[-]
Reklama

Ocena wątku:
  • 8 głosów - średnia: 2.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
Tags
colorovo 7 85 citytab vision quad core a 31

[Rozwiązane] Colorovo 7.85' CityTab vision quad core A-31
Witam, właśnie stałem się posiadaczem tabletu Colorovo 7.85' CityTab vision quad core A-31series z androidem 4.2.2. Jest to marka własna firmy ABC Data. Oczywiście chciałbym wykonać roota w tym urządzeniu nie mówiąc już o pozostałych modyfikacjach. Niestety nic na ten temat nie znalazłem w necie. W społeczności androidowej nadzieja. Może ktoś z Was coś gdzieś wypatrzy.
Wrażenia z krótkiego użytkowania mam na razie takie sobie i raczej nie czuję mocy tego procesora.Na dzień dobry sklep play odmówił współpracy z błędem RPC : S-3 ale już sobie poradziłem. Pzdr

Wysłane z mojego CTLITE przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
Na początek radziłbym po prostu pobrać z marketu albo superusera albo supersu i zainstalować przez nie biblioteki czy coś bo o ile dobrze kojarze to
ta firma ABC... była też producentem funtaba dla orange a tam wystarczyła taka operacja aby zdobyć roota, jeśli nie zadziala to pomyślimy... Big Grin

Tam, na górze jest taki przycisk

Odpowiedz
Ok kombinuję w takim razie

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalk 4
Odpowiedz
znalazlem jeszcze takiego toola do tabów alwinera a31

Kod:
http://www.arctablet.com/blog/forum/arctools-application/installing-cwm-recovery-on-onda-v972-v812-allwinner-a31-tablets-with-arctools-root-required/
i widze ze moze on wgrac recovery, jakbys mial recovery twrp lub cwm to roota zrobisz bez problemu wgrywajac paczke roota z poziomu recovery:

Kod:
http://download.chainfire.eu/supersu

tylko nie wiem jak to sie ma do Twojego modelu, nie mialem stycznosci z tym procesorem jeszcze
S20 Ultra || ROM: Stock

Nie odpowiadam na PW !! Od tego jest FORUM... za dręczenie mnie na PW będę dawał warny !!
Odpowiedz
Dziwna sprawa, teoretycznie root jest ale Titanium daje komunikat że jest problem z poleceniem " su " lub aplikacją superuser. Zaleca ponowny root. Jakieś pomysły? Bo nie chcę Ryrzy ryzykować na dzień dobry i uwalić taba [SMILING FACE WITH OPEN MOUTH]

Wysłane z mojego CTLITE przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
Pobierz terminal emulator (jakikolwiek) i wpisz: su i zatwierdź enterem. Jeśli pojawi się "#" tzn że masz roota a Titanium może się pocałować Wink
Oneplus 7T 8/128GB | Oxygen OS Android 11 | Stock Kernel | Supcase UB Style

Samsung Galaxy Watch 3 | Ringke Air Sport

IPAD 10.2 (2019) | iOS 14.x | ESR Flip Cover
Odpowiedz
(12-24-2013, 10:40 AM)Toldo napisał(a): Pobierz terminal emulator (jakikolwiek) i wpisz: su i zatwierdź enterem. Jeśli pojawi się "#" tzn że masz roota a Titanium może się pocałować Wink
Niestety brak roota. Sprawdziłem również apką root checker która to pokazuje że root jest. Cuda nnormalnie.
Odpowiedz
Ponawiam pytanko o root do tego taba. Dalej niestety brak jakichkolwiek informacji na ten temat. Ktokolwiek cokolwiek?

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
jak masz pełny obraz ROMu do tego taba to mogę sprobować zmienić recovery na TWRP, wtedy by nie było problemu z instalacją czegokolwiek
S20 Ultra || ROM: Stock

Nie odpowiadam na PW !! Od tego jest FORUM... za dręczenie mnie na PW będę dawał warny !!
Odpowiedz
Niestety obrazu brak.....producent tez nie udostępnia

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości