[-]
Reklama

Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 2.42
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
Tags
spb ms poradźcie

SPB MS-poradźcie
Proszę, doradźcie jaki wgrać SPB MS do omni i8000, sprawdzony i w języku polskim. Dodam że wgrałem rom i8000NXXJG5.

Druga prośba: po wgraniu romu i8000NXXJG5 część słów które powinienem mieć w języku polskim jest w jakimś innym, np. miesiąc nazywa się "aprilis" z kreską nad a, nad datą widać napis "vasarnap", nad drugim a kreska. Jeśli wiecie co można z tym zrobić, to proszę - dajcie znać. Pozdrawiam.
Odpowiedz
Jeśli chodzi o pierwsze pytanie to ładujesz plik cab na pamięć i uruchamiasz go w telefonie.
To że masz nie po polsku rom znaczy tylko i wyłącznie o tym że nie poczytałeś wystarczająco na temat wgrywania romu. W octansie wybierasz XEO i to będzie odpowiadało za całe ustawienia językowe w systemie. Pewnie dlatego SPB też jest w innym języku bo nie ma chyba podziału wersji na języki.
Odpowiedz
Co do romu to zrobiłem wszystko co w opisie z tej stronki (chyba) :http://supportsamsung.pl/f1173/%5Bi8000%5D-%5Bwin-xp%5D-flashowanie-romu-4099/
Co do pierwszego pytania to prosiłem o podanie jakiejś sprawdzonej wersji która dobrze chodzi na tym telefonie bo na i900 miałem 2.0.
Pozdrawiam.
Odpowiedz
Wgraj jeszcze raz ROM, ale w Octans ustaw język na polski i CSC na XEO, tak jak napisał phr34k.
Spb Mobile Shell 3.5 i nowsze działają wszystkie poprawnie, tylko musisz mieć dobrze wgrany ROM, żeby wszystko działało. Ostatnią wersję znajdziesz w dziale Windows Mobile Download -> Nakładki graficzne.
Odpowiedz
Znalazłem w innym temacie informację że ten rom tak ma,są bodajże węgierskie słowa data i miesiące,reszta na tą chwilę ok.
Odpowiedz
Zmień na inny i będzie spoko. Może nawet lepiej działa.Wink
.

Odpowiedz
Jakieś sprawdzone typy?
Odpowiedz
(04-10-2011, 07:41 PM)wacha napisał(a): Jakieś sprawdzone typy?

Takich pytań mamy miliony. Nie ma niestety.
Ryrzy robi dobre romy może coś z jego stajni.
.

Odpowiedz
Ok.Coś pokombinuję.
Wrzuciłem jeszcze raz rom I8000NXXJG5 tylko plik csc wziąłem zamieniłem z I8000NXXJG4.Wygląda że wszystko jest ok.SPB MS wrzuciłem 3.5.5.Dzięki za porady wszystkim.Pozdrawiam.
Odpowiedz
Przecież wystarczy wybrać z csc XEO - brand polski w czystej postaci i z językiem nie ma zadnych problemów. Smile
Nie gap się! Buduj z nami MoDaCo.pl
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości