył: Jan 2011
Reputacja: 66
Telefon: SGH-i900
ROM: i900XBIJI1
Tablet: 
ROM: 

(05-16-2011, 09:30 PM)norotn1992 napisał(a): Spytam się tak:
1.Czy naprawiono problem z połączeniami Wi-Fi, Gsm itp.?
2. Czy dochodzą sms na telefon?
3. Co jeszcze brakuje w systemie do pełnego funkcjonalnego działania?
1. Wciąż trwają nad tym prace
2. Tylko w wersji 1.5
3. Pełnej obsługi GSM, Wi-Fi, Bluetooth itd.
(05-17-2011, 07:04 AM)simono napisał(a): Zostawiłem swoją staruteńką Omnię I i leży w grzecznie pudełku bo się za bardzo nie opłaca jej sprzedać. Czy możliwe jest wyszczególnienie co działa, a co nie i w jakim ewentualnie stopniu?
System na dzień dzisiejszy nie jest "pełnosprawny" na tyle, żeby można było porobić coś ciekawego.
(05-17-2011, 03:03 PM)Zieju napisał(a): Witam, bardzo się cieszę, że pojawił się ktoś kompetenty w tym temacie na naszym forum!

Niestety nie umiem go chyba poprawnie zainstalować tzn.:

Za pierwszym razem wybrałem instalacje w Mojej Pamięci (8GB), i podczas pierwszego uruchomienia pokazał mi się błąd, odnośnie wyboru złej partycji w pliku startup. Po kilku próbach wybrałem właściwą i system pięknie odpalił - ALE TYLKO RAZ. Po resecie podobny bład o złej partycji. Więc później wypróbowałem wszystkie możliwe opcje dostępnych partycji ale już nie odpalił.

Drugi raz po kilku dniach zgrałem obraz na karte sd (1GB) i andek odpalil bez edycji startupa czyli była wybrana poprawnie karta sd. No ale niestety po uruchomieniu lekko się przywiesił i nie dałem rady nawet odblokować ekranu. Soft reset i znowu kernel panic :/

Opis odnosi się do najnowszej wersji ze stronki witu na googlach.

Bardzo bym prosił o jakieś sugestie, bo win mobile to już na szczęście przeszłość a wiemy że portowanie często przynosi dobre efekty np. HTC HD2 śmiga na andku aż miło Smile
Może i nasza omnia, mimo, że ma słaby chip graficzny (choć wątpię czy najtańsze androidy mają lepsze) i mało ramu, przyda się jeszcze na coś Smile

Pozdrawiam
Ja również czasami mam takie błędy, nie wiem z czego to wynika (jeszcze Smile
(05-17-2011, 07:30 PM)Grayah napisał(a): Dzisiaj bawiłem się przez chwilę Adroidem 2.2.1 na mojej Omni. Z instalacją nie miałem problemów, ale system zachowywał się co najmniej dziwnie. Po pierwsze nie miałem zasięgu, po drugie gdy ekran przygasł nie mogłem go w żadem sposób ponownie włączyć, po trzecie zawiesił się po wejściu do któregoś z ustawień. Niestety musiałem co chwila restartować telefon. Czasami po restarcie nie działał "dotyk" więc musiałem restartować tel. ponownieConfused. W wolnym czasie spróbuję może z inną wersją Androida.
Android 2.2.1 jest najświeższy i jak na razie najbardziej kulawy, ale pracuję nad nim, myślę, że w przyszłym tygodniu uporam się z updatem - naprawie jak najwięcej bugów.

vlad ostatnio troszkę się leni, ale nadal pracujemy nad androidem
Ogólnie to dziękuję wszystkim za zainteresowanie Smile
Odpowiedz
#7
Offline
 niko444
Full User
Full User
Liczba postów: 4
Liczba wątków: 1
Dołączył: Nov 2010
Reputacja: 0
Telefon: i-900
ROM: nie wiem
Tablet: 
ROM: 

moglby ktoś wrzucić te pliki na inne serwery? z nich ściąga się tragicznie, nie dość że prędkość na poziomie 50KB to jeszcze przerywa w 20% jakoś Angry
juz ktorys raz probuje pobrać. Z góry dzięki
Odpowiedz
#8
Offline
 crackgm
Full User
Full User
Liczba postów: 20
Liczba wątków: 1
Dołączył: Jan 2011
Reputacja: 66
Telefon: SGH-i900
ROM: i900XBIJI1
Tablet: 
ROM: 

(05-19-2011, 06:59 PM)niko444 napisał(a): moglby ktoś wrzucić te pliki na inne serwery? z nich ściąga się tragicznie, nie dość że prędkość na poziomie 50KB to jeszcze przerywa w 20% jakoś Angry
juz ktorys raz probuje pobrać. Z góry dzięki
Jutro zrobię reupload na easy-share, dziś już nie mam możliwości
Odpowiedz
#9
Offline
 Grayah
Full User
Full User
Liczba postów: 9
Liczba wątków: 1
Dołączył: May 2011
Reputacja: 0
Telefon: lg gt540
ROM: 2.3.7 CM7
Tablet: 
ROM: 

Tym razem spróbowałem wersji 1.5. Haret trzeba było instalować osobno. Odpalił bez problemu, ale po dłuższej chwili zaczęły pokazywać się ciągi znaków jak przy instalacji. Niestety Android ponownie się już nie pojawił. Musiałem zresetować tel. Po ponownym odpaleniu Windows nie widział już karty sd, niestety żadne inne urządzenie (czytnik kart, aparat fot.) również jej nie wykrywało. Po sformatowaniu karty jest już dobrze. Chyba skończyłem już moją przygodę z Androidem (przynajmniej na jakiś czas) Big Grin
Odpowiedz
#10
Offline
 Biohazard
Full User
Full User
Liczba postów: 3
Liczba wątków: 0
Dołączył: May 2011
Reputacja: 1
Telefon: Samsung i900
ROM: Barr2
Tablet: 
ROM: 

Witam.

Czy normalne jest to że Omnia bardzo się grzeje gdy jest włączony Android?
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości