[-]
Reklama

Ocena wątku:
  • 61 głosów - średnia: 2.72
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
Tags
radio romy dyskusja

Radio Romy - dyskusja
Witam Smile

Mam pytanie czy radio rom BVHH6 jest dobrym wyborem czy jest jakiś o sprawdzonym znacznie lepszym działaniu pytam bo od dwoch dni nie mogę połączyć się z WiFi w domu i zacząłem podejrzewać właśnie radio o te problemy a gdybym miał robić tak nie bezpieczny krok to chce wiedzieć czy to jest coś warte.

Problemy z wifi są następujące od dwóch dni nie zależnie od tego co ustawie w polach IP brama DNS itp. i jak bym nie skonfigurował połączenia to Omnia się nie chce połączyć a jeszcze tydzień temu działała prawidłowo. Notebook chodzi jak chodził więc to raczej nie wina routera
Pomogłem ci? Napisałem coś mądrego? Podnieś mi reputacje Wink
Odpowiedz
(01-25-2010, 09:25 PM)amonlb napisał(a): Witam Smile

Mam pytanie czy radio rom BVHH6 jest dobrym wyborem czy jest jakiś o sprawdzonym znacznie lepszym działaniu pytam bo od dwoch dni nie mogę połączyć się z WiFi w domu i zacząłem podejrzewać właśnie radio o te problemy a gdybym miał robić tak nie bezpieczny krok to chce wiedzieć czy to jest coś warte.

Problemy z wifi są następujące od dwóch dni nie zależnie od tego co ustawie w polach IP brama DNS itp. i jak bym nie skonfigurował połączenia to Omnia się nie chce połączyć a jeszcze tydzień temu działała prawidłowo. Notebook chodzi jak chodził więc to raczej nie wina routera
Jeśli jeszcze tydzień temu działała prawidłowo, to raczej nie ma powodu sądzić, że to wina Radio ROM-u, lecz raczej ustawień połączenia
Mogę Cię uspokoić, że krok do zmiany Radio, nie jest krokiem niebezpiecznym Tongue
Wystarczy zastosować się do instrukcji, i raczej nie ma dużego niebezpieczeństwa Big Grin
Pomogłem? Wstawiłem fajny program? Podreperuj moją reputację Big Grin
Odpowiedz
Może to i wina ustawień ale problem w tym że ja wszystko ustawiłem od samego początku każdą cyferkę wklepałem kilka razy więc nie ma błędu wcześniej na tych ustawieniach działało a teraz nie działa..... i w dodatku co wchodzę w ustawienia WiFi to znika moje połączenie za każdym razem musze je na nowo wklepać. Radio podobno w omni niebezpiecznie wgrywać nie próbowałem ale czytałem gdzieś xD z resztą ma to sens skoro mam BVHH6? Jest na sali ktoś kto potrafi powiedzieć które wgrać najlepiej?
Pomogłem ci? Napisałem coś mądrego? Podnieś mi reputacje Wink
Odpowiedz
(01-25-2010, 09:43 PM)amonlb napisał(a): Może to i wina ustawień ale problem w tym że ja wszystko ustawiłem od samego początku każdą cyferkę wklepałem kilka razy więc nie ma błędu wcześniej na tych ustawieniach działało a teraz nie działa..... i w dodatku co wchodzę w ustawienia WiFi to znika moje połączenie za każdym razem musze je na nowo wklepać. Radio podobno w omni niebezpiecznie wgrywać nie próbowałem ale czytałem gdzieś xD z resztą ma to sens skoro mam BVHH6? Jest na sali ktoś kto potrafi powiedzieć które wgrać najlepiej?

Co do ustawień, to zrób HR (nie zapomnij o kopii zapasowej danych) i ponów próbę połączenia, co do Radia, to najlepszym sposobem jest testowanie, gdyż może się okazać, że Radio które świetnie się spisuje u mnie, nie będzie dobrze funkcjonowało u Ciebie (wpływ na to mogą mieć ROM i warunki w jakich odbierasz sygnał).
A co do wgrywania, to jeszcze raz: przestrzegaj instrukcji, a ryzyko wcale nie jest większe, niż to, że telefon wypadnie Ci z kieszeni na ziemie Big Grin
Pomogłem? Wstawiłem fajny program? Podreperuj moją reputację Big Grin
Odpowiedz
Polecam najnowsze radio JCIC2
Odpowiedz
Że tak zapytam: ma kolega zainstalowanego iToucha? U mnie powodował właśnie takie babole że nie łączył się z routerem...

A jeśli chodzi o radio to obecnie mam JIIA1 i działa bez zarzutu od 1,5 miesiąca, wcześniej miałem XBIC1 i było troszkę gorsze, m.in. słabiej bateria trzymała.
Oneplus 7T 8/128GB | Oxygen OS Android 11 | Stock Kernel | Supcase UB Style

Samsung Galaxy Watch 3 | Ringke Air Sport

IPAD 10.2 (2019) | iOS 14.x | ESR Flip Cover
Odpowiedz
(01-25-2010, 11:34 PM)Toldo napisał(a): wcześniej miałem XBIC1 i było troszkę gorsze, m.in. słabiej bateria trzymała.

U mnie właśnie XBIC1 sprawowało się poprawie z wyjątkiem trzymania bateri właśnie. Po zmianie na CIJ2 nastąpiła znaczna poprawa
Odpowiedz
No u mnie właśnie JIIA1 poprawiło sytuację z baterią. Na luzie 4 dni trzyma, a słucham muzyki i używam wifi trochę, do tego kilkanaście esek i rozmów dziennie...
Oneplus 7T 8/128GB | Oxygen OS Android 11 | Stock Kernel | Supcase UB Style

Samsung Galaxy Watch 3 | Ringke Air Sport

IPAD 10.2 (2019) | iOS 14.x | ESR Flip Cover
Odpowiedz
stilo_kielce
napisz prosze jak CI sie to radio spisuje,
jak jakosc polaczen, zasieg, itp
czy rozmawiales moze na tym radiu przemieszczajac sie samochodem .... ?
jesli tak to jak sie spisywal?
Ew, czy ktos z forumowiczow posiada radio JCIC2
i moglby podzielic sie swoimi spostrzezeniami...
bylbym wdzieczny ...

Pzdr
dj.vadim
----------------------------------------------------
Tel: SGH-i900
Rom: i900SAID2/28230 PL M2DC by Ryrzy
RadioRom: i900JCIC2

Odpowiedz
(01-26-2010, 06:10 PM)dj.vadim napisał(a): stilo_kielce
napisz prosze jak CI sie to radio spisuje,
jak jakosc polaczen, zasieg, itp
czy rozmawiales moze na tym radiu przemieszczajac sie samochodem .... ?
jesli tak to jak sie spisywal?

Rozmawiam głównie w samochodzie bo pracuję jako przedstawiciel. Zauważyłem znaczną poprawa zasięgu! Są miejsca gdzie do tej pory na innych romach nie było w ogóle ani kreski, a teraz spokojnie jadę i rozmawiam. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony.

Poza tym znacznie poprawiła się żywotność baterii.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości