03-19-2010, 04:37 PM
![]() |
|
![]() |
romy ryrzego z spb ms dyskusja |
Romy Ryrzego z SPB MS - dyskusja
|
Sprawdziłem sobie Manille i wracam do SPB Mobile Shell 3.5. Nie ma problemów przy obracaniu ekranu.
PS: Jeżeli nasz kucharz gotuje z innymi nakładkami niż standardowe (tu mam na myśli Manille), to może sprawi nam też jakiś rom z SPB Mobile Shell 3.5?
Radio rom nie był zmieniany, telefon z Orange, bateria trzyma 6-8 dni
![]()
Nie ma szans chyba bo Manila jako OEM jest właściwie za darmo, natomiast SPB trzeba kupić. Kwestia legalności.
Oneplus 7T 8/128GB | Oxygen OS Android 11 | Stock Kernel | Supcase UB Style Samsung Galaxy Watch 3 | Ringke Air Sport IPAD 10.2 (2019) | iOS 14.x | ESR Flip Cover
(03-19-2010, 04:43 PM)Toldo napisał(a): Nie ma szans chyba bo Manila jako OEM jest właściwie za darmo, natomiast SPB trzeba kupić. Kwestia legalności. Uważam że jeżeli się chce to można naprawde wiele, a ROM z SPB Mobile Shell 3.5 może być równie legalny jak z Manillą. Wystarczy zostawić możliwość rejestracji, czytaj zakupu licencji.
![]() (03-20-2010, 11:45 AM)g4dz10r3k napisał(a): Uważam że jeżeli się chce to można naprawde wiele, a ROM z SPB Mobile Shell 3.5 może być równie legalny jak z Manillą. Wystarczy zostawić możliwość rejestracji, czytaj zakupu licencji. Bądźmy realistami, kto to wgra? ![]() Oneplus 7T 8/128GB | Oxygen OS Android 11 | Stock Kernel | Supcase UB Style Samsung Galaxy Watch 3 | Ringke Air Sport IPAD 10.2 (2019) | iOS 14.x | ESR Flip Cover
(03-20-2010, 01:50 PM)Toldo napisał(a):(03-20-2010, 11:45 AM)g4dz10r3k napisał(a): Uważam że jeżeli się chce to można naprawde wiele, a ROM z SPB Mobile Shell 3.5 może być równie legalny jak z Manillą. Wystarczy zostawić możliwość rejestracji, czytaj zakupu licencji. Dobra daje spokój. Myślałem, że istnieje chociaż cień szansy, że Ryrzy zwróci na to uwage nim całą nadzieje zabije osoba, która nie jest Ryrzym. Jeżeli aż tak zwracamy uwagę na legalność i licencje to Ryrzy CHYBA nie do końca zajmuje się legalnie gotowaniem romów. Można by nawet stwierdzić, że jest to jakaś ingerencja w oprogramowanie producenta. Jeżeli się mylę to sorry i nie zawracam głowy.
![]()
Wyjaśniłbym Ci to ale wtedy sam musiałbym usunąć swój post i kilka innych. Wydaje mi się że skoro Ryrzy nie zrobił JESZCZE takiego romu tzn. że JUŻ nie zrobi. Zresztą nie jestem jego adwokatem, niech się sam wypowie. W kwestii legalności, samo robienie (przeróbka) jest legalne ale już publikowanie z punktu widzenia Micro$oftu jest nielegalne więc ciesz się tym co masz.
Tak na marginesie, czy Ryrzy jest JEDYNĄ kompetentną osobą na tym forum? Mamy ponad 2,5k uzytkowników (pomijam fakt że niewielka część się udziela) i posty w stylu "Ryrzy, czy bla bla bla", "Ryrzy to, Ryrzy tamto" są troszeczkę nie na miejscu. Nie po to powstało to forum, z całym szacunkiem dla Ryrzego, nie jest on jakimś bogiem, a forum nie jest miejscem oddawania mu czci. Pamiętajcie o tym. Oneplus 7T 8/128GB | Oxygen OS Android 11 | Stock Kernel | Supcase UB Style Samsung Galaxy Watch 3 | Ringke Air Sport IPAD 10.2 (2019) | iOS 14.x | ESR Flip Cover
Toldo, rozczarowujesz mnie pisząc, że Ryrzy nie jest jakimś bogiem, ja uważam, że jest niepodważalnym bogiem ROM-ów do i900
![]() g4dz10r3k, wgotowanie SPB MS do rejestracji, nie jest nielegalne, ale Ryrzy jest adeptem Manilki, i nie trzeba zapomnieć, że gotuje przede wszystkim pod siebie, co jest zupełnie zrozumiałe. Dogranie SPB MS do wersji normal, albo lite, zajmuje 3 minutki i nie zabiera wiele więcej pamięci, niż jakby było wgotowane, więc nie ma, na co narzekać. Zerknąłem jednocześnie na założoną kiedyś przez Ryrzego ankietę, i proszę: Ankieta „Której nakładki na WM używasz na Swojej Omnii ? Spb Mobile Shell (42%, 466 Votes) TouchFLO 2D (M2D) (37%, 415 Votes) Titanium (9%, 100 Votes) Klasyczny Dzisiaj (8%, 91 Votes) Innej (dodaj w komentarzu) (4%, 35 Votes)” Pomogłem? Wstawiłem fajny program? Podreperuj moją reputację
![]()
Amen
Nie ma i nie będzie ROMów mojej produkcji z SPB... Tak mówiłem rok temu tak mówię i teraz i nic się z tym nie zmieni... A tak btw. Powoli kończę przygodę z i900.... (03-20-2010, 03:43 PM)Ryrzy napisał(a): Amen Jak my wszyscy Ryrzy.... II kupować?? Pomogłem? Wstawiłem fajny program? Podreperuj moją reputację
![]() |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości