[-]
Reklama

Ocena wątku:
  • 18 głosów - średnia: 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
Tags
gri40 imilka s vivo gb sense v0 3 2 inc mdj 1 k raf1 9

[ROM] [GRI40] imilka's Vivo GB Sense v0.3.2 [Inc S MDJ's Vivo][Sense 2.1][K:raf1.9]

Autor: imilka
Wątek na XDA:
Kod:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1058110

Typ ROMu: NAND/ROM-ZIP
Wersja: 0.3.2
Data aktualizacji: 15.05.2011
Baza: najnowsze 2.3.3 RUU (MDJ's Vivo Sense 2.9 for Desire HD)
Wersja Androida: 2.3.3
Sense: Tak
Kernel: Rafpigna 1.9OC

• Wielojęzykowy
  • Deodexed9Zabezpieczone .apk są odbezpieczone)
  • Busybox / Superuser(root)
  • Zipaligned(optymalizacja zużycia RAM)
  • Tapety z Sense 3.0
  • Ekran blokady z Sense 3.0
  • Okno USB z Sense 3.0
  • Animacja włączania i wyłączania TV CRT
  • Czcionki WP7
  • Inne

• Kamera
  • Telefon
  • Dane mobilne
  • WiFi
  • Bluetooth + A2DP
  • Akceleracja EGL
  • GPS
  • Odtwarzanie wideo
  • Inne

• Nagrywanie filmów
  • Tethering nie działa prawidłowo
  • Czasami problemy z prawidłowym wyświetlaniem grafiki(artefakty)
  • Menu pod przyciskiem on/off

• v0.3 - rebased again
  • v0.2 - rebased on latest MDJ's release
  • v0.1 - initial release

Wszystko robisz na własną odpowiedzialność. Autor ROMu ani ja nie odpowiadamy za jakiekolwiek uszkodzenie telefonu!

Dla użytkowników HD2 EU

1. Zrób backup ROMu na wszelki wypadek
  2. Stwórz partycję ext2/3/4 na karcie pamięci przynajmniej 512MB(jeżeli masz partycję ext przejdź do następnego kroku), możesz posłużyć się tą instrukcją...coming soon
  3. Skopiuj ZIP z ROMem na kartę pamięci
  4. Zainstaluj CWM 160MB, możesz posłużyć się tą instrukcją: http://www.modaco.pl/showthread.php?tid=...0#pid20810 - 2 post
  5. Zalecane jest teraz zrobić wipe factory/data reset oraz wipe dalvik cache
  6. Zainstaluj ROM przez CWM
  7. Zrestartuj telefon

Zalecane zrobienie poniższej procedury w celu zwiększenia wydajności
Kernel to Rafpigna 1.9OC więc przy pierwszym uruchomieniu, od razu po przejściu konfiguracji zalecam wyłączyć telefon(nie zrestartować) i włączyć ponownie. Następnie dodać konta itd. i znowu wyłączyć. Później już można normalnie przywrócić aplikacje czy co tam chcesz Big Grin Zawsze wyłączaj telefon, a nie restartuj. Wydajność wtedy powinna być większa Smile

Dla użytkowników HD2 TMOUS

1. Zrób backup ROMu na wszelki wypadek
  2. Jeżeli chcesz możesz stworzyć partycję ext2/3/4 ale nie jest wymagana, możesz posłużyć się tą instrukcją...coming soon
  3. Skopiuj ZIP z ROMem na kartę pamięci
  4. Zainstaluj CWM 400MB, możesz posłużyć się tą instrukcją: http://www.modaco.pl/showthread.php?tid=...0#pid20810 - 2 post
  5. Zalecane jest teraz zrobić wipe factory/data reset oraz wipe dalvik cache
  6. Zainstaluj ROM przez CWM
  7. Zrestartuj telefon

Zalecane zrobienie poniższej procedury w celu zwiększenia wydajności
Kernel to Rafpigna 1.9OC więc przy pierwszym uruchomieniu, od razu po przejściu konfiguracji zalecam wyłączyć telefon(nie zrestartować) i włączyć ponownie. Następnie dodać konta itd. i znowu wyłączyć. Później już można normalnie przywrócić aplikacje czy co tam chcesz Big Grin Zawsze wyłączaj telefon, a nie restartuj. Wydajność wtedy powinna być większa Smile

[Obrazek: 20110503125126.png] [Obrazek: 20110503125141.png] [Obrazek: 20110503125201.png] [Obrazek: 20110503125218.png] [Obrazek: 20110503125311.png] [Obrazek: 20110503125244.png]

EU:
Kod:
http://omniasoft.hmax.pl/plikownia/Android/ROMYBuildyProgramy-wy%C5%82%C4%85cznie-dla-HTC-HD2/ROMy/Romy-by-imilka/%5BGRI40%5D-imilkas-Vivo-GB-Sense-v0.1-%5BInc-S-MDJs-Vivo%5D%5BSense-2.1%5D%5BKraf1.9%5D/imilkas-Vivo-GB-Sense-v0.1-EU/

TMOUS:
Kod:
http://omniasoft.hmax.pl/plikownia/Android/ROMYBuildyProgramy-wy%C5%82%C4%85cznie-dla-HTC-HD2/ROMy/Romy-by-imilka/%5BGRI40%5D-imilkas-Vivo-GB-Sense-v0.1-%5BInc-S-MDJs-Vivo%5D%5BSense-2.1%5D%5BKraf1.9%5D/imilkas-Vivo-GB-Sense-v0.1-TMOUS/

Co mogę powiedzieć ROM mam nie długo, bo od paru godzin ale muszę przyznać, że jest lepiej niż na imilka's Gingerbread Sense v.0.6.4. Dokładnie co jest lepiej? Już mówię, mianowicie poprawiona płynność, którą się odczuwa. Płynniej działa przewijanie w menu i widgetach(np. friend stream). Podoba mi się także trochę "podrasowany" wygląd, chodzi tutaj o czcionki z WP7 i przezroczystość, która jest dużo ładniejsza od standardowej. Ogólnie miły dla oka Big Grin Występują też błędy(artefakty - paseczki) oraz menu wyłączania pod czerwoną słuchawką pokazuje się tylko raz, więc należy pobrać alternatywną aplikację do wyłączania. Te błędy występują w każdym romie gingerbread z sense. Spowodowane jest to niedopracowaniem sterowników GPU i kernela. Wróżę bardzo dobrą przyszłość temu ROMowi, sam imilka dodał go na drugie miejsce w kolejce. To tyle na razie.

Zanim o coś zapytasz użyj opcji SZUKAJ

Jeśli ci pomogłem daj +

Odpowiedz
Jeden z błędów które zauważyłem, i właściwie bardzo mi przeszkadzają, to błąd podczas otwarcia jakiegoś maila, przez standardowy program do poczty. Lipa trochę, ale mam nadzieje ze szybko wyjdzie na to jakaś poprawka!
O kamerze i rtefaktach nie mowie, bo to oczywiste.
Wiesza się też przy probie odtworzenia jakis filmików z Youtube, normalnie w przeglądarce ;/
Odpowiedz
U mnie otwarcie maila przez standardowy program do poczty jest ok. Przynajmniej nic nie zauważyłem. Co się dokładnie dzieje?
Co do otwarcia filmiku przez przeglądarkę to już nie pamiętam, najzwyczajniej mam już inny ROM ale sprawdź może na innej przeglądarce Smile

Jeśli ci pomogłem daj +

Odpowiedz
mianowicie jak odpalam Pocztę - tą standardową (w świeżym romie jest na głównym ekranie), to mam w niej przykładowo kilka nowych wiadomości, listę da się przewijać, usuwać z niej elementy, zaznaczać itp. ale jak próbuje otworzyć któryś z maili, to pokazuje się tylko "formatka" (czasem na dłużej czasem na krócej) w której powinna się pokazać treść maila, i znika powracając z powrotem do listy maili. Czasem tez się pokaże błąd. Jak mniemam to standardowa informacja o tym ze "program nie odpowiada {lokalizacja} spróbuj później" czy coś podobnego (ciężko określić, bo informacja pokazuje się na ułamek sekundy i znika.
Z tego co czytałem na forum, skąd pochodzi ROM, problem ma tez kilka innych osób, i nie wiem czy to u wszystkich taki sam problem jest? posidam drugi taki sam telefon, na nim tez zainsalowalem ten sam ROM, i problem dokladnie ten sam
Odpowiedz
Z pocztą nie miałem takich problemów jak ty, a nawet żadnych Smile Nie mam pojęcia dlaczego tak jest.
Co do "program nie odpowiada" to też mi się nigdy nie zdarzyło.
Jaką masz wersję HD2? EU czy TMOUS?

PS. uzupełnij profil!

Jeśli ci pomogłem daj +

Odpowiedz
EU jak dobrze mi sie wydaje - nie mam pokolorowanych klawiszy - są białe, wiec chyba EU
Odpowiedz
Tak, czyli masz wersję EU. Spróbuj może nowej wersji Smile

W 1 poście update do wersji 0.3.2.
Zmiany w stosunku do poprzedniej wersji:
  • v0.3 - rebased again

Jeśli ci pomogłem daj +

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości