[-]
Reklama

Ocena wątku:
  • 45 głosów - średnia: 2.84
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
Tags
omnia ii wm 6 1 ultra lite i spb v3

[ROM] Omnia II WM 6.1 ultra lite i lite SPB v3.0
Witam

Co tu duzo mowic...
jest to nowa wersja 3.0 romu mojego autorstwa opartego na wm 6.1 ( najlepszy na ten telefon aktualnie Smile )

Pamieci glownej i ramu jest troszeczke wiecej na starcie niz tu na screen'ach
( jakis program do screenow oraz activ sync troszke pamieci zjadl :wink: )

Wersja 3.0

Ok wersja ultra lite przetestowna i dziala ze wszystkimi cabami ktore zrobilem

poprawione

- problem ze zmiana tapety w spb juz nie istnieje

z cabow ( sa nowe caby ktore zamieszcze - pasuja tylko do wersji romu 3.0 )
- aplikacja mms sms i email samsunga dzialaja na 100 % ( przetestowane )
- inne jak np edytor wideo juz dziala dobrze
- domyslny skin to black, ale w motywach mozna latwo zmienic na ten ktory byl w moich wczesniejszych romach.
- rom 318 MB ram 154,7 MB
- autokonfiguracja sieci juz dziala , wiec nie powinno byc problemu z ustawieniem mms czy internetu. ( jak by nie dzialalo to prosze w ustawieniach kliknac przywroc ustawienia operatora i na 100 % bedzie ok)
- i inne rozne male poprawki...

z wczesniejszych wersji

- dodalem

zmieniony theme
dziala zamykanie x-em
Moja Pamięć zmieniona na Moja Pamiec
Karta Pamięci zmieniona na Karta Pamieci
dzwiek dzwonka jest odrazu glosny nie narasta
bootuje sie jeszcze troszeczke szybciej - wersja lite
przepakowalem wszystko co mozliwe upx'em

teraz programy powinny sie instalowac zawsze poprawnie

Flash SMS
Batii,
Kompas (hehe),
Flash light (jest pod przyciskiem),
Bibloteki samsunga (sdk),
Htc emulator,
OpenGL ES 3D drivers 0.258, do dzialania gier z sony i htc.

ultra lite 3.0

[Obrazek: screen10w.th.png][Obrazek: screen09k.th.png][Obrazek: screen08sq.th.png][Obrazek: screen07.th.png]
[Obrazek: screen06l.th.png][Obrazek: screen05cc.th.png][Obrazek: screen04o.th.png][Obrazek: screen03cc.th.png][Obrazek: screen01s.th.png]

Kod:
http://chomikuj.pl/TiGeR2X?fid=249292376
Kod:
http://rapidshare.com/files/357622566/_ROM__Omnia_II_TiGeR2X_ultra_lite_3.0.7z.html

lite 3.0 SPB + kilka dodatkow

dodano

- pocket winrar ( czasami sie przydaje jak cos sciagiemy )
- pocket downloader ( dobry menadzer sciagania )
- allreader ( czyta wszystkie formaty tekstowe jak leci , z wyjatkiem PDF )

- sprawdzanie certyfikatow wylaczone

[Obrazek: screen06x.th.png][Obrazek: screen05o.th.png][Obrazek: screen03g.th.png][Obrazek: screen01ab.th.png]

do sciagniecia z chomika

Kod:
http://chomikuj.pl/TiGeR2X?fid=249292376
Kod:
http://rapidshare.com/files/357622682/_ROM__TiGeR2X_lite_3.0_SPB.7z.html
Odpowiedz
Czy 6.1 stawia się tak samo jak 6.5?
Odpowiedz
Tak

Wgrywasz tylko PDA
Odpowiedz
Dodalem wersje SPB
Odpowiedz
Ehh szkoda ze zadnego odzewu nie dostalem jak dziala i czy jest w pozadku, nic !
A czlowiek robi i zadnego slowa podziekowania Undecided
Odpowiedz
No tutaj ciężko jeszcze z odzewem w sprawie i8000 mało użytkowników Smile
S20 Ultra || ROM: Stock

Nie odpowiadam na PW !! Od tego jest FORUM... za dręczenie mnie na PW będę dawał warny !!
Odpowiedz
(03-02-2010, 11:30 AM)mirek190 napisał(a): Ehh szkoda ze zadnego odzewu nie dostalem jak dziala i czy jest w pozadku, nic !

Ja mogę się troszkę wypowiedzieć, bo wgrałem sobie z ciekawości ten twój Romik i z tego co ja zauważyłem to jest problem z wysyłaniem kontaktów smsem. Używam od dawna inesoft phone do zarządzania kontaktami i polączeniami i nie moge wysłać żadnego kontaktu do nikogo. Dodam że na niektórych innych Romach też się nie dało. Mógłbys jeszcze domyślnie wyłaczyć zarządzanie certyfikatami tak jak to robi Ryrzy w swoich romach Smile. Ogólnie Rom szybki, tylko raz się zwiesił Smile
Odpowiedz
(03-02-2010, 03:48 PM)Holetzky napisał(a):
(03-02-2010, 11:30 AM)mirek190 napisał(a): Ehh szkoda ze zadnego odzewu nie dostalem jak dziala i czy jest w pozadku, nic !

Ja mogę się troszkę wypowiedzieć, bo wgrałem sobie z ciekawości ten twój Romik i z tego co ja zauważyłem to jest problem z wysyłaniem kontaktów smsem. Używam od dawna inesoft phone do zarządzania kontaktami i polączeniami i nie moge wysłać żadnego kontaktu do nikogo. Dodam że na niektórych innych Romach też się nie dało. Mógłbys jeszcze domyślnie wyłaczyć zarządzanie certyfikatami tak jak to robi Ryrzy w swoich romach Smile. Ogólnie Rom szybki, tylko raz się zwiesił Smile

W wersji SPB juz certyfikaty sa wylaczone.

Nigdy kontaktow nie wysylalem smsem wiec nawet nie wiem jak to wyglada Smile

Dziekuje za reakcje.

ps. dodalem rapidshare.
Odpowiedz
No, i ja mam Twój romik. Jest bardzo szybki. Zainstalowałem wersję UL i dołożyłem SPB MS, PhoneEx, ClearRam, Synchro Time i pamięć RAM spadła mi do 53 Mb. Nie pamiętam ile było na początku. Ale wydaje mi się, że coś około 90Mb. Czyżby te programy aż tak obniżyłyby ilość wolnego RAMu?
Aha, ciężko jest mi przyzwyczaić się do WM6,1. Na i900 przez długi czas instalowałem wyłącznie WM6,5. Choć w gruncie rzeczy, po instalacji SPB i PhonExa, nie sprawia to aż tak wielkich problemów. A system jest naprawdę szybki.
Odpowiedz
Witam,
faktycznie na tym forum mało jest jeszcze użytkowników Omni II, pewnie dlatego mało odpowiedzi Smile
Moim zdaniem bardzo dobry ROM, praktycznie po wgraniu do używania.

Używam wersji lajt,
- po wgraniu trzeba ustawić "Ustawienia regionalne" na Polskie oraz strefę czasową, bo po synchronizacji z AS mamy dziwną godzinę Smile
- aby działały MMSy - dograłem dedykowanego caba,
- aby zadziałały maile - Wyłączyłem MMS - SMS Samsung
- aby w dodać odbiorcę w MMSach z Kontaktów - wgrałem caba Książka telefoniczna
- wgotowany HTCEmu nadal nie pokazuje pozycji, Dodgy choć działa Rolleyes

Do zastanowienia, w Omni I była opcja dużego menu, ciekawe czy jest możliwość jego użycia w Twoim ROMie dla O2?

Dałeś nam kolejną rybę znaczy się ROM, a kiedy znajdziesz czas aby dać nam "wędkę" czyli instrukcje gotowania Big Grin
Moja propozycja wsparcia w poprawkach i testach nadal jest aktualna.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości