![]() |
|
![]() |
cwm no wipe crrevolutionhd v3 1 |
[ROM] [CWM] [NO WIPE] CRRevolutionHD v3.1.1
|
Na XDA pojawil dość ciekawy romik skonstruowany przez Check i Leomar75.
Wydaje się ciekawy i dość modyfikowalny za pośrednictwem KitchenPRO wbudowanym w rom. Oto co w środku: Bazowane na XWKJ3 od Samsunga No Wipe (warto zrobić Wipe) podrasowany Build.prop Jkay v12.1 resolv.conf dodane dla szybszego lapania fixa GPS Multi CSC Deodexed Zipaligned Zawiera libsqlite.so i libsqlite_ini.so z Androida 2.3.7 (poprawia wydajnosc) Zawiera app_process i system_server z Androida 2.3.7 (poprawia przewijanie) Zawiera sqlite3 Dodane .salted_hash w sdcard/clockworkmod Przegladarka bez lagow + User agent Bateria procentowa Dodane VOIP dla Wifi Nowy Market 3.3.11 Wideo i audio Gtalk Front Camera 2.3.5 (wymaga wgrania fixa z kuchni!!!) CF-Root v4.4 (XWKJ2) - poniewaz ma CWM4 MODEM:XXKI1 Dodano Download All Files Usunieta wiekszosc aplikacji i widgetow Samsunga Szybko działające animacje Podczas wygaszanie ekranu telefon po prostu wchodzi w stan DeepSleep Uwaga: Rom jest w wersji No Wipe - mozna wgrac bezposrednio na dowolny inny 2.3.5. W razie problemów zrobić wipe. ![]() ![]() ![]() ![]() Temat XDA: Kod: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1312240 Rom CRRevolutionHD v3.1.1: Kod: http://www.multiupload.com/U5E2NYCXYT
.
Co prawda to tylko doba po romowaniu, ale wrażenie jest pozytywne... bardzo pozytywne.
Romowałem na stockowy zrootowany ROM XXKI4 bez użycia Wipe (chciałem zachować posiadane ustawienia). Wszystko przebiegło tak jak przebiec miało - szybko i bez stresu. Mimo, że nie robiłem Wipe jak dotąd nie zanotowałem jakichś nieprawidłowości w działaniu ROMu (albo ich nie widzę). Zaraz po romowaniu, za pomocą wbudowanej w ROM kuchenki trochę pozmieniałem sobie niektóre elementy: - Zmieniłem kernel: CF-Root XWKJ3 5.0 - Dodałem temat: Ice Cream Sandwich 1.5 Domination - Dodałem: DSP Manager No i teraz (parafrazując hasło reklamowe HP) mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że telefon znowu stał się osobisty ![]() To co już zauważyłem... Być może to moje subiektywne odczucie, ale mam wrażenie, że lepiej "trzyma" bateria. Przez ostatnie dni używanie urządzenia to praktycznie szablon, więc uważam, że mam dosyć wiarygodne odniesienie... Zamiast zużycia ok. 45-50% (jak zazwyczaj) przez ostatnią dobę zanotowałem rozładowanie baterii na poziomie 25-30%. Różnica spora więc wymaga to raczej dłuższych obserwacji... I modlę się by tak pozostało. ROM sam w sobie działa płynnie i nad wyraz szybko - to moja opinia. Co więcej, nie zaobserwowałem na nim (jeszcze?) pewnego niepokojącego(?) objawu, który występował na poprzednich ROMach... Otóż bardzo często dosyć mocno nagrzewał się procesor - wiem, że to może występować czasami, ale uważam, że mój grzał się nieco za mocno. Enyłej... Po dokonaniu poromowych modyfikacji jestem póki co bardzo zadowolony ze swojego wyboru. Generalnie polecam - jeśli nie na stałe to przynajmniej do potestowania.
<p><br></p>
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości