[-]
Reklama

Ocena wątku:
  • 19 głosów - średnia: 2.84
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
Tags
wm6 5 24611 b7300 stylized ol widgets

[ROM] [WM6.5] [24611] B7300 stylized - OL Widgets
jak w temacie. ROMik dla testu, idea jest dobra, bardzo fajnie to śmiga Smile

z RAMem krucho, tylko coś koło 59mb z AS, bardzo biednie. ale za to fajnie wygląda Smile

jak na razie wiem tylko, że widgety są przesunięte w dół (wina dolnopaskowca) i że wiadomości gubią grafiki. w razie problemów z wiadomościami - pisać, postaram się wytłumaczyć co i jak.

aplikacje:
zacznijmy od B7300.
- Kontakty
- Kalendarz dotykowy
- Midomi
- Historia połączeń
- Menedżer plików
- Menu główne (jupi! Big Grin)
- Zegar
- Wiadomości (test, jak widać w Starcie.)
- Widgety
reszta jak w MR v3, czyli:
- Showcase,
- SIPChange.

link:
Kod:
http://www.4shared.com/file/8pFA1M2O/MR_B7300stylized_Widgets.html

screeny:
[Obrazek: 2qdxyzp.jpg]
[Obrazek: 2n1vo0p.jpg]
[Obrazek: eitjir.jpg]
[Obrazek: 30nezxs.jpg]
Lumia 520, WP8
Odpowiedz
Faktycznie wiadomości gubią grafikę, szczególnie uciążliwe jest to w ustawieniach, gdzie nie widać kontrolek.
Brak Touch Playera, co zauważyłem z opisu, po doinstalowaniu, wysypuje się na dodawaniu utworów do biblioteki, zaraz sprawdzę czy to znany błąd że sypie się kiedy znajdzie pliki wideo (lub nieobsługiwane pliki wideo).
Chyba jednak wolę Titanium zamiast Widgetów...
Aplet dodawania widtetów z internetu nie działa ani przy połączeniu przez WiFi ani przez 3G i GPRS.. co mocno go upośledza. Przynajmniej pogoda się ładnie uaktualnia.
Co do pogody, przy wyborze miasta nagłówek strony ustawień jest po hiszpańskuWink
Więcej grzechów przez pierwsze 15 minut nie znalazłem.

Za to z plusów.. znana mi rzecz, w książce telefonicznej jeśli włączymi filtrowanie kontaktów np tylko telefon bez sim, zapamiętuje ustawienia przy następnym uruchomieniuSmile czyli robi coś, czego nie umiała ta aplikacja kiedy była wgotowywana w romy. (tzn bez edycji rejestru)

Rom ciekawyWink
I działa dużo żwawiej niż rom Majino z modaco.comSmile
Mietas, WIELKIE BRAWA za inwencję Smile Pełen respect z mojej stronySmile
Adaho0_
Spojrzał Bóg na posty nasze, usiadł i zapłakał...

Lepiej zostać na lodzie niż wdepnąć w g... , ślisko tak samo ale za to pachnie zdecydowanie lepiej.
Odpowiedz
dzięki za testy.

bug z TouchPlayerem jest mi znany - dlatego nie wylądował w ROMie Smile spróbuj wcisnąć wersję od i900.
widgety internetowe, nie wiem, nie testowałem.. wiem w każdym razie że pogoda działa i wiem też o tym że ustawienia są po hiszpańsku Smile
Lumia 520, WP8
Odpowiedz
Ok, czyli część dalsza znalezisk...
Ustawienia zaawansowane | System :
- Informacje zwrotne od klienta - nie działa (w sumie i dobrze)
- Wprowadzanie tekstu - nie działa (wiem, jest SIPChange, ale używam EZ Keyboard i nie mogę w SIPChange wyłączyć dźwięku klawiatury, za chiny ludowe nie wiem gdzie tego szukać..)
Instalacja jakiegokolwiek Touch Playera nie pomaga, wywala się każdy. W sumie troszkę szkoda, ale da się bez tego żyć. IMHO Omnia jest lepszym playerem niż iPhone Tongue
- nie można zmienić tapety z poziomu ustawień wyświetlacza. Tylko z Obrazów i Wideo.
Instalacja jakiegokolwiek ciemnego tła (najlepiej czarnego u góry) i nie widać kompletnie przesunięcia tła pod Widgetami, z wyjątkiem białego paska tuż pod górnym paskiem stanu. wygląda to nawet nieźle.
Ustawienie w ustawieniach drugiego tła dla Main Menu sprawia że 1. Main Menu wygląda zdecydowanie lepiej, 2. może to efekt placebo, ale ikonki w Main Menu także wyglądają na mniej postrzępione.
Problemy z grafiką w wiadomościach sięgają głebiej, próbując usunąć dany wątek rozmowy (wiad odebrane i wysłane od jednej osoby) zamiast jakichkolwiek okien dialogowych wyświetla się czarny tekst na przyciemnionym ekranie...
Czyli do naprawienia w następny rzucie.
W każdym razie przez 3/4 nocy (nie mogłem spać) nie było żadnych problemów ze stabilnością, baterią, pamięcią, dziwnych błędów, zwieszek ani restartów. Działa stabilnie mimo że czasami rom się zastanawia co zrobić.
Używa się przyjemnieSmile
Adaho0_

Lepiej zostać na lodzie niż wdepnąć w g... , ślisko tak samo ale za to pachnie zdecydowanie lepiej.
Odpowiedz
ja zauważyłem że nie idzie odpisać w czacie ;/. wie ktoś może jak to wyłączyć?
Lumia 520, WP8
Odpowiedz
Czacie.. masz na myśli wątki wiadomości sms??

Jeśli tak to http://www.modaco.com/content/i900-gener...fix-6-5-1/
post nr 1 i nr 3
o ile dobrze myślę i o ile to cokolwiek pomocne, bo do końca nie wiem co masz na myśli.
Adaho0_

Odpowiedz
tak tak, nie idzie robić spacji w odpowiedzi w wątku sms.

ten link dotyczy klienta MMS z i900, a tu bug z aplikacją z B7300.. ;/
Lumia 520, WP8
Odpowiedz
może kontakt z Majino z modaco.com coś by pomógł?? Z tego co wiem on jako jeden z pierwszych zrobił rom dla i900 stylizowany na B7300. U niego wiadomości chodziły bez zarzutu.
Link do tematu.. http://www.modaco.com/content/i900-gener...nia-b7300/
Inna sprawa że Majino poddał się i zamknął sprawę.
Adaho0_

Odpowiedz
(05-30-2010, 07:48 PM)Adaho0 napisał(a): może kontakt z Majino z modaco.com coś by pomógł?? Z tego co wiem on jako jeden z pierwszych zrobił rom dla i900 stylizowany na B7300. U niego wiadomości chodziły bez zarzutu.
Link do tematu.. http://www.modaco.com/content/i900-gener...nia-b7300/
Inna sprawa że Majino poddał się i zamknął sprawę.

Na Handy-faq otwarto tez ten projekt.

Link: http://www.handy-faq.de/forum/samsung_i9...mware.html

jest na razie BETA, ale ludzie testuja i wymieniaja sie doswiadczeniami.
Odpowiedz
Cytat:Na Handy-faq otwarto tez ten projekt.

Zgadza się, Rom Norina i Majina to niemal ta sama produkcja, ma nawet te same błędy, zlokalizowana ładnie w "języku najeźćców" Big Grin
B7300 Mietasa to moim zdaniem, bo szczegółów nie znam, rodzima produkcja. Poznaję choćby po tym że w MRv4 w ustawieniach pamięci jest "Pamięć główna" a w romie Majino był tylko RAM i Memory Card, nie mógł obejść tego że OL nie ma wbudowanej pamięci. Inna sprawa że w MRv4 nie działają wzkaźniki ilości pamięci zajętej i wolnej z wyjątkiem Karty pamięci. Ale znając życie Mietas i to poprawi.
Cytat:jak w temacie. ROMik dla testu, idea jest dobra, bardzo fajnie to śmiga Big Grin
to wyjaśnia sprawęSmile
Adaho0_

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości