![]() |
|
![]() |
romy i900 yonn |
ROMy i900 Yonn.
|
Witam,
Po dłuższym użytkowaniu angielskich ROMów OCK postanowiłem poszukać ewentualnych innych, może lepszych. Znalazłem ROMy zrobione przez Yonn'a i tu pojawia się moje pytanie, ma/miał ktoś jego ROM? Co o nich sądzicie i który polecacie? Myślałem nad ROMem z SPB z motywem DROID, tylko nie wiem jak z jego instalacją... Pobiera się normalnie plik .exe i jeszcze folder Program Files... Nie wiem czy to jest do wgrania przed czy po flashowaniu? Kod: http://www.modaco.com/content/i900-general-omnia-rom-discussion/311274/yonn-i900-roms/
Ostatnio używam Romu z HS++ czyli ostatniego i moje wrażenia są pozytywne, działa sprawnie, jak dotąd bez zwiech, książka telefoniczna jest omni lite, wolna pamięć to ok 50mb RAM. sporo wgotowanych bajerów dla dłubacza. W paczce z romem jest kilka dodatków które wgrywają sie przez XDA_UC. Nie napotkałem problemów z łączeniem się z internetem poprzez gprs jak to miało miejsce u mnie w innych romach ANG. Ogólnie polecam, fajnie wygląda motyw ala LG Swift Black
![]()
Ten ROM również pobrałem, tylko czy ten "dodatkowy" folder wgrywa się przed czy po flashowaniu (na pamięć telefonu czy na Moją Pamięć)?
Folder Program files wgrywa się na My Storage przed instalacja, wtedy masz
skonfigurowanego SpbMobileShell. Co do romów to ten ostatni Droid bodajże v3 jest rewelacja - do dziś go używam.
Jeszcze jedna prośba, mógłby mi ktoś objaśnić, czym dokładnie różnią się wersje ROMu z HS++ Yonn'a?
Nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym pagepool i cache ![]()
Nie doczytalem że przed wgraniem romu trzeba skopiować katlog Program Files do My storage. Wiec skopiowałem Program Files po wgraniu romu, potem zainstalowałem
Kod: My Storage\Program Files\DroidProPlus Tools\Yonn SPB Shortcuts.cab
Istnieje może ROM Yonn'a w wersji Lite (ew. M2D bez "bajerów")?
Szczerze to wszystko w romie Droid V3 jak i HS++ najnowszym jest świetne, ale niezbyt podoba mi się ogólnie SPB Mobile Shell jako taki, a ten drugi na podstawie HS++ czasami dziwnie u mnie działał i nieraz potrzebował SR (raz nawet HR). Wersja Lite takiego ROMu byłaby świetna, wgrałbym M2D 1.2 lub coś innego sam ![]()
wydaje mi się kolego, że podobny efekt uzyskasz rezygnując z jego firmowego xda_uc lub wybierając tylko niektóre aplikacje. Ja własnie będę wgrywać ostanią wersję z hs++, muszę zobaczyć jak to działa
![]() Edit: Więc wgrałem z ciekawości HS++, muszę powiedzieć, że jest imponujący. Zaraz ściągnę folder z customizacją spb droid i sprawdzę czy mi nie będzie mi odpowiadać.
Wgrałem właśnie ponownie ten najnowszy ROM HS++ i zakładka wiadomości (SMS) coś nie chce działać. Tam, gdzie teoretycznie powinny pokazywać się nowe SMSy i starsze wiadomości jest tylko puste pole, przesuwać się nie da, po kliknięciu nic się nie dzieje. W tejże zakładce mogę tylko napisać nowego smsa (klikając na jedną z ikon po prawej stronie).
Coś ja nie umiem zrobić, czy coś jest "zepsute"? ![]() EDIT: Kolejny, jak mniemam, błąd: Słuchając muzyki po jakimś czasie dźwięk w ogóle zanika, na całym telefonie. Pomagał mi tylko SR. Działo się tak używając S2P czy WMP. Przy aktualizacji pogody również potrafił się zawiesić. Nie wiem, czy to tylko u mnie, ale ROM ma kilka znaczących/wkurzających błędów... Gdyby nie one soft byłby wręcz wzorowy. Swoje plusy ma (sprawdzałem w wersji z włączonym i wyłączonym Cash'em)... Działa naprawdę szybko, dotyk wprost wspaniale, ogólny pomysł genialny, wygląd również, tylko gdyby nie te opisane przeze mnie błędy.... Z tego, co wyczytałem na modaco.com, Yonn ma zamiar wypuścić nowy ROM ![]() Z miłą chęcią go przetestuje i mam nadzieję, że jak go raz zainstaluje, tak dluuugo nie zmienię ![]() Tymczasem zamierzam przetestować jakiś inny, angielski ROM (być może, że ponownie SPB DROID od Yonn'a) ![]()
Nawet niezłe ROMy ale dla człowieka przyzwyczajonego do M2D raczej nie polecam. Niby ten HS++ przyjazny dla użytkownika ale już dodanie kogoś do FAV kontaktów czy dodanie programu do APPS to dla mnie mordęga (zajmuje około 10x dłużej niż w M2D gdzie tylko tap tap i program dodany). Faktem jest, że ROM super szybko trybi i nawet ładnie wygląda. Dla tych którzy dużo nie chcą grzebać to polecam. Co do Droida na SPB nie będę się wypowiadał bo tam to już tylko kwestia przyzwyczajenie do SPB. Kiedyś używałem SPB i było całkiem niezłe ale moim skromnym zdaniem do Manilki się nie umywa
![]() Pozdrawiam i radzę być cierpliwym, bo jak OCK wypuści kolejnego ROMa (który miał być już 2 miesiące temu) to pewnie będzie urywał *****ę ![]() |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości