[-]
Reklama

Ocena wątku:
  • 17 głosów - średnia: 2.47
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
Tags
wm 6 5 3 29022 plk mlm stock light modded

[ROM] [WM 6.5.3] [29022] [PLK] [MLM] [Stock] Light Modded
[Obrazek: mlmromseries29022.png]

[WM 6.5.3] [29022] [PLK] [MLM] [Stock] „Light Mod”
ROM bazowy: i8000NXXJI1, w archiwum na dole strony tylko PDA, pozostałe pliki: Eboot, CSC (XEO) i oryginał Phone do pobrania tutaj (hasło: modaco.pl):
Kod:
http://www.mediafire.com/?9am76w7xd5f3t0d

Multilanguage CSC for other than polish users here:

Kod:
http://www.mediafire.com/?884ndlhetqa6dde

W związku z panującą gdzieniegdzie modą na "modded stocki" udostępniam rom niemal w pełni oryginalny, standardowo optymalizowany pod kątem nawigacji.

Specjalne podziękowania dla Ryrzego, bez zachęty którego zapewne nie obejrzałabym nawet kuchni dla O2. Podziękowania również dla zespołu MoDaCo.pl, a w szczególności dla Toldo, za życzliwość i wsparcie.

Opis:

Usunięte z romu:
  • Nic Smile

Elementy zmienione:
  • tapeta Samsung Today na czarną
  • zaktualizowany system do wersji 29022 „dolna belka”
  • nazwy Moja Pamięć i Karta Pamięci zmienione na odpowiedniki bez PL znaków,
  • wyłączone ostrzeżenia certyfikatów
  • pagepool na 10 MB

Dodane programy:
  • brak Smile

Aplikacje Samsunga:
  • Wszystkie oryginalne Smile

Screeny:
[Obrazek: 29022today3.jpg][Obrazek: 29022today6.jpg]

Linki:
Kod:
http://hotfile.com/dl/125231395/8660813/MLM_29022_stock.zip.html
Kod:
http://www.4shared.com/file/QIQ4-nev/MLM_29022_stock.html

Rom wgrywasz na własną odpowiedzialność itd. Smile
Uwagi, jak zawsze, mile widziane...
Nie gap się! Buduj z nami MoDaCo.pl
Odpowiedz
Po wgraniu tego romu, podczas pisania wiadomości SMS (skrzynka Microsoft) w polu adresata wiadomości nie jest podpowiadana nazwa.
We wszystkich dotychczasowych romach wystarczyło wpisać kilka liter nazwy (dwie - trzy) a podpowiadała się nazwa z karty SIM.
Może ktoś pomóc?
Pozdrawiam

. : Uszczęśliwić kobietę nie jest trudno - o wiele trudniej jest samemu przy tym pozostać szczęśliwym : .
Odpowiedz
Witam,
Czy ten rom zawiera windowsowe titanium?? Wgrałem go już 2 razy i nic. Gdy na samym początku (pierwszy wybór ekranu "dzisiaj") wybrałem titanium w "dzisiaj" to zastałem pusty ekran z domyślną tapetą, a później nie mogłem włączyć ani Samsung today ani Samsung WidgetPlus...
Odpowiedz
(09-22-2011, 06:14 PM)rogerrogi napisał(a): Witam,
Czy ten rom zawiera windowsowe titanium?? Wgrałem go już 2 razy i nic. Gdy na samym początku (pierwszy wybór ekranu "dzisiaj") wybrałem titanium w "dzisiaj" to zastałem pusty ekran z domyślną tapetą, a później nie mogłem włączyć ani Samsung today ani Samsung WidgetPlus...

Rom zawiera wszystko, co ma oryginał. Opis sugeruje, ze przeprowadziłeś "szybką" procedurę romowania, bez HR i to może byc przyczyną. Wgraj go jeszcze raz, spokojnie zaczekaj na "Job done - launched" i przynajmniej daj dwa SR. Potem dopiero próbuj zmieniać ustawienia, prawdopodobnie zostały Ci "śmieci" po poprzednim romie.
Odpowiedz
Zawsze przed i po romowaniu robię HRa i czekam na "Job done" (romuje telefon nie pierwszy raz Smile ). Właśnie wgrałem tego roma kolejny raz i znów to samo... ;/

Pobiorę roma jeszcze raz, może w tym tkwi problem....
Odpowiedz
Widocznie ten rom nie lubi Twojego telefonu... Smile Najzabawniejsze jest to, ze to oryginalny stock, z drobnymi poprawkami systemowymi, ktore nie mają żadnego wpływu na tego typu zjawiska Smile No cóż, bywa i tak. Spróbuj zatem z innym romem, jest ich sporo, na pewno jakiś Ci bedzie odpowiadał.

PS.: Jeśli chcesz wykluczyć wpływ "śmieci" dobrym rozwiązaniem byloby wgrać np. oryginał NXXJI1, a dopiero potem zaromować tym romem. Powodzenia!
Odpowiedz
Potwierdzam spostrzeżenia kolegi rogerrogi.
Widocznie ten rom nie lubi również mojej Omni.
Rom wgrany na stockowy JH2.
Dwie próby i w obu przypadkach to samo.
Ktoś go jeszcze testował?

Odpowiedź dla Moderatora:
Na cztery osoby testujące rom trzy mają zastrzeżenia co do jego jakości.
Taka jest moja opinia.
Odpowiedz
(09-25-2011, 05:46 PM)Slocz napisał(a): Potwierdzam spostrzeżenia kolegi rogerrogi.
Widocznie ten rom nie lubi również mojej Omni.
Rom wgrany na stockowy JH2.
Dwie próby i w obu przypadkach to samo.
Ktoś go jeszcze testował?

Gdybyś spojrzał wyżej, zauważyłbyś wpis użytkownika ochkarol, z pytaniem dotyczącym romu, zatem (nie licząc mnie) na pewno jeszcze go ktoś wgral i testował. A że romy działają różnie na różnych egzemplarzach telefonów Samsunga, to fakt powszechnie znany.
PS.: za nic nie wnoszącą do tematu uznałeś którą z porad kierowanych do poprzednika - dotyczącą wyboru innego romu, czy skorzystania z romu stockowego, jako poprzednika customa?
Odpowiedz
Proszę się nie denerwować moim postem. Zwyczajnie chciałem skorzystać z Twojego wypieku bo wydał mi się interesujący. Duża ilość gwiazdek w tytule wątku niestety wprowadza w błąd użytkowników o jakości romu i wątku. Kolega ochkarol nie doczekał się pomocy i rozwiązania swojego problemu.
Zgłoszone wątpliwości dotyczące Titanium nie zostały rozwiązane, natomiast odpowiedź, że różne romy, różnie działają, na różnych egzemplarzach
uważam za odpowiedź wymijającą.
Proszę traktować moją opinię jako subiektywną i mam nadzieję, że niedługo zginie w dużej ilości opinii pozytywnych.
Odpowiedz
@Slocz:
Absolutnie się nie denerwuję, nie widzę ku temu powodów. W przypadku romu stockowego (poza wymienionymi w pierwszym poście znanymi powszechnie poprawkami "uwalniającymi" ograniczenia fabryczne telefonu nic w nim nie było zmieniane, oczywiscie nie licząc buildu 29022, którego autorem jest MS) generalnie za występujace błędy odpowiada producent - tu: Samsung i Microsoft. Romy w pełni modyfikowane to zupełnie inna bajka i tam łatwiej jest o dokonywanie poprawek. Są i buildy dotknięte SOD lub inną przypadłością, która ujawnia się w dłuższych testach.
Nie wiem ile osób testuje ten rom, ale moge podac ilość jego pobrań: łącznie 114. Zatem chyba nie jesteś sam, co powinno cieszyć.

Odnoszę wrażenie, że powoli tworzy się OT, więc jeśli dalsza dyskusja, to konkretna i ściśle w temacie romu.

@rogerrogi: z ciekawości wgrałam ten rom do O2, nie ma problemu z ustawieniem interfejsu korzystając z "ustawień Samsunga", pusty ekran faktycznie się pojawia na starcie systemu, ale rom działa normalnie - po prostu pierwsze ładuje się "domyślne dla Windows", które jest puste. Tak to wyglada u mnie. Jeśli potwierdzi się u Ciebie, to uzupełnie pierwszy post o poradę w tej materii.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości