Liczba postów: 987
Liczba wątków: 261
Reputacja:
1,798 Telefon: Samsung Galaxy S8+ ROM: Android 9 Tablet: Microsoft Surface GO ROM: Windows 10
ROM Bazowy: [WM 6.5][SAID2][PLK] Bulid: 23017 Typ Custom ROMu: Lite Nazwa ROMu: WallE E4KL-Plus 1.0
Każdy modyfikowany ROM wgrywasz do urządzenia tylko i wyłącznie na własną odpowiedzialność.
Nadal pomykamy na bazie ROMu E4.
Tym razem jest to rozwinięcie ROMu E4KL[KLIK], który został uzupełniony o kilka elementów na podstawie wniosków użytkowników.
Usunąłem:
FlashLite (specjaliści twierdzą, że i tak jest zbędny),
Titanium,
Gry,
Livesearch,
TagReader,
Dodatkowe dźwięki dzwonków i alarmów oraz przykładową muzykę,
Transcriber,
Startowe wprowadzenie do użytkowania WM,
WindowsLive,
Widżety,
Tematy Today,
Egzotyczne IMEI,
Nakładli graficzne Samsunga (dialer, zegar etc.),
Internet Explorera został pozbawiony sporej części swojej zawartości, linków w systemie i odnośników do niego - generalnie da się go wywołać poprzez linki internetowe i będzie jako tako działał, choć może się sierścić podczas pierwszego uruchamiania,
Duuuuuuużo innych plików i śmieci.
Standardowo dodałem:
Aparat z poprawką od pako777,
.NET CF 3.5,
Rozszerzone XTra-GPS (nowy wygląd),
MortScript (często się przydaje),
XDA_UC - Autoinstalator programów po HR,
SMI WM Pro SDK Redist (SDK Samsunga, często się przydaje),
HTCSensorSDK (HTCEmu),
SDKCerts (dodatkowe certyfikaty),
Ikonkę komunikacji Bluetooth (program: BluetoothIconNotifier, który dostosowałem do rozdzielczości WQVGA),
Fix dla instalatorów Resco - teraz instalatory programów firmy Resco powinny być zamykane poprawnie,
Fix poprawiający wyświetlanie niektórych ikon Menu Start.
Dodatkowo pojawiły się:
Radio FM,
LockScreen,
Microsoft Office Mobile 2010,
Dial-Up Enabler/Disabler (coś w rodzaju NoData, ale ładniejsze),
OBEX Inbox (pomaga przekierowywać pliki z transmisji BT do wybranego folderu - domyślnie ustawiony na "Moja pamiec")
Esmertec Jbed (Java - lepsza od tej oryginalnej),
PPC PimBackup (kopie zapasowe danych PIM),
Total Commander (bardzo dobry menedżer plików),
Zmieniłem:
Wyłączyłem startową kalibrację ekranu,
Ustawiłem dokładniejszą kalibrację ekranu - przynajmniej da się w miarę wygodnie używać dotyku zaraz po romowaniu.
Starałem się poprawić czułość ekranu (jak to wyszło to w praniu się pokaże),
Wyłączyłem dźwięki startowe,
Sporo podłubałem w rejestrze...,
Podmieniłem ekrany startowe - a tak... Mój ROM to sobie zmieniam
PinPad na czarny,
Dialer Windowsa na czarny.
Występujące niedogodności:
Oczywiście samoczynne zresetowanie daty - należy na to zwrócić uwagę podczas kilku pierwszych SRów - w przypadku wystąpienia takiego zjawiska, należy ponownie ustawić datę, odczekać kilkanaście sekund i zrobić SR lub wyłączyć urządzenie przyciskiem "Power".
Po przywróceniu kontaktów za pomocą PIM Backup wymagany jest Soft Reset - inaczej urządzenie będzie muliło a z listy kontaktów praktycznie nie da się korzystać.
Liczba postów: 26
Liczba wątków: 1
Reputacja:
3 Telefon: Omnia I900--i ROM: G_S_5.1 Tablet: ROM:
Wg.mnie najlepiej dzialajacy ROM, co do niego nie moge miec zastrzezen.
Dogralem manille i QuickMenu-po tym zabiegu wystarczy mi na dlugo[poki nie pojawi sie nowy ], mam jednak jedno pytanie, po instalce zegara[Samsung O-Lite Clock (Zegar) PL z tego forum] nie dziala on...>tzn. nie dzialaja alarmy- co moze byc tego powodem?, clock jest zainstalowany stand. na pamieci glownej.
Liczba postów: 4,240
Liczba wątków: 260
Reputacja:
2,733 Telefon: Oneplus 7T ROM: Najnowszy :P Tablet: IPad 10.2 (2019) ROM: IOS14
Ale co masz na myśli przez niedziałające alarmy? Chodzi Ci o to że Manilka nie pokazuje włączonego alarmu? Manilka pokazuje status tylko alarmu windowsowego i G-Alarm.