![]() |
|
![]() |
radio romy dyskusja |
Radio Romy - dyskusja
|
Witam
![]() Mam pytanie czy radio rom BVHH6 jest dobrym wyborem czy jest jakiś o sprawdzonym znacznie lepszym działaniu pytam bo od dwoch dni nie mogę połączyć się z WiFi w domu i zacząłem podejrzewać właśnie radio o te problemy a gdybym miał robić tak nie bezpieczny krok to chce wiedzieć czy to jest coś warte. Problemy z wifi są następujące od dwóch dni nie zależnie od tego co ustawie w polach IP brama DNS itp. i jak bym nie skonfigurował połączenia to Omnia się nie chce połączyć a jeszcze tydzień temu działała prawidłowo. Notebook chodzi jak chodził więc to raczej nie wina routera
Pomogłem ci? Napisałem coś mądrego? Podnieś mi reputacje
![]() (01-25-2010, 09:25 PM)amonlb napisał(a): WitamJeśli jeszcze tydzień temu działała prawidłowo, to raczej nie ma powodu sądzić, że to wina Radio ROM-u, lecz raczej ustawień połączenia Mogę Cię uspokoić, że krok do zmiany Radio, nie jest krokiem niebezpiecznym ![]() Wystarczy zastosować się do instrukcji, i raczej nie ma dużego niebezpieczeństwa ![]() Pomogłem? Wstawiłem fajny program? Podreperuj moją reputację
![]()
Może to i wina ustawień ale problem w tym że ja wszystko ustawiłem od samego początku każdą cyferkę wklepałem kilka razy więc nie ma błędu wcześniej na tych ustawieniach działało a teraz nie działa..... i w dodatku co wchodzę w ustawienia WiFi to znika moje połączenie za każdym razem musze je na nowo wklepać. Radio podobno w omni niebezpiecznie wgrywać nie próbowałem ale czytałem gdzieś xD z resztą ma to sens skoro mam BVHH6? Jest na sali ktoś kto potrafi powiedzieć które wgrać najlepiej?
Pomogłem ci? Napisałem coś mądrego? Podnieś mi reputacje
![]() (01-25-2010, 09:43 PM)amonlb napisał(a): Może to i wina ustawień ale problem w tym że ja wszystko ustawiłem od samego początku każdą cyferkę wklepałem kilka razy więc nie ma błędu wcześniej na tych ustawieniach działało a teraz nie działa..... i w dodatku co wchodzę w ustawienia WiFi to znika moje połączenie za każdym razem musze je na nowo wklepać. Radio podobno w omni niebezpiecznie wgrywać nie próbowałem ale czytałem gdzieś xD z resztą ma to sens skoro mam BVHH6? Jest na sali ktoś kto potrafi powiedzieć które wgrać najlepiej? Co do ustawień, to zrób HR (nie zapomnij o kopii zapasowej danych) i ponów próbę połączenia, co do Radia, to najlepszym sposobem jest testowanie, gdyż może się okazać, że Radio które świetnie się spisuje u mnie, nie będzie dobrze funkcjonowało u Ciebie (wpływ na to mogą mieć ROM i warunki w jakich odbierasz sygnał). A co do wgrywania, to jeszcze raz: przestrzegaj instrukcji, a ryzyko wcale nie jest większe, niż to, że telefon wypadnie Ci z kieszeni na ziemie ![]() Pomogłem? Wstawiłem fajny program? Podreperuj moją reputację
![]()
Polecam najnowsze radio JCIC2
Że tak zapytam: ma kolega zainstalowanego iToucha? U mnie powodował właśnie takie babole że nie łączył się z routerem...
A jeśli chodzi o radio to obecnie mam JIIA1 i działa bez zarzutu od 1,5 miesiąca, wcześniej miałem XBIC1 i było troszkę gorsze, m.in. słabiej bateria trzymała. Oneplus 7T 8/128GB | Oxygen OS Android 11 | Stock Kernel | Supcase UB Style Samsung Galaxy Watch 3 | Ringke Air Sport IPAD 10.2 (2019) | iOS 14.x | ESR Flip Cover
No u mnie właśnie JIIA1 poprawiło sytuację z baterią. Na luzie 4 dni trzyma, a słucham muzyki i używam wifi trochę, do tego kilkanaście esek i rozmów dziennie...
Oneplus 7T 8/128GB | Oxygen OS Android 11 | Stock Kernel | Supcase UB Style Samsung Galaxy Watch 3 | Ringke Air Sport IPAD 10.2 (2019) | iOS 14.x | ESR Flip Cover
stilo_kielce
napisz prosze jak CI sie to radio spisuje, jak jakosc polaczen, zasieg, itp czy rozmawiales moze na tym radiu przemieszczajac sie samochodem .... ? jesli tak to jak sie spisywal? Ew, czy ktos z forumowiczow posiada radio JCIC2 i moglby podzielic sie swoimi spostrzezeniami... bylbym wdzieczny ... Pzdr dj.vadim ---------------------------------------------------- Tel: SGH-i900 Rom: i900SAID2/28230 PL M2DC by Ryrzy RadioRom: i900JCIC2 (01-26-2010, 06:10 PM)dj.vadim napisał(a): stilo_kielce Rozmawiam głównie w samochodzie bo pracuję jako przedstawiciel. Zauważyłem znaczną poprawa zasięgu! Są miejsca gdzie do tej pory na innych romach nie było w ogóle ani kreski, a teraz spokojnie jadę i rozmawiam. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Poza tym znacznie poprawiła się żywotność baterii. |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości