[-]
Reklama

Ocena wątku:
  • 20 głosów - średnia: 3.55
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
Tags
wm 6 5 angelus jh1 v 1 2 final

[ROM] [WM 6.5 ]Angelus JH1_V 1.2 FINAL
ROM: WM 6.5 PLK
Build: 21916 (belka na górze)
Typ: Angelus Normal
Nazwa własna: Angelus_V1.2
Status: FINAL

Przesiadłem się na nową omnię i nie mogłem wytrzymać. Musiałem zrobić swój ROM i oto i on.

ROM jest oparty na bazie JH1, natomiast build jest zmieniony i w tym przypadku na 21916 - najnowszy jaki miałem z górną belką. Tym razem wyszedł mi ROM typu normal - ma on w sobie prawie wszystko to, co jest użyteczne. Nie ma w nim żadnej aplikacji, której sam bym nie używał.

Co usunąłem:
Praktycznie wszystko. Z Samsungowskich dodatków nic nie zostało bo i tak uważam, że te rzeczy są bez sensu, a mają lepsze zamienniki.
  • Autoupdate
  • Titanium
  • Lockscreen
  • Standardowe gry
  • Całego Offica
  • One Note
  • Themsy standardowe
  • Denerwujące dźwięki powiadomień (niektórych)
  • Widgety
  • Kalkulator Windowsowki
  • Wszystkie Samsungowskie dodatki
  • Livesearch
  • TagReader
  • Transcriber
  • Całą masę pozostałych plików, które w żaden sposób nie wpływają na pracę systemu

Co zmieniłem/dodałem:
  • Adobe PDF
  • cleanRAM
  • Core Player v.1.3.6 Build 7427
  • HTC Kalkulator
  • O2Compass
  • O2Flash Light
  • OpenGLESv1
  • Parlingo v2.4.5 (moim zdaniem przyjemniejsze niż GG)
  • PHM Regedit
  • Pocket RAR
  • PimBackup
  • psShutXP
  • SetupDialUpEnablerDisabler
  • YouTube
  • Total Comander
  • Task Manager
  • zmieniłem motyw,ikony,taskbar i animacje on/off na swoje (a co, mój rom to se mogę)
  • ustawiona kalibracja ekranu
  • cała masa różnych dodatków i zmian w rejestrze
  • nie ma XDA_UC. zamiast tego polecam TO:
    Kod:
    http://eomnia.net/showthread.php?tid=9186
    IMHO dużo przyjaźniejsze i bardziej rozbudowane

Klawisze:
  • Przedni - Main Menu
  • Przedni długo - przełączanie zadań
  • Boczny - Ok/zamknij
  • Boczny długo - O2Flash

[Obrazek: screen001o.png] [Obrazek: screen002.png]

==Wersja V1.2 - FINAL==
Rom mam już na swojej omni, bo robiłem ostatnie testy. Z tego powodu nie robiłem zdjęcia osiągów, bo mam już w pełni skonfigurowany pod siebie telefon. Dlatego też tylko piszę jakie są parametry RAM`u i pamięci

Przechowywanie danych:
Razem: ~321MB
Używane: ~41MB
Wolne: ~280MB

Program:
Razem: 151,26MB
Używane: ~50,36MB
Wolne: ~102,32MB

No i same pliki:

Kod:
http://www.multiupload.com/PAF1Z9MDJW

Hasło:
Kod:
www.eOmnia.net

No i jakże mógłbym zapomnieć: "LISTA PŁAC", czyli bez kogo by ten ROM nie powstał
  • Przede wszystkim Wall-E: za nieocenioną pomoc i cierpliwość w zrozumieniu i tworzeniu tego ROMU.
  • Kefu
  • Mietas
  • Ryrzy
  • Oraz wszyscy którzy pomagali mi i podpowiadali co i jak zrobić
Dla Was wszystkich: SERDECZNE DZIĘKI

NIE PONOSZĘ ŻADNEJ ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA ROM!! ROBISZ TO TYLKO I WYŁĄCZNIE NA WŁASNE RYZYKO!!
Odpowiedz
W pierwszym poście finalna wersja ROM`u
Odpowiedz
Szybkie pytanko... Po co usuwałeś Office'a?
Omnia II | Galaxy S + Galaxy 3
Były m.in. iPhone 3G, Diamond, Kaiser, Wizard i Hero, a ponadto ogromna ilość innych...
Odpowiedz
PopaY bo IMHO jest do dooopy...ma tyle braków że nawet się go używać nie da. osobiście polecam SoftMaker Office 2010 który dla mnie jest niezastąpiony
Odpowiedz
Tak masz rację, ale z tego co wiem jest on chyba płatny. A to dla wielu osób jest przeszkoda.
Odpowiedz
Huh eee, nic mi o czymś takim nie wiadomo...tzn ja mam, używam ale nigdy niczego nie płaciłem. co prawda ja już go używam jako portabla (jest na mojej pamięci i kopiuję tylko skrót do menu), ale nigdy za coś takiego nie płaciłem. Nawet jeśli się okaże, że coś takiego jest, to w sieci są udostępnione hasłaTongue
Odpowiedz
A możesz wrzucić tą wersję (portable) gdzieś na serwer ?
Odpowiedz
wiesz co, teraz testowałem wersję z eOmnia czyli chyba najnowszą i też działa. fakt, jednak wymaga rejestracji ale są też i klucze podane więc żaden problem. a jeśli chcesz portable to po prostu zainstaluj na mojej pamięci i tyleTongue po HR dalej tam będzie a tylko skróty sobie zrobisz
Kod:
http://eomnia.net/showthread.php?tid=2201]Soft Maker

EDIT: wybacz, zapomniałem się Angel
Odpowiedz
ok, dzięki.
Faktycznie ten soft ma potencjał.
Odpowiedz
Brak ikony baterii, nie wiadomo ile tej baterii zostało. Zbyt nieczytelna klawiatura, wszystko jakieś takie ciemne, no i ten Wiedźmin - dziecinada... Po kilku dniach niestety się z nim pożegnałem.

Pzdr.
Omnia II | Galaxy S + Galaxy 3
Były m.in. iPhone 3G, Diamond, Kaiser, Wizard i Hero, a ponadto ogromna ilość innych...
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości