[-]
Reklama

Ocena wątku:
  • 19 głosów - średnia: 2.74
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
Tags
wm6 5 21885 plk angelus

[ROM] [WM6.5] [21885] [PLK] Angelus
ROM: WM 6.5 PLK
Build: 21885 (belka na górze)
Typ: Moim zdaniem UL
Nazwa własna: Angelus_6521885
Status: RC

A co ja mogę powiedzieć więcej o tym romie. Błędy jakie znalazłem przy tworzeniu już zdążyłem usunąć i naprawić. Czy wszystkie? nie wiem, jeśli coś znajdziecie - dajcie znać a w miarę możliwości usunę to.

Co usunąłem:
Praktycznie wszystko. Z Samsungowskich dodatków nic nie zostało bo i tak uważam, że te rzeczy są bez sensu, a mają lepsze zamienniki.

Co zmieniłem:
  • Advanced Configuration 3.3
  • HTC Task Manager - zamykanie krzyżykiem aplikacji
  • HTC Calculator - zamiast tego standardowego windowsowskiego
  • .NET CE 3.5
  • Flash Lite 3.1
  • XDA_UC - automatyczna instalacja oprogramowania. link do instrukcji używania:http://eomnia.net/showthread.php?tid=701...3#pid41083
  • Animacje i dźwięki startu i wyłączenia systemu, ikony
  • Różne, różniste poprawki w rejestrze.

Uwagi:
  • Jest to ROM z gatunku: "nie ma nic, co chcesz to sobie zainstaluj". Starałem się zrobić ROM taki, żeby każdy mógł sobie podogrywać programy jakie tylko chce, a nie takie jakie ja mu narzucę.
  • po przywróceniu kontaktów przez PIM BackUp omnia może się trochę zamulić i nie chcieć współpracować. Czym to jest spowodowane? nie wiem. Moją radą na to jest:zrobić SR przez klawisz koło przycisku POWER. Jeśli program dokończył przywracanie, kontakty/sms/itp będą przywrócone.
  • Na samym początku, przez kilka SR`ów może nie zapisywać się data i godzina. Rozwiązanie - ustawiać do skutku, choć ja proponuję zmienić i normalnie wyłączyć omnię przez przytrzymanie klawisza POWER.

A teraz to co chyba wszystkich najbardziej w ROMie interesuje:

[Obrazek: screen01m.png]

[Obrazek: screen02.png]

No i same pliki:
-Wersja dla Grand Prix:

Kod:
    http://www.multiupload.com/C56J7R9RAU

-Wersja EXESadnie mam jak jej przetestować dlatego zalecam ostrożność przy wersji EXE)

Kod:
http://www.multiupload.com/Z6P50MAVVQ

No i jakże mógłbym zapomnieć: "LISTA PŁAC"
  • Przedewszystkim Wall-E: za nieocenioną pomoc i cierpliwość w zrozumieniu i tworzeniu tego ROMU.
  • Ryrzy: za udostępnienie paru elementów które wykorzystałem
  • Łukasz: za udostępnienie kuchenki
  • Oraz wszyscy którzy pomagali mi i podpowiadali co i jak zrobić
Dla Was wszystkich: SERDECZNE DZIĘKI

Tak jak obiecywałem, naprawy błędów:
  • 6.07.2010,0:53 Niechcący wywaliłem ustawienia operatora. Cabik, który powinien to naprawić:
    Kod:
    http://www.multiupload.com/2OPWP36F8N
Przy każdym znalezionym błędzie, robię jeszcze raz ROM. Caby są dla tych którzy zdążyli pobrać ROM przed godziną o której wrzucam caba!

NIE PONOSZĘ ŻADNEJ ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA ROM!! ROBISZ TO TYLKO I WYŁĄCZNIE NA WŁASNE RYZYKO!!
Odpowiedz
Cyferki wyglądają przyjaźnieWink Gdyby tylko nie lubiana przeze mnie linia 6.5.. jakoś start na dole wszedł mi pod kciuk i coraz trudniej mi się przestawić..
Ale z czystej ciekawości spróbujęSmile
Zastanawia mnie ten wysyp kucharzy i900 po odejściu Ryrzego i Mietasa Smile normalnie otuchy sercu dodajecie Smile
A jeszcze bardziej zastanawia mnie dlaczego nie dodajecie tych wspaniałych wypieków na modaco.com.. przecież tam nie ma prawie romów Lite...
Chyba że WWE to bariera.
Anyway, Angelus - respect za Twoją pracę Smile
Adaho0_
Spojrzał Bóg na posty nasze, usiadł i zapłakał...

Lepiej zostać na lodzie niż wdepnąć w g... , ślisko tak samo ale za to pachnie zdecydowanie lepiej.
Odpowiedz
nie wiem jak u was ale u mnie po zainstalowaniu tego caba dalej nie działają te ustawienia:/
Odpowiedz
(07-06-2010, 06:21 AM)fkamcio napisał(a): nie wiem jak u was ale u mnie po zainstalowaniu tego caba dalej nie działają te ustawienia:/

a próbowałeś rozpakować tego caba, zmienić nazwy i wrzucić ręcznie do windows?

Wybaczcie, jestem świeżo upieczonym i napewno jeszcze nie dopieczonym kucharzem, dlatego zdarzają się jeszcze dość duże błędy u mnieSad
Odpowiedz
nie próbowałem takSmile a gdzie dokładnie to trzeba wrzucić?
Odpowiedz
luzem PanieTongue luzem do folderu windows. tylko jak rozpakujesz to na kompie to zmień nazwy zgodnie z tym co jest w pliku _setup.xml Smile
Odpowiedz
angelus01, bardzo dobra robota. masz ode mnie +. oby tak dalej Smile
gdybyś miał jakieś pytania, wal śmiało na GG. postaram się pomóc w miarę możliwości.
Lumia 520, WP8
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości